12

Færdig for i år

Jeg glemmer det år for år, men det er et kæmpestort arbejde at gøre terrassen klar. Heldigvis glemmer jeg det, for frugterne af en enkelt dags arbejde kan nydes langt ind i efteråret og så må jeg gå krumbøjet resten af dagen, for min skæve lænd er ikke blevet venligere med alderen, men det er tilsyneladende prisen for smukt at kigge på de næste mange måneder.

Terrasseklar

Jeg har ikke talt krukkerne, der er blevet plantet til, for det er ligegyldigt, men det er mange. Så meget véd jeg. Og jeg kan mærke det, nu hvor jeg sidder med en kop kaffe og slapper af et øjeblik.

Jeg nyder, at arbejdet er overstået for i år. Nu er der kun glæderne ved at passe og nyde blomsterne tilbage. Der er ryddet op, fejet og al jord er fjernet igen. Der er næsten sirligt derude, men idéer har det med at forandres og sådan kan det ske, at jeg senere vælger at flytte rundt på det hele, for at ende med noget, jeg finder mere harmonisk.

Terrasseklar

Der er ikke meget spræl derude endnu. Tingene skal have tid og ikke mindst varme, men i løbet af den næste måned, vil det hele folde sig ud og blive smukt, fylde lidt mere og i det hele taget byde sommeren velkommen.

Plantebeholdningen suppleres løbende. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at der drysser planter ned blandt dem, der allerede har fået plads derude. I løbet af sommeren falder jeg altid over nye planter eller blomster, som skal med hjem, så færdig er jeg vel ikke, men så bliver jeg det heller aldrig.

Terrasseklar

Jeg havde aftalt, at Oline skulle ud for at hjælpe, men hun sov alt for godt og sødt til, at jeg ville vække hende. Nu ligger hun til gengæld derude og indvier min nye solseng. Midt i alle herlighederne ligger hun og lytter musik, mens hun dirigerer med Folket™, som supplerer med cola, bøger og rygkløning.

Hun er en heldig kartoffel og jeg er sådan en halvtræt mor, som egentlig burde gå ned og fortsætte, hvor jeg slap i staudebedet tidligere i dag, men jeg er ikke sikker på, at jeg orker.

Terrasseklar

Måske skulle jeg bare finde mit strikketøj frem og indtage hyggehjørnet, som nu pludselig er blevet ledigt. Jeg tror det næsten.

Du vil sikkert også kunne lide