9

Morgen i midtbyen

Morgenen var frisk og mildere stemt end gårsdagen. Temperaturen er nådig. Man kan ånde og uden at overdrive, tør jeg godt love, at jeg bliver behageligere selskab i dag, end jeg var i går. Jeg er mild og rund i dag.

Mine vinduer står åbne. To af dem. Lyde flyder ind og kryber ikke genert langs væggene…

Nede ved havnen piloterer de formentlig. Et eller andet foregår der i hvert fald. Gentagen, monoton hamren akkompagnerer lyden af lastbilerne, som holder nedenfor mit vindue og læsser af ved Nettos vareindlevering. Om snart (næste år, tror jeg) vil de grave hele Niels Ebbesens Gade op fra ende til anden. Gad vide hvad man så gør? Lukker Netto? I hvert fald bliver det en udfordring af Sisyfoske dimensioner, hvis de skal navigere uden adgangen til gaden her. Det er morsomt nok, som det er.

Nede på Frederikstorv står en galsindet bedsteborger og råber. Han er sur og vred. Hans råb er uforståelige. Måske han har tilbragt natten på et af byens værtshuse. Jeg gætter bare.

Dagen er skudt i gang. Må den vende rigtigt for dig.

Du vil sikkert også kunne lide