19

Har de lukket?

Rosdahls har valgt at holde påskeferie. Signalerne jeg modtager, når jeg hører sådan en melding er lidt blandede, for hvilken restaurant har råd til at holde påskeferie. De, som enten tjener kassen eller de, som ingen gæster har alligevel. Jeg vælger at tro, at det er det første, der er årsagen, men skuffelsen var mærkbar, da vi fandt ud af, at vi måtte finde et alternativ til madoplevelsen inde på havnen.

Heldigvis er der et hav af gode restauranter i Aalborg og Provence skuffer aldrig, så vi endte med en rask beslutning om, at ville indtage dagens aftenration derinde. Det var slet ikke nogen dårlig beslutning, for som sædvanlig var madoplevelsen helt i top.

Vi var dog en smule skuffede over, at menukortet stadig ser ud, som det har gjort de sidste mange år. En smule udskiftning ville have gjort oplevelsen større, men om ikke andet, så kender vi hver vores foretrukne og heller ikke denne gang blev vi skuffede.

Provence i aftenskær

Der hersker en skøn stemning derinde og maden er altid rigelig og smukt anrettet, men allerbedst, utrolig velsmagende.

Forretterne var mange og varierede. Jeg fik en vidunderlig fiskesuppe og der var nogle, som foretrak dampede muslinger og andre en laksetærte. Alt smagte helt og aldeles vidunderligt og allerede efter forretten var vi klar over, at der ville blive pladsproblemer senere på aftenen.

Provence en tirsdag aften

Det skulle dog ikke afholde os fra at bestille lidt af det hele. Hovedretterne var pebersteak, dådyr, laks og lammekrone. Den sidste var så den smeltede i munden. De andre retter vil jeg nødig udtale mig om, men den kan jeg varmt anbefale.

Desserterne fristede også os med en sød tand, så der blev bestilt pandekager, nougattærte med hjemmerørt vanilleis og marcipan og et par stykker bestilte en solid ostetallerken, som nær havde taget livet af dem, så det var en flok mætte mennesker, der forlod restauranten ved 23-tiden. Smagsoplevelser var vi rige på og sjov havde vi også haft, vinen havde været rigelig og god og allerbedst var selskabet det bedst tænkelige.

I dag summer vi med udsigt til fri. Det er skønt.

Du vil sikkert også kunne lide