6

Æblemynte i gelémængder

I august sidste år fik jeg kogt den skønneste myntegelé. Vi nyder stadig godt af den, men der er ved at være restriktioner på den, fordi de sidste glas står og skriger til hinanden inde på hylden.

Snart må jeg i gang igen og der er slet ikke noget at diskutere, opskriften fra sidst bliver fulgt til punkt og prikke, for alle elsker geléen, som blev lavet på æblesaft. Det passer ualmindelig godt til mynten.

I krydderurtebedet trives det hele, men æblemynten er gået helt i selvsving. Jeg har en veritabel myntemark lige nu, så der kan sagtens plukkes til en omgang gelé. Når køligere dage kommer, vil jeg sætte mig og plukke blade, så vi kan få fyldt lageret op.

Geléen smager gudeskønt til vores lam, som stadig er på lager i fryseren. Ingen grund til at spare på hverken mynte eller lam. Om et øjeblik slagtes der igen og vi aftager med glæde, så mon ikke snart der skal grilles lidt af det gode kød. Jeg tror det.

Du vil sikkert også kunne lide