4

Kvæden blomstrer

Kvæden springer ud. Stille og roligt kommer der flere og flere blomster til. Det garanterer desværre ikke masser af frugter.

Kvæde

Sidste år havde begge mine kvæder masser af blomster og glad var jeg, men slutresultatet var én enkelt frugt, som ikke rakte til noget som helst. I år håber jeg på lidt større udbytte, men der følger altså ikke garantier med den slags, så jeg krydser bare fingre.

Jeg elsker kvæden. Jeg gider godt besværet med at forkoge, skrælle og slutkoge, for resultatet bliver en blid og velsmagende marmelade, gelé eller kompot, som kan bruges til så uendeligt mange ting. Jeg kalder på heldet, mens jeg beundrer de smukke, sarte blomster, som springer ud én efter én.

Kvæde

Jeg synes kvædens blomst er så smuk. Enkel og alligevel fuld af fine detaljer. Pærekvæden, som er den jeg har i haven nu, giver de smukkeste, sartrosa blomster med lysegule støvdragere.

Tidligere havde jeg store arealer med japanske kvædebuske, som gav de mest fantastiske, lysende orangerøde blomster, men buskadset var ufremkommeligt og desuden hadede jeg de torne, som gjorde det til en næsten håbløs opgave, at høste frugterne, som til gengæld var yderst parfumerede og derfor en glæde at have liggende i skåle rundt omkring i huset. Nu nøjes jeg med pærekvæden. Gider de to træer også bære frugter i år, skal jeg ikke bede om mere.

You Might Also Like

4 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. maj 2009 at 08:17

  Jeg satser nu på, at insekterne klarer opgaven for mig ;-)

 • Avatar
  Reply
  Helle W J Kbh
  12. maj 2009 at 21:07

  Ja,- du skal ikke nøjes med atkrydse fingre, du må ud med en vatpind og lege bi !
  Så får du masser af kvæder !

 • Avatar
  Reply
  fisefornemme Pernille
  12. maj 2009 at 20:10

  Smukke blomster.

  Jeg drikker meget kvædethe, det er også dejligt.

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  12. maj 2009 at 19:14

  Ja de er meget smukke de blomster.

  Du må selv agere bi og suse rundt og bestøve alle blomsterne, så kommer der også frugter. :-)

  Måske du alligevel skal lade naturen om det – fik lige sådan nogle sjove billeder på nethinden. *ggg*

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)