13

Der kommer engang…

Eftermiddagen er tilbragt i mit yndlingshjørne med Oline siddende ved siden af. Vi har hygget, jeg har strikket og der er drukket te, mens vi har snakket om julen og de ønsker hun har for den. De er meget specifikke, men ikke nødvendigvis til at opfylde.

Nogle af ønskerne må hun pakke væk, andre kan hun stadig forfølge og nej, vi snakker ikke om ting, men om mennesker. Mennesker hun holder af og har lyst til at være sammen med i julen. Mennesker hun gerne vil invitere herover, for julen kan stadig ikke holdes andre steder, ligesom årets julekugle fortsat skal indkøbes i to eksemplarer. Hun er akkurat lige så traditionsbunden, som hun altid har været. Hun er ikke forandringsparat. Faktisk overhovedet ikke. Selv menuen ligger fast.

Jeg var ellers frisk i år. Jeg ville godt, at vi gjorde noget andet. Noget vi ikke plejer, men ikke tale om. Alt skal være, som det plejer at være. Jeg kan mærke, at det skal være sådan. Også i år. Hun har levet et helt liv på kanten af en vulkan, som var fuldstændig uberegnelig, så julen er én af de ting, som gennem årene har været med til at forsikre hende om, at verden trods alt ligner sig selv. Om et øjeblik.

Der kommer engang, hvor hun kan rumme det. Indtil den dag kommer, finder jeg troligt lyskæderne, opskrifterne på saltmandler og Churros og bager den sædvanlige overflod af kager. Sådan skal det heller ikke være.

Du vil sikkert også kunne lide