14

Det har været de vildeste to uger

Det har været de vildeste to uger og det afspejler hyppigheden for skriverier herinde også. Denne uge har været særligt krævende. Nyhedsbrev, sygdom og ferie blandt personalet, aftenarrangementer tirsdag, onsdag og torsdag og livet i al almindelighed har krævet sit og jeg har ikke siddet i min sofa med et strikketøj i hænderne før i går, da vi ved 19-tiden endelig landede hjemme på Tjørnevang.

Jeg synes, at det er krævende og jeg er ikke særligt god til at brænde mit lys i begge ender

Nogen klarer sådan et par uger uden at blinke, men jeg er ikke en af dem. Jeg synes faktisk, at det er krævende og jeg bliver slidt af det. Jeg har brug for at lade op. Jeg elsker et rent, ordentligt hjem og jeg fungerer ikke nær så godt i det hjem, vi har været nødt til at lade fungere som transit og ikke meget andet.

Jeg kan lide, at jeg har god tid. Jeg øver konstant min opmærksomhed omkring de rammer, jeg erfaringsmæssigt ved fungerer godt for mig og jeg prøver at skabe dem, der er gode for mig. Jeg holder af ro, plads og luft. Jeg kan lide at lytte til gode historier eller blid musik, når jeg slapper af på mit værelse. Jeg tænder stearinlys, brygger varm te og indretter mig med varm strik om skuldrene og Oskar ved mine fødder på et blødt og lækkert lammeskind. Jeg holder af hans snorken som baggrundsmusik til alting.

Det har været de vildeste to uger

Jeg elsker timerne i eget selskab

Jeg har sådan savnet de timer i eget selskab og med strikkepindene mellem hænderne. Jeg strikker på et strikketøj, som er langsommeligt, ind imellem krævende, fordi der skal tælles og i det hele taget udfordrer min vedholdenhed, fordi det er så uendelig langsomt og fuld af gentagelser, men jeg ved, at det bliver et af de stykker strik, der kommer på min top ti over strik, der virkelig har vist sig at ramme plet og derfor bliver brugt om og om igen.

Tidligt op giver mulighed for nogle timer med strik og stille energi-akkumulering

Denne morgen stod jeg tidligt op. Jeg tændte stearinlys, mens mørket veg for lys. Jeg fandt strikketøj frem, bryggede kaffe og rystede Oskars yndlingsplads på skindet ved mine fødder og imens lyttede jeg til Mariee Sioux.

Jeg genfandt lidt af den ro, jeg har mistet i de sidste to uger. Jeg fik ordnet en del mailkorrespondance, besvaret forskellige spørgsmål og bestilt nogle varer ind imellem lidt af de masker, der stille gled af pindene, mens jeg lyttede til den smukke og blide musik, som lige akkurat der gjorde en dejlig forskel indeni.

Nu genskaber vi både os selv og Tjørnevang

Om et øjeblik vil jeg starte med at rydde op og skabe orden. Bagefter vil jeg gøre rent. Til sidst vil jeg glæde mig til at byde Kenneth velkommen hjem, for ligesom jeg har arbejdet lidt denne formiddag, så er han også på arbejde nede i Garnudsalg, hvor han mødes med et af vores lands store ikoner, når det kommer til strik og design. Jeg glæder mig til at høre mere, når han kommer hjem og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke var helt frisk nok til at være med.

Måske en anden gang … og i stedet får vi et rent og ryddeligt hjem. Det er et godt bytte, hvis du spørger mig. God lørdag til dig :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

14 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette
  9. oktober 2017 at 11:26

  Uha som jeg kender det. Skønner sådan på de timer, jeg kan få i mit eget fantastiske selskab :-) Godt, at du fik plads til det!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   9. oktober 2017 at 19:09

   Det gjorde en dejlig forskel :-)

 • Avatar
  Reply
  Fuglemamma
  7. oktober 2017 at 20:53

  Så fint å lese. Det å gi seg selv nok tid til å reprodusere sin egen energi er så viktig. Og takk for tips om et nytt og givende musikkbekjentskap som har beriket min lørdagskveld. Nyt søndagen!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. oktober 2017 at 10:27

   Jeg er allerede godt i gang med at nyde søndagen. Høj sol og god tid. Bedre bliver det ikke :-)

 • Avatar
  Reply
  GiSP
  7. oktober 2017 at 17:33

  Jeg blev lige nysgerrig og sidder nu og lytter til Mariee Sioux – hvor er hun fantastisk! Tusind tak for tippet.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. oktober 2017 at 10:27

   Selv tak. Hun er virkelig skøn :-)

 • Avatar
  Reply
  BirgitteSørensen
  7. oktober 2017 at 17:09

  Rigtig god – og fredelig – week-end til Oskar, Kenneth og dig selv! Sjovt, at det lige var VH, der var forbi Gug; i morgen eftermiddag skal jeg høre hende fortælle om stjernetrøjerne på Blichermuseet i Thorning . Dér foregår der altid mange interessante textile ting. Et besøg værd!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. oktober 2017 at 10:26

   Ja, det er rigtigt, at Vivian skal have foredrag og jeg er da svært misundelig på dig, at du sådan skal være til stede :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  7. oktober 2017 at 16:01

  Håber I finder tid til bare at være sammen i et dejligt hus, som indbyder til nærvær og samvær.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. oktober 2017 at 10:25

   Åh, vi fandt tiden og det var SÅ dejligt, men du kender jo det med at køre lidt for stærkt og så få brug for at lande igen :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  7. oktober 2017 at 14:12

  Uhh ham Oskar er SÅ sød og har nok også savnet sin mors fødder at ligge ved …
  Ligesom min kat Anton gør når vi er væk for meget.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. oktober 2017 at 08:47

   Oskar er med os på arbejde, så han er sjældent alene, men fredag er han hjemme, så ja… måske savnede han os lidt :-)

 • Avatar
  Reply
  venterpaavinblog
  7. oktober 2017 at 13:00

  Ja, efter sådan en omgang er det nemlig skønt at koble af – og med regnvejr er der jo god grund til at tænde et par lys og hygge solo. Min lørdag bærer dog præg af en masse sager, men har lige haft en times tid i ro efter min kæreste tog herfra, til at skrible et blogindlæg og få et bad, inden jeg smutter ud på lørdagsudflugt :)
  God dag til dig

  A

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. oktober 2017 at 08:46

   Det var skønt at lande. Jeg trængte :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)