21

Chevron

Der var indbygget ventetid i Kenneth og Oline i weekenden og det betød, at jeg blev færdig med mit Chevrontørklæde. Det er endt med at være en festlig farveklat, som klæder sommerbrun hud, så jeg er sikker på, at jeg kommer til at elske det, som accent til foråret og sommerens farver.

Blandingen af Koi Karpens smukke, blide farver og hollandske, farverige tulipanmarker er slet ikke så dum og det er muligt at hente næsten alle farver frem fra tørklædet.

Chevron

Garnet er blødt og minder mest af alt om en silkeblanding, som falder tungt og smukt. Det har været en fornøjelse at strikke med det. Det glider glat og nemt på pindene og fibrene er så korte, at maskerne tegner sig tydeligt efterhånden som man kommer frem i mønstret, så det fordrer en rimelig solid og ensartet strikning, for en opskylning bagefter gør ikke den store forskel for resultatet, men smukt arter det sig.

Chevron

Tøklædet er ca. 20 centimeter bredt og to meter langt. Det passer med et dobbelt sving om halsen, som jeg kan lide det og så er der en god rest af hver farve tilbage, som kan bruges på noget andet sjov. Garnet rækker altså temmelig langt.

Chevron

Det er klar og så er jeg også…

Tørklædet er strikket i Socks that Rock i farverne Dutch Canyon og Koi Koi i mediumweight og på en pind 4. Jeg måtte eksperimentere en del med maskeantallet, for at få det rigtige flow i farverne, men da det lykkedes blev det også bare sjovt at strikke derud af, for at se de forskellige farveforløb.

Jeg tror, at garnet fordrer, at man eksperimenterer med maskeantallet, så det passer med ens personlige strikkefasthed og derfor skriver jeg intet om antallet af masker i mit tørklæde. Jeg synes det er vigtigt, at finde den kombination, som giver lige præcis det resultat, man bedst kan lide, for der er faktisk temmelig stor forskel på de forskellige resultater bestemt af maskeantallet. Et cetera ved, at jeg er startet om og om igen på dette her, indtil jeg ramte det flow, jeg godt kunne lide.

Det er et uroligt strikketøj, men smidt om halsen falder det til ro og bliver en smuk farveklat, som jeg helt sikkert skal få sjov af allerede dette forår. Jeg er glad for resultatet.

Du vil sikkert også kunne lide