Blåregn eller bare regn

Blåregn har jeg ikke haft det store held med, men denne gang står en lille, ny plante og giver mig håb om, at det skal lykkes. Den blomstrer. Det er gode tegn. Ingen andre nåede nogensinde det.

Den er ikke stor, men lille og livskraftig og det sidste, er det vigtigste. I dag får den livgivende regn og jeg er sikker på, at hele haven trives i vejret, som endelig giver det hele den længe ventede regn.

Blåregn

I weekenden har vi haft underligt gråvejr, men vi har også haft gæster, så vi opdagede stort set ingenting. Vi hyggede i stedet.

Lørdag tog vi til Sæby og spiste fisk og skaldyr nede på havnen. Vi sad med kig ud over Kattegat. Det var ingen skidt aften og bagefter kørte vi turen hjem fyldt med svinkeærinder, så vi var omkring Aalborgtårnet, Mølleparken og udsigten ned over byen med Limfjorden og Egholm, som en lille plet midt i det hele. Vi drejede ad små skovveje, så vi kørte under sprøde, grønne bøgegrene og vi sluttede af med at køre turen gennem den sidste del af byen i langsomt tempo.

Haven i maj

Søndag var jeg så heldig at være inviteret til Tversted. Jeg havde den skønneste dag på Tannisby Camping i det bedst tænkelige selskab. Der blev strikket, snakket og hygget til den store guldmedalje og jeg fik lov til at opleve, at en campingplads ikke behøver at være et inferno af skrigende børn, vilde hunde og løsslupne og larmende voksne. Det var rart.

I nat kom regnen og den fortsætter, men vi trænger. Haven trænger. Det er ikke bare Blåregn eller bare regn. Det er begge dele. Det passer mig fint på en mandag, hvor vi alle er i gang med at forberede udsendelsen af en skøn samling kit. Skråplan er taget utrolig godt imod. Det er vi meget glade for, så vi hygger os med at samle… og samle… og …

Relaterede skriv

12 kommentarer

 • Svar
  Tina - omme i London
  30. maj 2016 at 22:42

  I haven ved mit gamle hus, havde vi den skoenneste blaaregn; det har vi ikke her, men det kunne man egentlig godt goere noget ved. Tak for inspiration. :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   31. maj 2016 at 11:10

   Blåregn er så smukke, så jeg har i mange år ønsket en eller flere. Jeg tror, at det måske lykkes nu :-) og selvfølgelig skal du da have en Blåregn i den nye have også, Tina :-)

 • Svar
  Rikke
  30. maj 2016 at 22:07

  Her ved Ribe har det været virkelig varmt i dag og solrigt, faktisk helt fantastisk :-)
  Hvor er det en fin lille blåregn, jeg håber den vokser sig stor og stær i din have, så i kan nyde dens pragt.
  Kh Rikke

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   31. maj 2016 at 11:09

   Tak, jeg håber også, at den tager fat for alvor :-)

 • Svar
  Catarina
  30. maj 2016 at 15:37

  Aii hvor er den fin den lille blåregn, jeg krydser fingre for at den bliver kæmpe stor og flot :-D

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. maj 2016 at 16:53

   Jeg håber, at den vokser sig stor og kraftig over de næste år :-)

 • Svar
  Madam Sand
  30. maj 2016 at 14:13

  Det har været rigtigt ud og ind vejr – sådan et vejr, hvor vi skynder os ud, når det ikke regner – og den modsatte vej, når den næste byge kommer. Og alligevel fik vi skiftet pumpen i guldfiskedammen. Et længere og temmelig vådt projekt. Gæt hvem der måtte ned at stå i vandet……

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. maj 2016 at 16:39

   Det har garanteret været et herligt syn og et godt grin kan vi altid bruge, ikke? :-)

 • Svar
  www.skøreliv.dk
  30. maj 2016 at 11:18

  Jeg vidste slet ikke den var svær at få igang, sådan en blåregn, så du har givet mig dagens optur: Sædvanlig vis slår jeg ALT ihjel, med undtagelse af et lillebitte pæretræ, som pt. er ca. 10 cm. kortere end da jeg plantede det for syv år siden. Og så min blåregn, som nu tilsyneladende er lidt af et mirakel….

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. maj 2016 at 11:39

   Jeg har ikke forstand på Blåregn, men de har i hvert fald ikke villet gro i min have tidligere. Nu ser det ud til endelig at lykkes :-)

 • Svar
  Randi
  30. maj 2016 at 10:41

  Farverne på de kønne akelejer står umanerlig fint til farven på huset :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. maj 2016 at 11:38

   Ja, jeg er utroligt glad for beslutningen om at skifte farve på huset. Det var smukt og stemningsfyldt før, men den nye farve er bare så utroligt god en farve som baggrund for alt det grønne :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)