69

En helt almindelig tirsdag

Jeg prøver at lade det være en helt almindelig tirsdag. Jeg gør mit bedste og kun i små glimt er den ikke.

I dag er det fem år siden, vi mistede Alexander. Jeg er stille og indeni ulmer den vrede, jeg aldrig fik afleveret, fordi ingen ville have den. Jeg er stadig vred. Vred som kun en mor kan være, når nogen gør hendes barn fortræd. Vred. Afmægtig og ydmyg. Sorgfuld og skamfuld. Utilstrækkelig og alligevel så stærk. Kamplysten og slået. Den ene følelse afløser den anden. Indeni er storm. Udenpå er smult vand og ro.

Sådan er jeg. Du har ingen anelse om, hvad der sker indeni. Det er nødt til at være sådan, for verden går videre. Sådan skal det være. Jeg går med. Det er kun i dag, jeg har sat det forkerte ben foran. Med vilje.

Vi er mange, der blev fattigere for fem år siden. Jeg tænder lys. I dag er det for Alexander. Og for livet, som går videre på smukkeste vis.

You Might Also Like

69 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette
  4. december 2011 at 18:51

  Jeg mistede min far lige op til juleaften og siden da har jeg ikke kunne holde julen ud – det cirkus vi skulle igennem – prøve at holde en normal jul, mens ingen af os var hele inden i. Troede det var det væreste, der kunne sq ever. Men med den kærlighed, som man kan give til børn, så ved jeg, der er noget, der kan være værre…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. december 2011 at 16:37

   Nej, man er ikke hel indeni og julen og andre tider på året bliver aldrig det samme igen, men heldigvis finder vi nye måder at være i de stunder, så I skal nok finde vej… og så må man jo gerne være ked og berørt.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. december 2011 at 07:13

  Man bliver vist aldrig færdig med at sørge, men jeg ville nu aldrig have været foruden årene med Alexander, det smukke menneske :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  1. december 2011 at 23:21

  Pyh – en mavepuster. På den smukke måde. For selv når det er helt mørkt, indeholder dine ord altid håb eller øje for det smukke i livet. Tak fordi du deler. Dine ord rør mig i den grad.

 • Avatar
  Reply
  Marianne Bentzen
  30. november 2011 at 22:26

  Man kan ikke undgå, at blive meget stille og meget berørt, når man læser alle disse smukke kommentarer fra nogle dejlige kvinder. Og jeg føler med Jer i Ålborg samt de kvinder der har været igennem den frygtelige sorg at miste børn.
  Vi har tændt lys her i Skodsborg, og er taknemmelige for vores liv, selv om det ind imellem har bragt sorger.
  Marianne

 • Avatar
  Reply
  Britta
  30. november 2011 at 16:50

  Jeg kan sagtens sætte mig ind i din sorg og jeg ved også at du altid vil bære den i hjertet. Jeg kom sådan til at tænke på nogle ord en kær ven gav mig på et tidspunkt, hvor jeg havde brug for det, jeg deler dem med dig og håber du tager imod :
  Sorg er en trekant, som drejer i hjertet med spidser som ridser. Det gør ondt, forfærdeligt ondt, til trekantens spidser er slidt af og der bare er en kugle igen, som glider uden smerte.
  Sorge er en proces, som ta’r tid, men den slutter.
  Hvor lang processen er beror på, hvad vi har mistet, hvilke ressourcer vi selv har og hvilken støtte, vi modtager fra omgivelserne.
  Men glæden over det du har haft, overskygger savnet af det, du har mistet, når du ved, at du aldrig ville have undværet det, som du har mistet.
  Selv om du var klar over, at du engang måske, måtte give slip på det, da er trekantens spidser afslidt og kuglen bliver en skat i dit hjerte……

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. november 2011 at 12:24

  Tusinde tak for alle jeres kommentarer. Jeg har læst hver og en og de betyder rigtig meget for mig. Nogle af jer ved præcis, hvordan det er at have mistet et barn. Andre ved det ikke, men er alligevel i stand til at sende smukke, varme ord. Jeg utrolig glad for dem alle, så tusinde tak :-)

 • Avatar
  Reply
  Elisabeth
  30. november 2011 at 10:18

  Menge varme tanker ,

  herfra sør i Norge.

 • Avatar
  Reply
  Høst
  30. november 2011 at 10:08

  Varme tanker til deg, Kenneth og Oline på denne dagen..

 • Avatar
  Reply
  Helle fra Vejgaard
  30. november 2011 at 09:30

  stort trøsteknus og gode tanker til dig og dine!!!

