11

Vankelmodig

Solsikken

Sensommeren er her. Lyset er et andet og der er en knibsk påholdenhed når det kommer til varmen, men der er smukt og skønt derude. I dag skinner solen fra en absolut ikke skyfri himmel, men man skal huske at nyde selv de små øjeblikke i denne tid, hvor solen ikke nødvendigvis er en del af hverdagen.

Jeg har udlængsel. Ikke sådan for alvor, men bare i en grad, som kunne kræve en tur ud af huset. Måske er det overspring, for her trænger virkelig til en rengøring af hele huset. Måske er det en reaktion på, at jeg er vant til at komme ud og rundt i verden? Måske er det bare eventyrlyst? Det bliver sikkert til absolut ingenting, for…

Når først jeg er landet i køkkenet med kaffe, morgenhår og hyggeligt og blødt tøj, er det alligevel ikke sikkert, at jeg orker. Jeg kender mig. Jeg bliver magelig og trænger vel egentlig også til bare at være netop det. Lidt strik, Oline der bager og snakker ved køkkenbordet og Kenneth der ind imellem kommer med små, sjove bemærkninger må gerne blive hoved-ingredienser i min lørdag.

Jeg vil tænde stearinlys, finde strikketøjet frem og måske køre ned i butikken og hente det garn, jeg glemte i går. Jeg vil helt sikkert grine af, at jeg kunne gå uden det, jeg havde brugt så lang tid på at vinde op i går, men jeg orkede ikke at skulle låse mig ind, koble alarm fra og famle efter lys, da jeg var dernede sent i går aftes for at hente Olines bil. Jeg gik igen uden garn, for jeg var træt og ville alligevel ikke få strikket det mindste. I dag er en ny dag med intensiveret strikketrang, så måske jeg lige skulle tage mig sammen og køre ned forbi.

Jeg kunne jo også købe en god ost og frisk frugt på torvet, hvis jeg altså lige gad tage et bad og iklæde mig noget, der kan bære sådan et visit. Jeg kunne måske finde frisk fisk til grillen. Bagefter kunne jeg lægge vejen forbi gågaden og de små butikken i og omkring den. Jeg kunne godt. Spørgsmålet er, om jeg orker?

Måske jeg skulle spørge Kenneth, om han er frisk på en lille tur?

Må din lørdag være mindre vankelmodig og fuld af sensommersol :-)

Du vil sikkert også kunne lide