23

Onsdagseufori

Udenfor mit vindue sidder to blåmejser og spiser sig mætte i kasserede kraftben. Det er vinterføde, synes de.

Oppe på kanten af terrassen har jeg placeret lidt brød, nogle stykker frisk frugt og lidt nødder. Der sidder solsorten, som ikke kan komme ind til kraftbenene, men til gengæld sagtens kan finde ud af at nyde fraværet af råger og måger. De er børsterne på foderbrættet. Ingen nåde viser de, men smider alle andre interessenter væk og overtager diktatorisk alt. De er fugleverdenens kraftkarle total blottet for demokratisk sindelag. De deler ikke. De efterlader allerhøjest rester, men lige nu har de fundet andre græsgange.

Lyset og lyden af fuglestemmer er nok til at jeg begynder at drømme om forår og det er vist alt for tidligt. Jeg hører vedholdende vinterrygter for øjeblikket. Snakken om sne forstummer ikke. Frostgrader, isblomster og varmt uld er overskrifterne. Jeg kan lide vinter. Jeg kan lide frost, sne og kulde, der bider i næsen. Det prøver jeg lige at huske, nu hvor foråret føles til at være lige om hjørnet.

Det er en dejlig dag uanset. Lys og solskin. Smult vand indeni.

Må din ondagsgang over jorden blive let :-)

Du vil sikkert også kunne lide