45

Trampolinopstød

Jeg har gjort en sjov iagttagelse. Den er måske ikke generel, men den er i hvert fald påfaldende hyppig og jeg kan ikke lade være med at undre mig.

Mange småbørnsfamilier har købt trampoliner til deres børn. Store, runde og solide trampoliner, hvorfra der genlyder glade hvin og sjove råb, som tegn på, hvor populær sådan én er. Hvor jeg forstår børnene, for det er intet mindre end et genialt stykke legetøj, som jeg selv ville have i haven til mine unger, hvis det var relevant.

Det er slet ikke det, der undrer mig. Det er placeringen af trampolinerne.

Trampolinerne er (næsten, for der er undtagelser) placeret i bunden af haven, længst væk fra terrassen, hvor de voksne sidder og nyder solen, haven og en kop kaffe. Nede i et af havehjørnerne, tæt op af hækken, står trampolinerne. Børnene er placeret så langt væk fra huset, som det er muligt. Når man spørger hvorfor, svarer forældrene: “Børnene skriger og larmer simpelthen så meget i den trampolin, så det er rarere at få dem ned bagerst i haven, hvor de ikke generer nogen”.

Har forældrene mon glemt, at de har naboer bag den hæk trampolinen står op af? Det må man vel næsten antage…

Du vil sikkert også kunne lide