10

Lapper til et tæppe og fokusefterlysning

Strik

Lapper

Akkurat som jeg plejer, er jeg i gang med mere end et projekt og får i grunden meget lidt fra hånden, men jeg vil så gerne. Jeg drømmer om A Cardigan i den smukkeste, strågule farve. Jeg er fortsat i gang med ribben nederst på den. Jeg har forlænget den med 20 centimeter. Det trækker tænder ud med sådan en lille halv meter rib. Jeg si’r det bare.

Når jeg ikke kan opbyde flere rib-kræfter, lægger jeg til side og henter andre små projekter frem. Et af dem er lapper til et tæppe til efteråret og vinterens kølige aftener. Jeg er gået i restekurven med smukke farver i den altid lækre Blackhill Højlandsuld. Jeg har fundet et dogme, som hedder “yderste ring er en eller anden afart af lys blå/turkis/grøn” og så hækler jeg det hele sammen med gråt.

Billederne ovenfor er fra weekenden. Jeg er ved at være i mål med alle cirklerne og er gået i gang med at hækle lapperne sammen. Ti lapper i længden og måske ti lapper i bredden. Jeg ved det, når jeg er færdig. Det er nemt at regulere størrelsen.

Oppe i hovedet rumsterer mange projekter, men jeg prøver at lade dem ligge. Jeg øver mig i at finde fokus. Det er svært for mig for øjeblikket.

Lige om et øjeblik starter vores sæson med strikkecafé. Jeg glæder mig. Så skal der strikkes og hækles i skønt selskab af en masse kvinder, jeg deler interesse med. Det elsker jeg.

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  Birte Kristensen
  31. oktober 2015 at 14:27

  Hej Liselotte!
  Det er et meget flot lappe/Bedstemortæppe du har gang i, kunne godt tænke mig at lave et lignende, men er ingen ørn til hækling, var det muligt at få en opskrift
  På forhånd tak
  Birte

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  6. september 2015 at 13:49

  Når tankerne rumsterer kan det være svært at finde fokus. Jeg kender det, men jeg ved også at lige pludselig er den der – så gælder det bare om at holde fast :)
  Jeg synes også jeg når uendelig lidt for tiden. Mange projekter presser på, jeg vil helst have det hele færdigt, og så når jeg ingenting. Sådan er det nogen gange :)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  2. september 2015 at 22:08

  Mon ikke en halv meter rib kan tage pippet fra de fleste :P KEDELIGT! Godt at der så er noget andet at gribe fat i. Men tæppeprojektet er da også et ordentligt et. Det bliver flot. Og skønt her til vinter til at smække over benene.
  Jeg synes nu, at det er skønt at have flere projekter t skifte imellem – har gerne 3-6 i gang ad gangen :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. september 2015 at 10:40

   Jeg har også mere end et projekt ad gangen, men jeg mistænker, at jeg ikke kan styre det ;-) Jeg tror snart, at jeg må sætte mig på projekt-skrump ;-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  2. september 2015 at 18:25

  Det blive er helt sikkert en fantastisk smuk tæppe :-) Jeg er gået helt kold i strikkeriet, men måske nu hvor efteråret og vinteren nærmer sig, jeg finder lysten og ikke mindst tiden til nørkleri igen :-D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. september 2015 at 07:48

   Det er tiden, det kniber med her, Catarina. Jeg er presset på tid for øjeblikket, så det bliver ikke til det, jeg drømmer om. Jeg håber, at det letter og jeg igen finder min indre strikker :-)

 • Avatar
  Reply
  venterpaavinblog
  2. september 2015 at 13:53

  Lyder så hyggeligt med strikkeklub – jeg har selv blogget idag om at have genoptaget en gammel hobby. Det er simpelthen sjæleforkælelse med den slags hyggeri.

  – Anne

  http://www.venterpaavin.blogspot.com

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. september 2015 at 17:44

   Det er godt at genfinde sig selv i en eller anden glemt interesse. Man kan fortabe sig og det er sundt, tror jeg :-)

 • Avatar
  Reply
  ellen
  2. september 2015 at 07:25

  Sidder og smiler over at der også er headset i kurven, for kender for godt at diverse sager ryger ned i strikketasken, og så går man i gang med et nyt og et nyt projekt og så er de der andre ting blevet væk… Så hvis du lærer hvordan man finder fokus, må du gerne lave en workshop i det også :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. september 2015 at 17:41

   Ørebøfferne er der styr på, for de er en del af det meste af min strikketid for øjeblikket, men ellers kunne jeg snildt se dem forsvinde ned i dybet ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)