7

Fra billigt til dyrt

Jeg nåede ind forbi lægen, fik aftalt en stop-dato for min rygning og lod herefter munden løbe så stærkt, at jeg nær var kommet for sent til frisøren, men jeg nåede det. I silende regn… og fik mine lyse striber, snak og varme kop te. Ah… nogle timer med afslapning, strikketøj og den stille summen af kvinder, der udvekslede det, som kvinder udveksler hos en frisør. Det er ikke småting. Så er det sagt og bagefter var der betalingen. Denne gang var det rørende billigt, for det var ikke nødvendigt at klippe. Sådan kan jeg lide det… og den følelse nåede da at holde den næste times tid.

Efter frisøren snoede jeg bilen ned ad en af småvejene mod havnefronten. Jeg havde nemlig en kaffeaftale i Vejgård, men var i god tid, så et kig over Limfjorden kunne sagtens nåes. Inde ved Limfjordsbroen lå et kæmpestort skib på krydstogt. Da jeg kørte hjem, havde det endelig lagt til kaj på Nørresundbysiden, men det tog sin tid at få det store skib manøvreret på plads.

Lindholm

Måske kan du ane skibet. Det ligger yderst til højre på billedet ovenfor. Det er kæmpestort, men ikke det største jeg har set i havnen.

Fra Lindholm gik det ind gennem Nørresundby, over broen og ind gennem centrum og nedenom havnen, inden jeg endte på Vejgård Torv. Jeg skulle lige hente et par nøgler garn og lidt forsyninger i Matas og så ville det passe med kaffeaftalen lidt længere oppe i byen.

Da jeg returnerede til bilen, havde jeg fået en parkeringsbøde! Normalt gider jeg ikke ærgre mig det mindste over den slags. Det er jo mig, der har været dum, så der er kun én at bebrejde og den slags spilder jeg ikke tid på, men i dag var jeg tæt på et hysterisk anfald, for jeg havde stillet parkeringsskiven. Den plastikskive jeg var nødsaget til at købe i Bil Tema forleden, fordi sådan en tyskerbil tilsyneladende ikke har en monteret, når den ankommer til Danmark. Den plastikskive, som var den eneste af slagsen i hele den kæmpestore butik, som gerne gør i 17 forskellige automåtter, 33 forskellige poleringsklude og 46 forskellige typer bilvoks. Den plastikskive, som skulle vise sig, at være købt alt for billigt.

Viseren var gledet ned og stod nu på noget der lignede 8.10 i stedet for 11.15, som jeg havde monteret den til at vise. Fandens! Pisosse!

Så længe holdt følelsen af at være heldig med det billige frisørbesøg…

Heldigvis skulle jeg kun køre mindre end en kilometer, for at blive modtaget af Ole, som gav kaffe, så snart jeg var indenfor døren. Ella var endnu ikke hjemme, så vi fik os en hyggesnak ude på trappen, hvor jeg kan sidde i læ og ly og ryge. Det hjørne på trappen er helt genialt. Lige ved siden af den smukkeste klatrehortensia, i godt selskab og med varm kaffe kunne jeg glemme ærgrelsen over bøden, men ikke før Ole havde fået lov til at grine af over historien. Det er simpelthen for latterligt at få en parkeringsbøde på Vejgård Torv… *suk*

Klatrehortensia

Sidenhen kom Ella hjem, AC kom forbi og Ole trak indenfor i køkkenet, for at lave den lækreste frokost, som vi senere fik fornøjelsen af at indtage. Han synes vist, at vi er fjantede og tossede, så han lod os sidde udenfor og knævre, mens han lavede pasta og salat. Det skal han ikke høre det mindste for.

Jeg hyggede mig stort og det lykkedes at fylde dagen med ting, som gør mig glad i maven. Flere af sådan nogle onsdage, tak :-)

Du vil sikkert også kunne lide