 • Avatar
  Reply
  Louise
  30. november 2011 at 08:56

  Vi er mange, der tændte lys for din elskede søn. Og selv om det er en ringe trøst, så er vi mange, der er rørte og meget påvirkede af det. Vi kan føle med dig, men slet ikke begribe hvor uendelig tung sorgen må være, det største tab man kan opleve, det er så svært at forstå. Men vi beundrer dig, Liselotte, for al den styrke og mod og blødhed, du har i dig til at leve videre på bedste vis, uden at blive hærdet og ufølsom, men i stedet vokse som menneske. Vi kender dig ikke, men får alligevel lov at følge lidt med, nok til at vi holder meget af dig og ønsker dig det bedste. Fulde af beundring over, hvor meget du rummer og magter, og hvor meget du tør. Må solen stige op på ny med et kærtegn til dig over Ålborg.

 • Avatar
  Reply
  A.Winther
  30. november 2011 at 08:26

  Tændte lys, og sender jer en kærlig tanke….!

 • Avatar
  Reply
  Ulla GC
  29. november 2011 at 21:41

  Knus til dig og dine: Godt at du får tænkt de grimme tanker, så de ikke gemmer sig inden i dig.

 • Avatar
  Reply
  Maja
  29. november 2011 at 20:44

  Tænker på jer…her er der tændt 5 lys i vinduet for Alexander…mange knus herfra

 • Avatar
  Reply
  susanne
  29. november 2011 at 20:03

  Også en tanke herfra, og en masse varme knus og kram….

 • Avatar
  Reply
  Benedikte
  29. november 2011 at 19:51

  Og et lys tændes her og en tanke sendes til dig og dine
  med kærlig hilsen

 • Avatar
  Reply
  Irene
  29. november 2011 at 19:31

  Og her har jeg netop tændt lys for Alexander og dig og alle dine. Med varm og kærlig hilsen!

 • Avatar
  Reply
  jytte
  29. november 2011 at 19:17

  Gode tanker sendes til Jer

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  29. november 2011 at 19:15

  I ved, at vi alle her sender jer masser af varme tanker og stærke knus. Nu ved i det lige igen!
  Kys…

 • Avatar
  Reply
  Tove
  29. november 2011 at 19:09

  Varme tanker og et stort kram.

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth
  29. november 2011 at 19:01

  Stort knus fra mig!!

 • Avatar
  Reply
  anette
  29. november 2011 at 18:49

  Jeg har også tændt lys i aften og sender mange varme tanker til dig og dine.

 • Avatar
  Reply
  Kim Perup
  29. november 2011 at 18:25

  Mange varme tanker til jer alle..

 • Avatar
  Reply
  Aud Marit
  29. november 2011 at 18:08

  Jeg sender dere varme tanker og har tent et lys.

 • Avatar
  Reply
  E:T:
  29. november 2011 at 17:58

  Jeg tror jeg ved jeg kender den følelse inden i som du har – mistede før jul for 6 år siden mit eneste “barn” voksen – min verden gik i stå – må du og dine finde støtte hos hinanden og komme igennem dagen i dag og dagene herefter. Lyset er tændt……

 • Avatar
  Reply
  Koselig
  29. november 2011 at 17:45

  Jeg sender deg og dine en klem!

 • Avatar
  Reply
  Lise
  29. november 2011 at 17:42

  Bliver helt kold indeni at at læse dit indlæg, hvor kan verden bare være grusom, ingen bør sige farvel til deres børn!

  Sender alle mine positive tanker i jeres retning og ønsker jer alt det bedste.

  varme kram fra mig

 • Avatar
  Reply
  Helle
  29. november 2011 at 16:57

  Jeg kan forstå din vrede og afmagt – men beundrer det livsmod og den optimisme der er til stede i din blog, til trods for de følelser og den sorg, I har lidt. I ønskes en god aften med gode og glade minder om Alexander.

 • Avatar
  Reply
  Liselotte
  29. november 2011 at 16:03

  I en bog om lykke fandt jeg denne bøn, som man kan sende til folk, man gerne vil gør noget for, så den sender jeg til dig og dine:

  Må I være trygge
  Må I være raske
  Må I være lykkelige
  Må I leve uden besvær

  Så kan jeg kun håbe på, at det hjælper lidt

 • Avatar
  Reply
  GitteSP
  29. november 2011 at 15:44

  De bedste ønsker for en smuk dag på trods og netop fordi!

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Bula
  29. november 2011 at 15:04

  Klem over havet.

 • Avatar
  Reply
  Erika
  29. november 2011 at 14:15

  Kære Liselotte,
  må du finde trøst i disse ord.
  “There is a land of the living and a land of the dead and the bridge is love, the only survival, the only meaning.” / Thornton Wilder
  De vameste tanker til dig
  fra Erika

 • Avatar
  Reply
  Britta A.
  29. november 2011 at 13:18

  Kære Liselotte og familie og kære Anette. Varme og kærlige tanker herfra !

