3

Det endte hyggeligt

Mens de sidste farver forlader efteråret, trækker vi stille indenfor og barrikaderer os bag varm te, stearinlys og stille hygge. Sådan er det nødt til at være, for der er ikke vejr til udeliv i dag.

De sidste farver

Fugten fortættes og er begyndt at falde som fine dråber. Tågen er aldrig lettet helt i dag, så vi har valgt indelivet til. Det gør godt og der er masser af gode grunde til at dyrke det.

Oline sidder ved siden af mig og laver de sidste lektier, inden endnu en skoleuge starter.

Oline arbejder

Det er matematikken vi har gang i. For et øjeblik siden lykkedes det for hende, at lytte til en forklaring uden at afbryde eller blive frustreret. Om to minutter er hun helt færdig med lektierne og klar til at nyde den sidste del af søndagen. Det er gået smidigt. Vi er begge taknemmelige.

Te og lektier

Jeg sidder ved siden af. Mest for hyggens skyld, tror jeg. Det er ikke meget hun efterhånden har brug for mig, men jeg skal sidde med ved bordet og jeg gør det gerne. Det er hyggeligt, når tingene lykkes og jeg kan drikke te, strikke lidt og ellers byde ind med løsningsmodeller, når hun strander.

Lidt af søndagens eftermiddagstimer er brugt godt, synes jeg. Om et øjeblik kommer Ella og familie forbi. Det bliver lige så hyggeligt, er jeg sikker på.

Du vil sikkert også kunne lide