13

Der skal ikke meget til…

Morgensol

Der er sol på terrassen denne morgen. Den lokker mig udenfor, men der er ingen varme. Vinden er kold og sommeren er ikke her. Den har vel fundet sydligere himmelstrøg og de nye sandaler er endnu ikke indviet, for varmen har manglet.

Jeg håber ikke, at det fortsætter sådan. Sommeren må gerne komme og blive nogle måneder, så Rødhus strand kan indtages, haven kan nydes for alvor og udelivet, som ikke kan erstattes af noget andet, kan blive en oplevelse uden sweater og strømper. I stedet sender blæsten figentræet udenfor vinduet på flugt langs jorden. Temperaturen fremkalder ikke jubelscener og jeg længes efter lune sommeraftener med grillen tændt og bare tæer.

Det er nu, jeg bliver så glad for, at vi skal rejse. Det er nu, jeg husker de somre, vi valgte at være hjemme og nærmest fik svømmehud mellem tæerne, mens vi spejdede efter tørvejr. Det er lige nu, jeg er klar til at pakke sydfrugterne og rejse ned, hvor jeg er sikker på, at der er alt det, jeg efterlyser, men jeg er ikke sikker. Jeg har fået fortalt, at Normandiet kan været en kølig fornøjelse med byger ind imellem. Jeg vælger nu alligevel at tro på, at vejret dernede er varmere og mere sommer, end det er her i Danmark lige nu. Der skal trods alt ikke meget til.

Du vil sikkert også kunne lide