20

Tea Leaves

Ferieforberedelser er også at finde et passende strikketøj. Jeg elsker at sidde ved siden af chaufføren med strikketøj. Snakken flyder, jeg strikker og vi hygger os med at trille af sted ned gennem Europa. I år skal ikke være undtagelsen.

Det er ikke altid, at jeg får strikket meget. Slet ikke. Det kommer an på vejr og vind. Sidste år, da vi residerede i det regnvåde Normandiet med milde, men menneskelige morgentemperaturer, nåede jeg at strikke Isagers Viften på mine alenemorgener efter gåturen langs stranden og inden resten af familien fik øjne.

Det var vidunderlige morgener med kaffe, croissant og strikketøj delt med udsigten til havet og køerne på engdragene bag huset. I år ved jeg ingenting endnu. Måske står jeg op til morgentemperaturer, som ikke levner kølighed til strik. Jeg kan ikke strikke i stærk varme. Jeg synes, at hænder og fingre bliver for varme og det er ingen fornøjelse. Det er til gengæld bøgerne så. Jeg begræder det ikke, men jeg hygger mig gevaldigt med det, når muligheden er der og så skal strikketøjet ikke mangle.

Det har taget sin tid at træffe en beslutning. Jeg er endt med Melissa LaBarres Tea Leaves. Farven er Cloudberry og garnet Supersoft. Det tegner smukt og farven er helt vidunderlig. Lilla? Blå? Viol? Smuk i hvert fald.

Du vil sikkert også kunne lide