15

Tandlægeskrækeliminerende Niels

Årh mand, hvor jeg bare elsker Niels for at presse en smule. I dag klarede jeg det hele uden min ellers tro følgesvend, den gamle, langtidsholdbare bedøvelse. Det gik, gjorde det. Ondt gjorde det også. Lidt, men ikke mere, end det var til at holde ud. Jeg summer ikke. Jeg er ikke skæv i hele ansigtet. Jeg er bare sådan halvhøj og frisk, fordi det gik så nemt. Han er så dygtig. På mange måder.

Jeg HADER at gå til tandlæge. Det er et gammelt traume, som i dén grad har ødelagt fornøjelsen ved at tildele mig selv egenomsorg, for det er hvad et tandlægebesøg er. Egenomsorg. Jeg hader, hader, HADER det, men Niels gør det altså til en fin oplevelse på trods af min idé om, at det omtrent er noget af det værste her i verden. Han giver sig god tid og han forklarer undervejs. Han lytter og han lader mig bestemme farten. Han er dygtig og det er lige før – kun lige før – jeg glæder mig til vores næste aftale.

Helt ærligt… jeg kommer aldrig til at glæde mig til de besøg, men Niels, han er nu alligevel en af min hverdags helte.

Du vil sikkert også kunne lide