 • Avatar
  Reply
  Ella
  29. november 2011 at 12:26

  Jeg sender dig og jer kærlighed og hjertestyrke, Liselotte :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  29. november 2011 at 12:14

  Varme tanker til jer :)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  29. november 2011 at 12:08

  Jeg sender mine aller varmeste tanker mod Gug på denne triste dag.

  Sikke meget vi må igennem på denne jord… i alle palettens farver…

 • Avatar
  Reply
  Iben
  29. november 2011 at 12:08

  Hej Liselotte,
  jeg sender varme tanker og knus til dig, Kenneth og Oline. <3

 • Avatar
  Reply
  Vigdis Stensrud
  29. november 2011 at 11:12

  Varme tanker <3

 • Avatar
  Reply
  Karen-Vibeke
  29. november 2011 at 11:11

  En sorgfuld dag! Knus fra mig!!

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  29. november 2011 at 11:02

  Du giver mig våde øjne, så det er slet ikke til at sætte sig i dit sted, hvor der virkelig må være mørke skyer i dag.
  Vreden genkender jeg fra min egen verden, og den er svær at slippe af med. Jeg tror, at man er nødt til at acceptere, at der kommer mørke dage især på mærkedage, og at det ikke nødvendigvis aftager målbart i løbet af årene…
  Glæden er så, at efter en bølgedal kommer en bølgetop. Året er fuld af dage med glæde, og så MÅ der altså bare være plads til, at vi fortaber os i vores tab nogle relativt få dage om året.
  De kærligste hilsner med håb om, at næste bølgetop er nært forestående

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  29. november 2011 at 10:51

  De varmeste og dybtfølte tanker til dig. Det er godt at du deler Alexander med os. Det var så godt at han fik dig som mor. Kenneth som far og Oline som søster. Pas godt på hinanden i dag. De største kram med varme i til dig
  <3<3<3

 • Avatar
  Reply
  Maria Jensen
  29. november 2011 at 10:34

  KNUS og tanker Til Dig og Familien idag

 • Avatar
  Reply
  Marianne fra Ønskeøen
  29. november 2011 at 10:33

  Der er dage hvor det hele er svært. Indeni springer der hele tiden “bomber” nogen gange er de store – nogen gange mindre. Nogen gange kommer de når man mindst venter det – og det gør så ondt.
  Smerte – det er en smerte, som man skal prøve at leve med som en del af sit liv. Nogen gange føles det “forkert” at grine og være glad – for indeni gør det jo ondt. Nogen gange vil andre, at man bare skal være glad, men netop den dag gør det meget ondt. Jeg er bevidt om hvad der giver mig kærlighed i hverdagen og jeg prøver at det skal være mit mantra, det skylder jeg den jeg har mistet. Men, jeg lærer aldrig at accepterer døden, når den sker uventet eller i en al for ung en alder, det gør jeg ikke. For netop i disse situationer syntes livet meget meningsløst. Men jeg forsøger at finde meningen med livet – ved at fylde mit hjerte med kærlighed og ikke en masse unødvendighed. Jeg sender en masse hjerter i retning mod dig Liselotte – for i dag er en af mine gode dage.

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  29. november 2011 at 10:00

  Ja, det største man kan miste. Et liv. Som er båret. Jeg tænder et lys i tankerne. Mange lys. Lysene tændes for dem, som har mistet.

 • Avatar
  Reply
  sweetymum
  29. november 2011 at 09:59

  Tænder et lys for Jer i Nordjylland. Sender dig og dine, kærlige varme tanker på en dag som i dag.

 • Avatar
  Reply
  LoneR
  29. november 2011 at 09:59

  De kærligste tanker til dig og dine, på denne svære dag.

 • Avatar
  Reply
  Sanne
  29. november 2011 at 09:56

  På sådan en dag er ord for fattige …. ønsker dig det smukkeste livslys der tænkes kan

 • Avatar
  Reply
  Eva_O
  29. november 2011 at 09:49

  Jeg har aldrig mistet et barn og kan derfor kun forestille mig, hvor hårdt det må være. Jeg kender dig ikke personligt, men jeg fornemmer du er sej og forstår at leve og nyde livet, trods de stød verden gi’r. Når jeg læser din blog, minder du mig lidt om H.D. Thoreaus digt:

  “I went to the woods because I wanted to live deliberately. I wanted to live deep and suck out all the marrow of life. To put to rout all that was not life and not when I had come to die discover that I had not lived.”

