18

Lørdagens sysler

Opbinding af stokroser

Stokroserne fik en hjælpende hånd. De er bundet op i håb om, at de klarer skærene og de regnbyger, som efterlader dem tungere end godt er. Ukrudtet på både for- og bagside af huset er onduleret. Mindst tyve små lavendelplanter er sat i jorden nede bagest i haven i håb om, at i hvert fald nogle stykker bliver til store, smukke lavendelplanter. Jeg har en drøm om endnu en lavendelhæk på gårdspladsen, så der skal lidt planter til.

På gårdspladsen står også den kastanje, vi selv plantede efter fældning af den syge elm for ni år siden. Det var en nedfalden kastanje, som havde valgt at spire og vi syntes, at det var sjovt at kunne sige, at gårdspladsens centrum var et træ af egen avl. Nu er den syg, ligesom resten af vores kastanjer er. Kastanjeminørmøl har indtaget bladene og efterlader træerne triste og orange længe inden efteråret er her. Der er vist ingen vej udenom. Der skal nyt til. Vi må i tænkeboks.

Da havens mest presserende opgaver var klaret, gik jeg indenfor og direkte ombord i en ordentlig stak cherrytomater. De blev halveret, arrangeret i tætte tomatformationer og siden fik de et drys fransk havsalt, Muscovado i små, fine drys og en ordentlig omgang friske krydderurter, som tæller lidt af hvert. Om seks timer er de klar, hvis jeg er heldig.

Tomathav

På bordet står rene glas og 3 liter olivenolie. Jeg er helt klar.

Du vil sikkert også kunne lide