19

Hende, du skal konsultere omkring makeup

Nu er jeg jo ikke ligefrem hende, du skal konsultere omkring makeup og fif i den boldgade. Der er mange andre boldgader, hvor jeg kan de fleste gadedrenge-trick, men på makeup-fronten er jeg noget af en novice.

Det har simpelthen aldrig talt til mig. Jeg har vist bare været for doven. Det tager jo tid at lægge det make-up og livet er kort og jeg har ild et vist sted, men med årene er jeg blevet en my mere sofistikeret og nu kan jeg – godt nok ikke hver dag – bruge måske fem minutter på at lægge lidt (og jeg understreger lidt) øjenskygge ud over den mascara, der ligesom har været mit skønheds-budget på daglig basis – altså fra-set ansigts-cremen.

Jeg bliver ældre. Det betyder, at tyngdekraften begynder at gøre sig gældende alle mulige og umulige steder. Huden har den frækhed også at forandre sig. Min ansigts-creme er skiftet ud med en til den modne hud. Jo, det er min hud. Den er moden. I den grad. Faktisk vel på nippet til overmoden, for skindet er da begyndt at rynke og den kræver en helt anden grad af fugt, end da jeg var yngre.

Godt så …

Så var det jo lige, at jeg kom forbi oraklet her …

Jeg er så faldet over en stak makeup-videoer med Christina Wedel og jeg har sjældent været i så godt selskab, som jeg er i hendes. Hun larmer og hun gør tingene på en ukompliceret måde, som taler til en lidt doven kvinde som mig. Hun lægger makeup på ingen tid og jeg suger og sluger hele skidtet. Jeg fanges af hendes energi og humør og pludselig står jeg i Sallings makeup-afdeling og det er her hun er. Hende, du skal konsultere omkring makeup. Hun står og ser lækker ud i MAC’s smukke og indbydende hjørne af butikken.

Pludselig sidder jeg i stolen foran spejlet og i løbet af fem penselstrøg og en børste med solskin, har hun lagt en diskret, men smuk makeup, som giver min hud de bedste betingelser for at tage sig lækker ud i en fart. Overskueligt, hurtigt, pænt og ikke mindst virkelig til den lette side og jeg er solgt.

Så fik jeg lige købt alt det, jeg ikke vidste, jeg manglede

Det er produkterne også og i virkeligheden kom jeg kun efter én ting; MAC’s Paint Pot i farven Painterly, som naturligvis var udsolgt. Den er ellers verdens bedste base, hvis man virkelig vil gøre sig umage og derfor lægger en diskret øjenmakeup. Så slap jeg da for det …

Hende, du skal konsultere omkring makeup

I stedet spadserer jeg ud af afdelingen med produkter, jeg slet ikke havde set mig selv have brug for. Nu synes de nærmest uundværlige.

Jeg bliver meget overrasket, da jeg ser farven på den foundation, hun har valgt til mig efterfølgende. Jeg protesterer og mener absolut, at denne er for mørk til mig, men hun har lige brugt netop den farve og med smukt og naturligt resultat, så jeg overgiver mig til fagkundskaben.

Det samme gør sig gældende, da jeg ser farven på concealeren. Den er da ALT for mørk, siger jeg, men faktisk har jeg fået den toner lysere, end jeg egentlig burde, fordi jeg insisterede på, at det hellere måtte være for lyst end noget som helst andet.

Jeg er heldig, at der er rådgivning, for ellers havde jeg sikkert lignet noget, der er løgn, når jeg efterfølgende mente, at jeg havde ramt min hudtone.

Jeg snupper lidt solskin i fast form med i farten. Hvem kan ikke bruge lidt af det på kinderne på en grå og regntung dag som denne?

Til sidst får jeg en smule af MAC’s Paint Pot i farven Painterly med hjem. Hun laver en lille prøve til mig og så kan jeg jo overgive mig helt og aldeles til denne verden af makeup og efterfølgende hente en ny, når de igen har fået nye forsyninger.

