10

Stille torsdag

I dag er det så sådan, at vi blæser væk, hvis vi bevæger os udenfor. Har vi bestemt. Så vi er indenfor. I sengen, eller ved køkkenbordet med en kop kaffe, eller med næsen klemt flad mod ruden med håb om stille vejr, men det er fint.

Vi er dovne. Ugidelige, kunne man kalde os. Vi tænker, at det kunne være fint med en loppetur. Ud på de små landeveje, hvor solen skinner, men blæsten gør det ubehageligt at gøre andet end sidde og nyde landskaberne vi passerer. Der er Abbé Pierres Klunsere oppe ved Tylstrup og i Hjallerup ligger krejleren, som ind imellem ryger gennem loftet, når man påpeger hans pebrede priser. Der er Gl. Vraa Enge og slottet, glaspustere, kunsthåndværk af enhver slags og vejen kunne fortsætte lige ud til vores elskede Vesterhav gennem gamle og smukke landskaber, men…

Det er skærtorsdag, så Danmark er lukket. For alvor.

Vi gider ikke. Vi trykker næserne flade, mens vi beslutter os for, at det ikke er i dag vi kommer på tur. Verden løber ingen steder. Det gør vi heller ikke. Vi har en sild, en snaps og hinandens selskab. Det er rigeligt sådan en torsdag.

I morgen kommer Oline hjem. Vi må hellere nyde stilheden.

Du vil sikkert også kunne lide