12

De skjulte skatte

Nogle dage gemmer på skjulte skatte. I dag skulle jeg til tandlægen. Det er ikke min yndlingsbeskæftigelse, men det skal passes og jeg gør det. Jeg kommer i vældig god tid og sidder gerne i venteværelset, hvor jeg sveder angstens kolde sved, mens jeg øver mig i at trække vejret langt ned i maven. Stille og uden at vække for meget opsigt. Pyha…

Jeg har et traumatisk forhold til tandlægen. Jeg fik engang en ørefigen og en tvangsfiksering i gave af en emsig en af slagsen. Sådan én med knæ i maven og begge arme fikseret over hovedet, mens der blev boret. Den oplevelse sidder i kroppen og jeg kan ikke slippe af med den, men jeg ved, at jeg har den og jeg er et menneske, som konfronterer den slags, så jeg tager ned til tandlægen og sidder gerne længe og venter, fordi jeg tror på, at det er godt at være lige dér, hvor alle vil mig det godt. En skønne dag når mit ubevidste også til den erkendelse, er jeg sikker på. Der er et stykke vej endnu, men omfanget af forståelse for mig og mine traumer føles uendelig og det er jeg meget taknemmelig for.

I dag fik jeg ros. Og en tandrensning. Og slap for at få brækket en krone løs. Det var den ene af de skjulte skatte, onsdag gemmer på.

Den anden skat er den kop kaffe, jeg sådan har længtes efter og som smager helt igennem vidunderlig.

Den tredje skat er, at Trine havde et afbud og jeg derfor når til frisøren. Helt impulsivt, men jeg trænger. Jeg ser træt ud, synes jeg. Lidt opgradering må der til og jeg var bare så heldig, at der lige blev plads til mig. Jeg glæder mig.

Den fjerde skat er et resultat af den første skat. Hvis jeg havde været igennem en omplacering af en krone, ville jeg have haft for ondt til rigtigt at nyde Lenes gode selskab. Omplaceringen slap jeg for, så jeg skyndte mig at ringe til Lene, for at høre, om hun stadig var frisk på at give en kop eftermiddagste. Det var hun heldigvis. Det er en god dag!

Nej! Det er faktisk en fantastisk dag! Ren forkælelse. Jeg gider det!

You Might Also Like

12 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. marts 2012 at 07:16

  Det var sådan en dejlig dag i går. Jeg hyggede mig hele dagen. Solen skinnede oven i købet. Jeg fik hilst på Istvan (en dejlig hund) og hans ejer (Lenes dejlige mand) og jeg fik grint godt af hundens trang til eventyr. Jeg hyggede dejligt med Lene. Vi er gode til at vende verden, synes jeg. Dagen kunne ikke blive bedre.

  Apropos tandlægen: Lidt kan ødelægge så frygteligt meget. Min skoletandlæge gjorde det til en overvindelse at komme af sted hver gang siden og det er rigtig ærgerligt. Jeg har heldigvis en datter, som ingen traumer har overhovedet. Noget er heldigvis blevet anderledes :-)

 • Avatar
  Reply
  Farmer
  15. marts 2012 at 06:07

  Min første tandlæge var også en ren sadist, hvilket stadig sidder i kroppen på mig, selvom jeg fra mit 10. år har haft en rigtig god tandlæge.
  Hvor lidt dog ødelægge meget.

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  14. marts 2012 at 19:34

  Niels er god. The er godt. Og nyt hår er en gave:-))

 • Avatar
  Reply
  Vibeke Lentz
  14. marts 2012 at 16:18

  Og sikke et godt humør din gode dag, bringer videre når du deler den:)

 • Avatar
  Reply
  Merete
  14. marts 2012 at 12:47

  puha  men lyder alligevel som en dejlig dag.. og så med sol på ;0)

  Var selv omkring frisøren igår … dejlig opdatering ♥

 • Avatar
  Reply
  Lene
  14. marts 2012 at 12:03

  Jeg er glad for at du gider, jeg glæder mig :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  14. marts 2012 at 11:51

  Hele fire skatte på en dag. Fantastisk.

  Jeg har selv en lignende historie fra mine barneår hos tandlægen.. Det er resulteret i at jeg oveni tandlægeskræk, simpelthen ikke kan have en mandlig tandlæge til at roderi min mund, så jeg har den sødeste kvinde, der snakker mig igennem hver tur.
  Er der forresten noget så frustrerende som ikke at kunne tale med, når munden er fuld af hænder og instrumenter.
  Nå det var et sidespring.

  Nyd dagen!!

 • Avatar
  Reply
  Lis
  14. marts 2012 at 11:50

  God tur til frisøren, det gør godt. Jeg var afsted igår og føler mig som en million idag.

  Det slik ser godt, rigtig godt ud, mums

  Nyd din eftermiddag i godt selskab.

   

  Kh. Lis

 • Avatar
  Reply
  Erika
  14. marts 2012 at 11:50

  Auch, jeg burde, burde, burde virkeligt også få bestilt tid ved tandlægen.

  Nyd dine skatte, det lyder til at være en særlig dejlig onsdag, lige denne. :-D

 • Avatar
  Reply
  Britta A
  14. marts 2012 at 10:59

  Sikke en ubehagelig oplevelse at ha’ siddende …! Ja, kroppen husker alskens traumer, som desværre ikke så’n lige lader sig jage væk. Hvis mennesker dog bare havde en viden om, hvordan man med omhu og respekt skal behandle sine medmennesker ( patienter ). Men i hvert fald godt at du havde en god, befriende oplevelse hos tandlægen i dag :-))
  Jeg var afsted i mandags og: Ingen huller… TAK! :-)

  Dejlig onsdag til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Ellenkathrine
  14. marts 2012 at 10:40

  auf- har lige betalt for min 3. krone(altså på den 3. tand ikke på den samme..) sidder og gruer for hvornår de mon skal skiftes og rykkes ud igen…  nyd DIN dag og dejlige egentid… :-)

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  14. marts 2012 at 10:38

  Liselotte, du er en modig kvinde!

  Og når nu jeg læser hvor sej du er, til at konfrontere det og tage en tur forbi tandlægens stol – så må jeg vidst også snart bide i det sure æble og få ringet og bestilt en tid (som er blevet udskudt et par måneder eller flere).

  Tak for sparket til min samvittighed :-) og rigtig skøn onsdag til dig og dine.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)