25

Afmæli eller måske Afmægtig

Afmæli strikket i Blackhill Højlandsuld

Jo, jeg er nået i mål. Afmæli er færdig og klar til brug. Vasket er det smukke Fair Isle jo helt hæderligt og faktisk sådan, at jeg er tilfreds, så ingen klager her fra.

Jeg har strikket stolper, inden jeg klippede op denne gang. Det fungerede fint, men det er unægteligt mere besværligt at sidde med. Jeg har også lavet NI knaphuller! Jeg ved ikke, hvad jeg har tænkt på, men i hvert fald ikke min aversion imod knappe-isyning.

Afmæli strikket i Blackhill Højlandsuld

Jeg HAR også lavet fejl i bærestykket. Jo, det har jeg! Den der blomst skal muligvis i spil, men faktisk er der ingen ud over mig, som indtil videre har opdaget det, så hvis jeg sørger for ikke at stå stille for længe ad gangen, kan det være, at jeg kan slipper for broderiet, for jeg er langt fra sådan en, som generes af, at der er alternative resultater af en færdig strik. Det er jo unika! ;-)

Afmæli strikket i Blackhill Højlandsuld

Du får lige de sædvanlige fakta-oplysninger, hvis du nu også kom i tanke om at ville strikke et stykke unika og så er farverne for øvrigt rester fra mit lager, så nogle husker jeg navne på, mens andre er tudse-gamle.

Hovedfarven er Antracit (mørk grå/næsten sort) og der ud over er der anvendt lidt Rullesten (lys grå) og unavngivne rester, som kunne ligne Koldskål, Spidskommen, Blå Rullesten, Prinsesse Toben og en koral, jeg for min død ikke husker navnet på. De sidste to farver er ikke i sortimentet lige nu og den koral-farvede eksisterer med bestemthed ikke længere i deres farvesortiment, så den kommer ikke igen og skal erstattes af noget andet :-)

Fakta:

Opskrift: Afmæli, af Védís Jónsdóttir strikket i str. XL.

Garn:  Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg . Jeg har strikket med garnet lagt dobbelt.

Pind: 3½-4½

Garnforbrug: I alt 387 gram efter vask og inklusive knapper.

Pris: 143,19 kroner – det bliver ikke billigere :-)

Ny teknik: Stædig og vedholdende har jeg øvet to farver på fingeren hele tiden. Det blev ikke jævnt, men en vask redder meget i den gode uld.

Bemærkninger: Jeg knuselsker allerede trøjen. Den er skøn, varm og blød. Jeg er frisk på endnu et projekt med Fair Isle. Mit strikkemål i 2015 er, at jeg skal trives med den form for strik også. Jeg har slået ekstra 5 masker op til opklip efterfølgende. Jeg bruger teknikken her, når jeg klipper i strik.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

You Might Also Like

25 Comments

 • Avatar
  Reply
  Henriette Sofie
  8. november 2017 at 19:33

  Det er blevet en meget smuk Fair Isle kofte og helt din egen stil. jeg tænker på om man ikke havde kunne strikke den på rundpind uden at klippe op foran ved at strikke fra begge ender af rundpinden frem og tilbage og så til-strikket ribkanten til knaplukningen Har du prøvet det nogensinde ?? jeg tænker man måske kan spare klipperiet og monteringen derved ?????

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. november 2017 at 15:17

   Det er netop for at spare på det, jeg ikke orker, nemlig flerfarvestrik på en vrangpind, at jeg gør det på denne måde, men alt kan lade sig gøre, så god fornøjelse med din version i frem-og-tilbage :-)

 • Reply
  Afmæli på stand-by af Slagt en hellig koSlagt en hellig ko
  10. april 2015 at 11:22

  […] lige nu, så jeg kigger bare længselsfuldt på det projekt, jeg fik startet forleden; endnu en Afmæli, men i helt andre […]

 • Avatar
  Reply
  Mia Gerdrup
  25. marts 2015 at 21:00

  Amish-kvinderne, der er kendt for deres smukke patchworkarbejder, laver ALTID fejl i deres tæpper. Kun Gud er ufejlbarlig.
  Måske er det også sådan med din smukke trøje :-)

 • Avatar
  Reply
  Birthe Mielcke
  25. marts 2015 at 14:57

  Super flot trøje. Har tonset rundt for at finde en opskrift på dansk, findes det ?, så jeg kan se hvor meget garn jeg skal bruge.
  Håber du kan hjælpe
  Mvh Birthe

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  22. marts 2015 at 21:20

  Den er rigtig fin og skønne farver. Uha ja det fair isle strik er ikke til turbupinde – jeg kæmper mig i øjeblikket igennem en kofte, hvor mønstret på ærmerne trækker ud, svært ikke at stramme garnet for meget.
  Jeg morer mig over din bemærkning om ikke at stå stille for længe… Den må jeg huske, hvis der skulle snige sig en fejl ind i unika strikket :-D

 • Avatar
  Reply
  Lilli
  22. marts 2015 at 07:57

  Flot cardigan i spændende farver. Jeg har aldrig kunnet med den der coralfarve, men må jo sige den går godt sammen med de øvrige i mønstret. Bliver spændende at følge næste Fair Isle projekt :-) ha en dejlig søndag;-)

 • Avatar
  Reply
  Ravogkrat
  22. marts 2015 at 07:53

  Den er super flot og jo ganske billig at lave. Mønsterstrik er en god udfordring og for mig mere “kom ned i tempo”, hvilket kan være så godt i denne tempofyldte verden :-) God søndag til dig

 • Avatar
  Reply
  Jette Thorup
  21. marts 2015 at 20:47

  Godt kæmpet ???? og kæmp endelig videre, det er stærkt vanedannende. Mit første fair isle projekt var et Christel Seyfarth sjal, intet mindre ????, og selvfølgelig i Blackhill højlandsuld, det blev skønt! De første 10 cm kasserede jeg et par gange, men så gik det bedre. Man kan tydeligt se, at det bliver bedre og bedre jo længere jeg kom, men pyt det var sjovt, og nu kan jeg slet ikke lade være, og har kastet mig over koftestrik. Almindelig strik er nærmest blevet “kedeligt”, og er mest frokostpause- og bil strik.