Makeup, det kan hun finde ud af

Jeg beundrer hendes lydefri ansigt i spejlet. Hun er smuk og jeg er sikker på, at hun gør sig umage. Jeg elsker kvinder med makeup. Det kan være så utrolig flot og klædeligt. Det kan forandre og fremhæve. Det kan gøre de fleste kvinder rigtigt smukke, når det er brugt med måde og finesse.

Det kræver med garanti øvelse at kunne det, hun kan. Masser af øvelse. Det er der, det skrider for mig. Jeg er for doven og på det felt har min stamina hidtil været ikke-eksisterende og den opgradering vi får i teenageårene med indbygget lyst til at eksperimentere med forskellige teknikker, glemte de at give mig. Derfor er jeg latterligt dårlig til at lægge makeup.

Jeg kan sagtens se, at huden stråler

Hjemme igen beundrer jeg min hud i spejlet. Jeg kan sagtens se, at mine små kar-sprængninger på kinderne ikke længere er synlige. Jeg ser kinder, der stråler af blid, brun solskin og jeg ser øjen-omgivelser, der ser friskere ud, end de gjorde i morges, hvor jeg trådte ud fra badet, cremede mig ind fra top til tå, rystede løvemanken og kiggede mig ind i spejlet og nåede at tænke, at jeg egentlig var ganske godt tilfreds med summen af Liselotte.

Der ER sket en opgradering. Måske sker den aldrig mere, men som Christina Wedel siger, så skal man gøre sig umage.

… for sin egen skyld. Det sidste er det, der kan omvende dovne mig. Og kun det.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

19 Comments

 • Avatar
  Reply
  Anette Petersen
  17. august 2019 at 16:11

  Sidder her i regnvejr og læser nogle af dine gamle indlæg og ser din smukke ring……… Jeg har snart fødselsdag og ønsker mig en ring af min søde mand………….hvor har du dog købt den?

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  12. september 2018 at 18:14

  Ja eg står op kl.5.00
  Skal møde kl.6.00 har kun 5 min. Kørsel til job.
  Vægter at jeg har hår der er let at sætte så jeg ser præsentabel ud er dejligt.
  Make up er kun vipper og får farvet bryn fordi de er lyse/ ysynlige.
  Men guide til at lægge make up ved festlige lejliheder er jo fint

  Er ikke plaget af rynker tros 56 år.
  Men syns det er dejligt at kunne læggemake up sådan vupti.

  Og Liselotte. Du er jo født køn og det mener jeg af hjertet

  For mange år tilbage var jeg på kursus hvor man lærte at lægge make up efter sin ” årstid”

  Det var godt, hvilke farver klæder ” dig”

  Jeg er efterår, varme farver

  Det hænger ved og jeg tænker både i tøj og make up dan dag idag.

  Det gør at man føler sig en smule lækker trods tyngdekraft osv der kommer med alderen

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2018 at 19:32

   Tusinde tak for den smukke kompliment, Marianne :-) Jeg hygger mig med at springe ud på det halvdybe vand i disse år og et af projekterne er, at jeg må lære mig selv lidt tricks i makeup-havet ;-)

 • Avatar
  Reply
  Jenny
  12. september 2018 at 12:52

  Hahaaa! Jeg kunne have skrevet dit indlæg, Liselotte, eller næsten…

  Jeg er midt I 40’erne, og har ALDRIG kunnet hitte ud a’ det med make-up (og med en smid-bh’en-hippie-70’er-mor var der ikke meget hjælp at hente hjemme. Så kom jeg forbi MAC i Kastrup lufthavn og fik den fineste, grundigste instruktion I en simpel øjenmakeup, som selv jeg ku’ hitte ud a’, plus en forklaring på hvorfor det bare altid er gået galt for mig med øjenskygge hidtil (Pensler, er hemmeligheden!!!). Siden er jeg blevet stor MAC-fan. Har været I flere forskellige MAC-forretninger og hver gang fået grundig hjælp og vejledning “i øjenhøjde”. Nu er der altid øjenskygge og læbestift på, på kontoret. Jeg føler mig langt mere tjekket og feminin – og har inviteret datteren på 14 med til en “Technique Class” hos MAC til november, så hun ikke behøver vente 25-30 år på at få styr på paletten :-D

  Stort tillykke med umage – vi er det værd!

