48

Olines Islænder

Oline er endelig blevet rigtig glad for en strik fra moderens hænder. Det varmer mit strikkehjerte, når jeg ser hende spadsere ud af døren iført den nye islænder, som er blød som smør og så klæder den hende bare rigtig godt, synes jeg … og jeg er jo slet ikke forudindtaget.

Sweateren er ikke vasket endnu, for det var der slet ikke tid til. Den er i brug. Resten er jeg ligeglad med og så lever jeg fint med, at maskerne ville lægge sig smukkere på plads, hvis de fik et kærlig bad. Den smukke ungmø bruger rent faktisk en af mine strik! Heureka!

Trøjen er strikket oppefra og ned. Det er den dejligste måde at strikke den slags på, for man kan så nemt prøve undervejs og på den måde få en strik, som har den foretrukne pasform.

For Olines vedkommende, er jeg startet med at slå 64 masker op på en pind 5,5 og så har jeg strikket en dobbelt rib og er skiftet til glatstrik efterfølgende. Jeg har inddelt maskerne i forstykke, ærmer og ryg. Fordeling er, hvis jeg tæller rigtigt: 24 m til forstykke, 8 masker til ærme, 24 m til ryg og igen 8 m til ærme. Jeg har efterfølgende taget ud på hver anden pind omkring to masker, som danner stolpen i raglanudtagningerne. Altså ialt 8 nye masker på hver anden omgang.

Undervejs har Oline prøvet sweateren. Da vi syntes, at ærmegabene var store nok, skilte jeg maskerne i ærmer (sat på hvil) og krop. Kroppen strikkede jeg med lidt ind- og udtagninger undervejs (her må man prøve, for at finde de rigtige steder), så Oline fik den ønskede taljering. Jeg har taget 4 masker henholdsvis ind og ud på disse omgange. Dette er gjort i begge siderne af sweateren og ved i hver side at tage en m løs af, strikke en r og trække den løse m hen over samt strikke to m r sm.

Ind- og udtagningerne er lagt med cirka 6-8 rækkers mellemrum og Oline har været i trøjen mere end én gang undervejs, men det har været de mange tilpasninger værd, for den passer som fod i hose.

Fakta:

Model: Olines Islænder af Liselotte Weller.

Garn:  Blackhill Cashmere Angora Tweed; et helt fantastisk og luksuriøst garn.

Pind:  5½ – KnitPro Hurtigstrikkere.

Garnforbrug: I alt 353 gram inden vask.

Ny teknik: Ingen, men jeg er ikke hjemmevant i flerfarvestrik. Jeg øver mig.

Bemærkninger: Jeg elsker, elsker og dobbeltelsker, at Oline bruger denne sweater. Jeg ville ønske, at jeg var en slank sild. Så havde jeg også en!

PS – Jeg kan IKKE hjælpe dig med strikkehjælp til sådan en sweater. Jeg har bidraget med det, jeg synes, at jeg kan overskue at bidrage med, hvilket kun er en grovskitse af sådan en sweater. Hvis du er garvet strikker, kan du sagtens strikke en magen til. Hvis ikke, må du alliere dig med en, som er og som kan guide dig igennem et forsøg  :-)