21

Jeg fortalte ikke det hele

Forleden kørte vi til Rødhus og spiste aftensmad på stranden. Jeg fortalte ikke det hele om den aften.

Det var en vidunderlig aften, hvor Vesterhavet var stille og vinden nærmest ikke eksisterende.

Vi sad med kig ud over havet, mens vi nød en sandwich af den bedste slags. Sådan en af dem, hvor du bare fylder et stykke brød med ost og skinke og så nyder, at du kan sidde midt på stranden på en skøn sommeraften og spise mad, der smager helt igennem fantastisk. En af dem, der ikke behøver mere, end det du har. Den bedste af slagsen.

Jeg fortalte ikke det hele

Jeg elsker det vilde og voldsomme Vesterhav

Vi nød det stort og vi var også nede at dyppe tæerne, mens vi lod os imponere af de vandhunde, der var ude at boltre sig i Vesterhavet.

Havet trækker i mig, når jeg står med tæerne i det. Jeg har fra barnsben badet i Vesterhavet og det er vildt og voldsomt og lige præcis mig. Jeg elsker det, men jeg er ikke naiv. Jeg ved, at havet bestemmer. Ikke jeg. Jeg er varsom og årvågen, når jeg er i og jeg har øje på dem, jeg har med. Der kan så hurtigt ske noget, men det har nu aldrig afholdt mig fra at elske det hav.

Sårbar og ikke helt klar

Jeg skrev ikke om det, vi gjorde, da vi forlod stranden. Jeg var for sårbar endnu, for intet var helt sikkert, men vi kørte lige ind bag stranden til et sted, vi har besøgt de første halvtreds gange de sidste mange måneder. Det lille, gamle sommerhus, der stjal mit hjerte fra første øjeblik, jeg så det.

Da vi steg ud af bilen var alting anderledes. Vi havde afgivet et bud på sommerhuset. Buddet var blevet accepteret af sælger og de sidste ting skulle kun falde på plads, så var det vores. Det var svært at forstå, men det var særligt at stige ud af bilen og vide, at måske dette var vores om et øjeblik.

Huset er lillebitte, gammelt og træt, men det er vores!

Det er et lille, beskedent sommerhus, som ikke har været omfattet af kærlighed de sidste mange år. Det bærer præg af ikke at have været brugt en del år og der er rigeligt at gå i gang med, men det er præcis, som et sommerhus skal være, hvis du spørger mig.

Min drøm om et sommerhus skal ikke være stort. Det skal ligge for sig selv uden naboer tæt på og det skal ligge smukt midt i klitter og med udsyn og alligevel læ og privatliv. Huset her er perfekt, hvis du spørger mig. Det ligger alene med kig ud over smukke vidder på den ene side. Den anden er pakket ind i klitter og med en skøn, lukket gård, som bliver et af mine favoritsteder, er jeg sikker på.

Nøglen og så afsted

Forleden fik vi nøglen til sommerhuset og så var det bare afsted op for at tage det i øjesyn. Vi var så heldige, at vi havde Annemette og Heidi hjemme, så de kunne komme med sammen med mor, Oline og Mikael. Sikke en fest at sætte nøglen i døren!

Vi fik os måske noget af en overraskelse, for børnene til det ældre ægtepar havde været oppe for at tømme sommerhuset for personlige ejendele – troede vi… og de var tydeligvis gået i gang, men havde tilsyneladende fortrudt halvvejs. Der var gammelt mad i skabene, brugte tandbørster, tomme flasker, barbermaskine, krøllejern og tøj. Der var små samlinger af ting i alle rum.

Tydeligvis var de i gang med at pakke dem ned, da de blev afbrudt eller opgav. I det slukkede køleskab lå en halv flaske hvidvin og på køkkenbordet stod opvasken.

Det kunne ikke tage glæden fra os

Det kunne nu alligevel ikke tage glæden ved at være nøglebestyrere fra os. Se bare udsigten!

Havbad indenfor rækkevidde

Vi kan cykle ned til havet på fem minutter. Havbade er en del af mine fremtidige somre. Stilheden er det samme. Der høres kun Vesterhavets brusen og lærkens sang lige der, hvor Kenneth alligevel fik mig lokket til det sommerhus, jeg ellers ikke skulle have.

Vi måtte tage derfra ret hurtigt og har ikke været der siden, men snart vender vi tilbage med sorte sække og knofedt. Nå ja og en lægtehammer og en pokkers masse hvid maling.

Jeg er så klar!

