13

At gøre ingenting er slet ikke det samme, som at lade stå til, om jeg må bede

Jeg er vist slet ikke færdig med at fortælle om vores tur til Skotland. Der ligger fortsat masser af billeder, jeg har lyst til at dele, men der kommer hele tiden en hverdag i vejen. Det er ikke nogen klagesang, for hverdagen er det mest dyrebare vi har. Jeg ved det. Jeg har været foruden i lange perioder af mit liv, så jeg prøver at huske at påskønne, at jeg rent faktisk har en. En hverdag, der for øjeblikket er travl og intens, fuld af ting, jeg ikke når, mennesker, jeg ikke ser og praktiske gøremål, der ikke bliver.

Når jeg rammer de perioder i mit liv, prøver jeg at være til stede lige nu. Kun lige nu. At være andre steder end i nu’et stresser mig. Jeg ved det, for så husker jeg pludselig alt det, jeg ikke når. Hvis jeg kan huske at være lige nu og her og ikke andre steder, oplever jeg intenst og får i virkeligheden nogle af de smukkeste, dejligste og mindeværdige øjeblikke at gemme.

Egernet her er bare et af mange, vi så alle steder, hvor der var træer. Jeg er vild med egern og ville ønske, at de boede i min have.

På turen til Skotland var der rig lejlighed til at være til stede i nu’et. Der var intet udefrakommende, som kunne forstyrre eller bryde ind. Vi var bare. Det gjorde godt.

Om et øjeblik vil jeg agere chauffør for Oline og herefter vil jeg tage turen til Solsiden, som de ynder at kalde den side af fjorden, jeg ikke bor på. Her vil jeg sætte mig til rette i frisørstolen og bare nyde at være til og gøre ingenting. Jeg vil ikke lade stå til, men jeg vil gøre ingenting. Jeg handler, men jeg lader andre om slæbet. Jeg er herregod til at lade andre om slæbet ;-)

Må din dag blive fuld af væren og mulighed for ingenting :-)

Du vil sikkert også kunne lide