11

Havens Dag

Iført gummistøvler og en tynd sommerkjole endte jeg ude i haven, for at hænge det første vasketøj op. Solen skinner fra en skyfri himmel, men henne under halvtaget er der stadig skygge og derfor vådt endnu. Olines gummistøvler passede perfekt.

Ærteblomster stadigvæk

Lige der i hjørnet satte jeg i foråret en ærteblomst, som jeg egentlig ikke regnede med ville overleve. Der var overskud på lager og et eller andet sted skulle de jo i jord, så denne endte i et hjørne af en potte med hortensia. Det har den været glad for.

Den er krøbet op langs hegnet og er endt med at blomstre uafbrudt lige siden. Den gør det stadig. Tænk engang, i september kan jeg stadig hente ærteblomster indenfor. De er en daglig glæde.

Havens DagSolskin er heller ikke det værste på sådan en søndag. I dag er det Havens Dag og med det i tankerne kunne dagen være fin til en plæneklipning.

Senere er der turen til planteskolen, for at se deres udstilling og tilbud, for det er jo nu der skal løg i jorden, hvis foråret skal blomstre.

Jeg glemmer altid at få sat de løg og ender med at være lykkelig, når jeg når til de første spæde krokus, som er alt for få i min have. Det skal der laves om på. Der skal være tulipaner og andre smukke forårsvækster, så når mor kommer, vil jeg lokke hende med hen om hjørnet, hvor de forhåbentlig har gode tilbud, som kan afskaffe det golde forår her på matriklen.

Planerne er ikke mange, men overkommelige og hyggelige. Det bliver en dejlig søndag.

Du vil sikkert også kunne lide