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

21 Comments

 • Avatar
  Reply
  Inger Bonde
  24. juli 2018 at 10:48

  Stort tillykke til jer. Sikke en perle i en oase af lykke. God vind med at gøre det til jeres.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juli 2018 at 20:56

   Tusinde tak, Inger. Vi glæder os over det lille sted hver dag i denne tid :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. juli 2018 at 09:54

  Tusinde tak for alle jeres lykønskninger. Vi er så glade! Vi var der i går for at rydde lidt op og der er bare SÅ stille og smukt og dejligt og… jeg kan slet ikke få nok. Det bliver en oase af ro for os og vi glæder os til for alvor at tage hul på livet med sommerhus :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  21. juli 2018 at 01:24

  Åh, hvor fantastisk, Liselotte! Jeg har ventet på, at du en dag ville gi’ efter! Og nu er det den dag. Det er simpelthen bare det mest perfekte hus, synes jeg! Jeg er helt enig i dine overvejelser ift sommerhus! Glæder mig til flere billeder i de kommende år!

 • Avatar
  Reply
  Kay
  20. juli 2018 at 18:23

  Tillykke med sommerhusetdet skal I nok få sat jeres eget præg på så I kan nyde det i mange år fremover.

 • Avatar
  Reply
  Jeanette Renting
  19. juli 2018 at 22:47

  Tillykke med huset. Et deiligt sted ved Vesterhavet.

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  19. juli 2018 at 22:09

  Hi hiiiii hæmmeliheder…….til lykke med huset. Håber I bliver glade for det og får en masse dejlige timer der

 • Avatar
  Reply
  Frk.Anemone/Ulla Mullis
  19. juli 2018 at 21:33

  Tillykke med den skønne plet – det er fantastisk at få lov til at være nær det dejlige Vesterhav og kunne nyde stilheden og fuglefløjt.

 • Avatar
  Reply
  Camilla
  19. juli 2018 at 20:25

  Tillykke med huset. Har selv sommerhus i Rødhus, så måske vi mødes en dag.

 • Avatar
  Reply
  Signe
  19. juli 2018 at 18:16

  Åh, en rigtig Vesterhavshytte! Det er godt nok dejligt, tillykke med det skønne sted. Selv drømmer jeg om en lille plet her på min yndlingsø Bornholm, men må vist nøjes med de sædvanlige tre-fire uger om året foreløbig. Det er nu også dejligt ❤ Håber, I får de skønneste stunder i det hus :)

 • Avatar
  Reply
  Inger
  19. juli 2018 at 15:19

  ♥️ Et rigtigt sommerhus på det rigtige sted ⛱ Stort tillykke med jeres lille idyl ♥️

 • Avatar
  Reply
  Therese
  19. juli 2018 at 14:02

  Det ser så dejligt ud, og jeg kan se dig og Kenneth i det. Det er præcis sådan et hus som I skal ha’.
  Træls med alt det de har efterladt, men det fine gamle havebord kan man da kun være tilfreds med at overtage :-)

  Jeg glæder mig til at besøge jer i sommerhuset en dag! Mon ikke Isaac og Pascal kan kaste en sten eller to nede ved jeres strand.

 • Avatar
  Reply
  Mette
  19. juli 2018 at 13:48

  Det er en perle og præcis som et sommerhus skal være. Tillykke :-)

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  19. juli 2018 at 12:43

  nöj hvor dejligt, rigtig meget til lykke! I kommer at elske det.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  conny
  19. juli 2018 at 12:35

  Der er vist alle de hyggekroge, der er brug for. Hvor er det et fint hus. I må simpelthen boble af glæde over at skulle i gang med at være sommerhusejere.

 • Avatar
  Reply
  Inger
  19. juli 2018 at 11:08

  Min søn og svigerdatter har netop købt et hus med sådan et køkken. de afdøde ejeres børn havde holdt loppemarked i huset inden overtagelsen. Og en mand havde budt på køkkenet. Han vil gerne købe det hvis de skal have nyt. Det er nu ikke det første der står til renovering for det er meget funktionelt. God fornøjelse med sommerhuset.

 • Avatar
  Reply
  Katja Ottosson
  19. juli 2018 at 10:32

  Stort tillykke med jeres fine sommerhus! Jeg er sikker på, det nok skal komme til at stråle, når I har været igang med knofedt og hvid maling.

 • Avatar
  Reply
  Jane
  19. juli 2018 at 10:04

  Hjertelig tillykke med sommerhuset. Det bliver en lille oase til hverdagene.

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  19. juli 2018 at 09:40

  Det største tillykke. Der da lige jer. Et sommerhus skal være småt og cigaræske-agtigt. Ja, man kommer langt med hvid maling. Det vigtigste er jo den herlig beliggenhed. Ved dit elskede hav Og jeg frygter altid havet til vesterhavssiden….

 • Avatar
  Reply
  Tine Fuks
  19. juli 2018 at 09:35

  Forstår din drøm og tankerne om alle mulighederne i huset. Det er en perle (eller bliver når man tænker på, hvor gode I er til istandsættelse og indretning!)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  19. juli 2018 at 09:32

  Tillykke med det. Huset ser ud til at have en dejlig beliggenhed Det bliver garanteret et skønt fristed, når først I får givet huset en overhaling med knofedt og hvid maling :-) Køkkenskabe og -skuffer er retro, når det er bedst – dem er jeg vild med.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)