  PS.: Christina Wedel? – hun er FANTASTISK! Har siden været på “Se Godt Ud” online – det er fantastisk!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2018 at 19:25

   Jamen det her dur jo også. Jeg kan finde ud af de ting, jeg lærte i går og det ser lækkert ud. Jeg er glad og har mod på mere ballade :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  12. september 2018 at 10:37

  Haha, ja, jeg husker jo godt noget med noget makeup herfra!!! For 3-4 år siden gav jeg op og skilte mig af med næsten al min makeup. Jeg har beholdt 2-3 øjenskygger, det er vist alt

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2018 at 19:19

   Jeg giver den gas nu, Sole … eller LIDT gas ;-)

 • Avatar
  Reply
  conny
  12. september 2018 at 09:44

  Ah, så kom en forklaring på dit instagram-billede ;) Og en god forklaring. Hun lyder som en dame, man skal stifte nærmere bekendtskab med, hende Christina, hvis man som jeg ikke fatter ret meget i makeupafdelingen ud over mascara.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2018 at 19:13

   Conny, vi er samme sted i den forunderlige verden, men Christina er sjov og jeg får lyst til at gøre mig umage. Det er ikke skidt :-)

 • Avatar
  Reply
  frnielsen
  12. september 2018 at 08:08

  Nå, her var et indlæg, jeg kunne komme temmelig hurtigt forbi ;) jeg bruger intet, som i overhovedet intet i ansigtet. Ved meget festlige lejligheder kan jeg finde på at tage mascara og en sort streg om øjet, men det er også det vildeste. Creme i ansigt er no go for mig.
  Vildt, at du sådan laver et smukkeseringsindlæg :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2018 at 19:06

   I know … til både ingenting til dig og tænk, at jeg skriver det her ;-)

 • Avatar
  Reply
  Eva
  12. september 2018 at 05:15

  Jamen så mangler vi jo bare lidt før og efter-billeder…..

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2018 at 18:47

   Det kommer vist ikke til at ske ;-)

 • Avatar
  Reply
  Jette Ejlskov
  11. september 2018 at 23:29

  Har været på et af Christina Wedels kurser og for første gang siden engang i 80’erne, bruger jeg nu makeup – endda hver dag. Utroligt hvordan det får et ældre (63) ansigt til at se friskt og vågent ud. Og efterhånden kan det klares på et par minutter, holder hele dagen og er med succes testet både i regnvejr og på sejlture (man vil jo nødig rende rundt og ligne en soldat på øvelse i hele hovedet). Så på med sminken :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2018 at 19:01

   Jeg har tænkt mig at give det et skud, men kun moderat og kun, når jeg gider. Jeg er doven lige her ;-)

 • Avatar
  Reply
  Henriette Simonsen
  11. september 2018 at 19:49

  Jeg har været til et af Christina Wedels events….hun er skøn!
  Hun er høj, har ponyrødt hår og perfekt makeup…for hun gør sig umage… og hun larmer! På alle måder! Hvis du får mulighed for det, så deltag endelig…hun kommer rundt omkring i DK

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. september 2018 at 19:57

   Det ville jeg gøre, hvis jeg fik muligheden. Hun er jo skøn :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  11. september 2018 at 19:36

  Wauw, Liselotte, det havde jeg ikke lige set komme Jeg må da vist omkring Salling, næste gang jeg er i Aalborg – jeg har det som dig med makeup, måske endda endnu mere “ekstremt”, der kan sagtens gå mange dage imellem jeg checker ind hos min makeuppung

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. september 2018 at 19:44

   Næ, hvem havde lige set det komme, men det morsomme er, at jeg har RÅ mængder makeup, men aldrig nogensinde bruger det. Hvis du kunne se min skuffe med paletter med smukke øjenskygger, mine lipgloss, mine… Ja, så ville du grine, for jeg mangler ikke. Intentionerne er der, men jeg er bare alt for doven ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)