5

Surt og meget surt

De påstår, at der er terrasse om 1 time. Hmmm…

Der gøres klar

Hold op hvor de hygger sig dernede. Sønnike nægter at hjælpe med maden, for han er i gang med at bygge, så jeg må vist indstille mig på, at det kommer til at foregå alene derude, for datteren har heller ikke tid. hun chatter med en veninde, mens hun venter på “drengene”, som bor her for øjeblikket.

De er på vej hjem fra Skagen. Vi regner med, at de kan finde vej og kommer hele hjem, for der venter en kæmpestor portion krabbeklør og lidt laks lige henne om hjørnet. I ovnen er der små tomater, som lige nu tørres med olivenolie, havsalt og krydderier. Sammen med abrikoschutneyen sørger de for en vidunderlig duft i hele huset.

Chutneyen forsøger jeg febrilsk at redde. Den er simpelthen så sur, så maven gjorde oprør, da jeg smagte på den. Nu er der suppleret med flere abrikoser, mere rørsukker og lidt ekstra krydderi og den ender forhåbentlig med at være spiselig.

Jeg bliver sur, når jeg ikke lader fornuften råde i stedet for blindt at følge en opskrift, som allerede ved begyndelsen efterlod mig med en snert af “hmmm, det lyder ligegodt underligt”. Jeg har kun mig selv at takke for, at skidtet måske ender i afløbet, men det er irriterende og ærgerligt, for der er investeret både tid og penge i skidtet.

Jeg giver det en times tid mere. Smager det så stadig ikke godt, ryger skidtet ud og jeg starter forfra en anden dag, med bedre tid og lyst til endnu et forsøg. Øv!

Du vil sikkert også kunne lide