0

Det vigtige internet

Morgenen er startet djævelsk tidligt, for fluerne har fundet adressen og de er en pestilens, for at sige det mildt. Der er mindst 5 stykker, som har generet mig enten i samlet flok eller skiftehold og til sidst gav jeg op og stod op, for at slippe.

Kaffen er lavet og da jeg har disponibel tid denne formiddag, er jeg naturligvis klar til at rykke ud med kort varsel, men ikke arbejdsløs. Jeg har en del opgaver, som ligger og venter på at blive færdiggjort.

Jeg skal have lavet et bibliotek til tolkene. Ikke sådan et med bøger i. I hvert fald ikke i almindelig form, men i form af links, som er anvendelige i forbindelse med forberedelse af vores tolkeopgaver.

Før i tiden ville forberedelse inkludere besøg på biblioteket, et hav af opringninger og forsøg på at rekvirere materiale fra bestiller. I dag foregår meget af det via internet.

Vi finder de fleste relevante oplysninger på nettet eftersom flere og flere organisationer er blevet gode til, at lægge deres kursusmateriale, referater og dagsordener online. Vi kan finde relevante oplysninger om stedet vi skal til, antallet af kursusdeltagere, emner og andet, som gør det meget nemmere at ruste sig til en opgave.

Center for Døve har, som de eneste i Danmark, oprettet en tegnbank. I den kan alle tolke supplere med oplysninger, tegn og navne, som kan være relevante for nogle af vores faste opgaver, så kombineret med muligheden for at søge på internettet, er der masser af muligheder for at forberede sig grundigt hver dag.

Internettet har gjort en del af mit arbejde lettere og mere fleksibelt end det var for bare 5 år siden. Det bringer med sikkerhed endnu flere fordele, så vi er meget opmærksomme på mulighederne og allesammen klar til at bide skeer med det meste. Vi gider godt.

Du vil sikkert også kunne lide