8

Sådan en torsdag

Formiddagen er tilbragt i selskab med rottefængeren fra Aalborg. Mens vi har været væk, har mor set mere end én af slagsen udenfor og så kan det kun gå for langsomt med at få fat i sagkundskaben. Vi ringede i går, fra København, og fik en aftale allerede her til morgen.

Rotterne kommer sandsynligvis fra kloaksystemet, som er temmelig belastet for øjeblikket, fordi vores genbo – nede bagest i haven – stadig bygger om. Nu er der etableret en målrettet eliminationsindsats, som jeg håber bærer frugt, for jeg er ikke vild med tanken set i lyset af formeringshastigheden. Føj!

Frodighed

Haven er inspiceret, for solen skinner fra en skyfri himmel og udelivet kalder. Alting er vokset i de dage, jeg har tilbragt i København. Tydeligst er det at se i krydderurtebedet, som allerede nu er godt i gang med at vokse sig tæt. Frodigheden er overvældende og hvor skal jeg dog nyde, at kunne gå lige ud af køkkendøren og hente ind til stor fornøjelse for de gastronomiske udfoldelser herhjemme.

I potterne på terrassen står småplanter, som trænger til kærlighed, men det bliver ikke i dag. I dag vil jeg tilbringe i selskab med Ella og AC. Jeg skal have set alle de blomster, som Ella ikke kan lade være med at slæbe til huse og kender jeg mig selv ret, kan jeg godt komme til at passere den berømte købmand på Nørre Trandersvej og så går det sikkert også galt for mig. Sådan er det jo…

Jeg glæder mig til eftermiddagen. Vi har ikke set hinanden i godt to uger. Det er helt galt, for så længes jeg sådan efter Ellas grin. Om lidt får jeg det at høre. Uhm.

Kørvel

Inden jeg for alvor tager hul på dagen, har vaserne manglet sommer. Det gør de ikke længere, for som sagt er der masser af vild kørvel at hente udenfor. Jeg tror det er en af mine yndlinge her i den tidlige sommer.

På bordet

Sart og fin står kørvel nu i vaser fordelt over hele huset. Allevegne stråler sommeren mig i møde. Jeg elsker det. Sammenholdt med resten af dagens program, er der ikke rigtigt noget, som kan ligne en sky på himlen. Sådan skal det være.

Du vil sikkert også kunne lide