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  21. marts 2015 at 20:40

  Dejligt at du er kommet igennem den – med et smukt resultat. Jeg sørger også altid for, at mit strik er absolut UNNIka :-D

 • Avatar
  Reply
  Mette Schmidt
  21. marts 2015 at 17:25

  Super flot…tro jeg har funden fejlen…….du har glemt noget af stjerne i venstre forstrykke. Men tillykke med svendestykke.

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  21. marts 2015 at 13:57

  Den er fiiiin, og selvom jeg har ledt ihærdigt, har jeg endnu ikke fundet fejlen;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. marts 2015 at 11:51

  Fejlen er stor og egentlig ganske tydelig. Det er i mønstret på bærestykket og i det koral-farvede (højre side på billedet), men det skal ikke tage glæden over at være nået i mål fra mig. Jeg er klar til endnu en udfordring af denne slags :-)

  Omkring vejning før/efter vask, så er det bare vane at skrive sådan. Jeg tænker, at svindet begrænser sig til nogle ganske få gram i virkeligheden, men så vejer knapperne jo til gengæld lidt… og så videre :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  21. marts 2015 at 11:42

  Det er bestemt et godkendt resultat . Smuk med smuk på er den blevet xx

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  21. marts 2015 at 11:37

  Wauw hvor er den bare smuk Liselotte :-) Den gad ejg da virkelig godt iføre mig :-)
  Ha’ en dejlig lørdag.

 • Avatar
  Reply
  Helle D
  21. marts 2015 at 11:35

  Hvor ER den bare FLOT!!!! VIRKELIG! Så går der jo selvfølgelig sport i at spotte fejlen – kan det være i det hvide mønster i det korale i højre side? Det er der ikke en kæft der spotter, når du har den på – hvis det overhovedet er det… Den minder mig lidt om din “bølge” sweater, som jeg ikke kan glemme…..FATTER ikke, hvordan I gør det her strik! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Eva
  21. marts 2015 at 11:02

  Synes godt om, – faktisk VIRKELIG godt om.

  • Avatar
   Reply
   Helle D
   21. marts 2015 at 11:39

   Det er raglan sweateren med trekanter, jeg mener – huskede den som “bølger” – så meget for ikke at glemme…hmm… men jeg ELSKER virkelig den sweater! Farverne….

 • Avatar
  Reply
  Helle
  21. marts 2015 at 10:56

  Super fin trøje… Jeg får næsten lyst til at prøve Fair Isle igen.
  Vejer du aldrig dit strik inden vask? Eller ved du nogenlunde hvor meget ‘skidt’ og spindeolie, der er i garnet?
  Jeg synes jo, at det er en fantastisk service, at du skriver, hvor meget du bruger, når opskrifterne ofte er lavet til andet garn. Men når jeg skal omregne til nøgler, bliver jeg i tvivl, om hvor meget mere jeg selv skal beregne. Skal jeg købe, kan jeg bare købe for meget, men skal jeg bruge højlandsuld fra tidligere køb til en ensfarvet sag, så bliver jeg i tvivl om, hvor stor sikkerhedmargin jeg skal have på vægten. Har du et cirka svind? Ellers må jeg prøve at regne næste gang jeg strikker i ren højlandsuld :-).

 • Avatar
  Reply
  Lene
  21. marts 2015 at 10:46

  Den er blevet så smuk og fin, og jeg er vild med farverne.

 • Avatar
  Reply
  henriette hald
  21. marts 2015 at 10:41

  Jeg synes stadig det er ren magi, at strik kan se nærmest håbløst uens og løst strikket ud, og så efter en omgang i maskinen.. BUM, en færdig og ensartet trøje :-) Fair Isle er stadig heller ikke en af mine kompetencer, men en dag så kommer det på mine pinde.

  Rigtig god weekend
  Henriette :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte k
  21. marts 2015 at 10:19

  Hvor er den blevet fin, og sejt kæmpet, for det bestemt ikke det nemmeste.

 • Avatar
  Reply
  diana rose
  21. marts 2015 at 10:08

  Tillykke med det fine resultat, kære Liselotte. Men hvis ikke du “sku ku ku”, hvem skulle så kunne. Den er meget smuk – godt du ikke gav op.
  Gode week-end-hilsener fra Diana i Ebeltoft

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  21. marts 2015 at 09:53

  Jeg synes den er blevet noget så fin, til lykke med den. Og det giver jo altid en god success fölelse når man mestrer noget nyt.
  kh.fra Island
  Frida
  ps. jeg kan godt se fejlen, men siger det ikke til nogen :)

 • Avatar
  Reply
  Koselig
  21. marts 2015 at 09:45

  Det var en veldig veldig fin cardigan. Nydelige farger og pent utført arbeide :) Du er så flink og kreativ :) Ha en finfin lørdag :)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)