 • Avatar
  Reply
  Kong Mor
  29. november 2011 at 09:11

  Må mange lys tændes og mildne lidt.
  Må bløde minder pakke jer ind og passe på jer.

  Tanker herfra..

 • Avatar
  Reply
  mette
  29. november 2011 at 09:03

  Varme tanker fra meg, til deg og dine.

 • Avatar
  Reply
  Joan
  29. november 2011 at 08:45

  Varme tanker.
  Netop – INGEN kender og kan mærke hvordan det er at være DIG i dag…..eller alle de andre dage…..
  Kh Joan

 • Avatar
  Reply
  unikarina
  29. november 2011 at 08:41

  Varme tanker herfra… Glæder mig over at du tænder lys for Alexander – men også for livet. Det tror jeg, at han vil sætte pris på.

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  29. november 2011 at 08:39

  åh Liselotte, desværre er der nok ingenting én kan göre for dig andet end sende dig knus og varme tanker, så det gör jeg. håber du kan föle hvor mange vi er der tænker på dig/jer i dag.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  29. november 2011 at 08:36

  Kjære, kjære deg Liselotte!

  Du har min dypeste medfølelse!
  Og jeg vet at sorg gjør seg gjeldende på så mange måter.
  Du har rett til å uttrykke sinnet ditt! Jeg håper du tar deg anledning til det! Husk at når man venter på en anledning, så går tiden, og…

  Masse gode klemmer fra meg!

 • Avatar
  Reply
  Karina
  29. november 2011 at 08:34

  Mange tanker til dig!

 • Avatar
  Reply
  Susanne Nielsen
  29. november 2011 at 08:31

  De varmeste tanker til dig og dine. Pas godt på hinanden. Jeg vil tænke på jer. Det må være det værste der kan overgå en, jeg har slet ikke fantasi til at forestille mig hvor hårdt det må være at miste sit barn.
  Kærligst Sus

 • Avatar
  Reply
  Solveig
  29. november 2011 at 08:29

  Varme tankar går til deg og dine i dag.

  Solklem

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  29. november 2011 at 08:21

  Jeg tænder et lys for dig Liselotte og for Alexander, Oline og Kenneth.

  Må dagen blive tåelig..

 • Avatar
  Reply
  kirsten
  29. november 2011 at 08:18

  mine tanker er hos dig, ved hvordan du har det indeni

 • Avatar
  Reply
  Mette
  29. november 2011 at 08:16

  De bedste tanker til dig. Dit smukke indlæg fik tårerne til at lave en faretruende vandstand i min øjenkrog for at miste sit barn må være den største sorg i verden. Dagen i dag er din til at gøre præcis hvad du skal for kunne holde dagen ud.

  Til Anette – hvor gør det mig usigeligt ondt at høre, at du har mistet hele 2 voksne børn. Hvor må det være svært. Det største kram til dig også….

 • Avatar
  Reply
  Gitte Gade
  29. november 2011 at 08:16

  Du får lige et kæmpe knus af mig. Håber du kan mærke jeg krammer dig. KNUS Gitte

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  29. november 2011 at 08:12

  Ubegribeligt, umuligt, uacceptabelt, urimeligt at dette skal overgå noget menneske. Også tanker herfra.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  29. november 2011 at 08:07

  Du og I har været i mine tanker denne morgen, jeg tænder lys og mindes dine fortællinger om Alexander. Jeg mødte aldrig Alexander og alligevel har dine fortællinger om Alexander vist mig en dejlig dreng, som på trods af svære handicap formåede at sætte aftryk, som varer ved. Knus og kærlige tanker

 • Avatar
  Reply
  Tante T
  29. november 2011 at 08:01

  Jeg er mor, og det stikker i hjertet og suger i maven at læse dine ord.
  Jeg er også datter af en mor der har mistet, – pas på Oline ♥

 • Avatar
  Reply
  Mitte
  29. november 2011 at 07:58

  sender varme tanker….

 • Avatar
  Reply
  Anni
  29. november 2011 at 07:57

  Kære Liselotte! Jeg tænkte på dig og dine da jeg lukkede min PC op i morges, og sender dig mange knus og klem!

 • Avatar
  Reply
  Anette
  29. november 2011 at 07:43

  Kære Liselotte
  Min dybeste medfølelse. Jeg mistede min datter for 6 år siden og min søn for 5 år siden, de var begge voksne ( 26 og 34 år). Sorgen river i een.
  Kærlig hilsen
  Anette

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  29. november 2011 at 07:41

  Klem og mange tanker til dig og familien.

 • Avatar
  Reply
  Lotteriet
  29. november 2011 at 07:35

  Jeg tænder lige et lys for jer allesammen. Knus herfra

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)