6

Ren hygge

En del af den udvidede familie er draget til Skagen. Andre er blevet hjemme på matriklen, hvor vi er beskæftiget med forskellige ting. Senere på dagen mødes vi så igen til endnu en hyggelig aften.

Abrikoserne er begyndt at falde af træet, så det er på tide at gøre et eller andet. Ikke alle er modne, men der er plukket to kilo, som lige nu står og sukker i en lage af æbleeddike, chili, hvidløg, ingefær, citron- og limesaft og skal og så forøvrigt også en god sjat rørsukker. Om lidt skal det forvandles til abrikoschutney.

Modne abrikoser og skur

Nederst i haven er Kenneth og Alexander i gang med at udvide skurvognen med en terrasse. Vi flyttede den i går. Med trosser, mandsmod og en god del held, lykkedes det os at få den flyttet omtrent 5 meter dybere ind i skoven.

Der var en tår øl til arbejdsmændene til aftensmaden, så der var et par stolte drenge, som skålede med Kenneth, mens de lod som om, det smagte dejligt.

Foran skurvognen breder skovbunden sig nu ud og med alle træstammerne er der bestemt basis for en hængekøje eller to, når vi når så langt. I første omgang er det terrassen, som står for tur. Moderen drømmer videre om et fredeligt refugie dernede, men Oline har altså fattet interesse for stedet nu, så måske må jeg dele.

Krabbekløer

I aften mødes vi omkring en omgang krabbeklør. De er hentet inde på torvet tidligere på dagen af Kenneth og en af vores unge feriegæster, som sikkert også gerne giver en hånd med senere, når maden skal forberedes.

Måske skal vi plukke lidt flere abrikoser. Jeg er sikker på, at de kunne smage vidunderligt til lidt vanilleis, hvis de blev bagt med lidt rørsukker og en smule vanille, så det forsøg må nok gennemføres.

Vi hygger os. Gevaldigt.

Du vil sikkert også kunne lide