38

På vej mod kort og så lige en stak trekanter til at stille den værste sult

Endelig ser det ud til, at jeg med forsigtighed kan bevæge mig ud i verden igen. Jeg har været ved frisøren og jeg er et godt stykke på vej mod kort hår nu. Nakken er helt kort, som i jeg fryser da helt vildt nu og jeg har intet hår, som er i nærheden af at nå skuldrene længere. Det er vildt. Og fedt. Jeg trængte sådan.

Det allerbedste er, at jeg har raskmeldt mig. Jeg ved godt, at jeg måske går i clinch med Nemesis, men fanden tage hende, for jeg trænger altså også til at mærke, at jeg deltager i verden igen.

Trekanter

Dagene i sengen og på sofaen har været en blanding af finsovning, film på Netflix og en smule strik, når ikke hovedpinen eller de ømme led – som på et tidspunkt gjorde, at mine håndled smertede så meget, at jeg ikke kunne løfte så meget som en tekop – forhindrede mig i gøre noget som helst.

Trekanter

Det er blevet til en dejlig, farverig vintersweater. Sådan en strikket oppefra og ned og uden opskrift, men på lykke og fromme og i kombination med årtiers strikkeerfaring.

Trekanter

Sweateren er strikket med inspiration fra denne smukkert, som bare er helt vild fed, efter min mening. Tiina er indehaver af en af mange finske blogs, som jeg elsker at følge. Der er noget meget nordisk og fedt ved dem, så har du ikke opdaget dem endnu, så start med Tiinas og find endelig flere. Der er masser af fede derude :-)

Trekanter

Sweateren vejer 284 gram i str. XL og er strikket i en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Kid Mohair Silk fra Garnudsalg og nej, jeg har desværre ikke tid til at lave en opskrift, men ideen er jo til fri afbenyttelse og resultatet fedt, men det allerbedste var, da Oline passerede mig og sagde, at hun da godt gad at have sådan en også. Hvaba’, siger jeg så ;-)

PS – jeg har lavet en opskrift på en raglansweater strikket oppefra og ned. Du kan hente den lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide

38 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Anne
  15. august 2013 at 11:24

  Holy smokes! 
  Jeg har altid været tosset med den slags grafiske trekanter med farver. Tegner dem endda alt for ofte (in line of creative duty). Jeg bliver simpelthen nødt til at lave mig en magen til (måske ikke helt magen til, må lige se på farverne jo). Jeg kan ikke andet …. og jeg er endda ikke til kid mohair. Det skib er sejlet nu. 
  Jeg behøver intet mønster, det klarer jeg selv, men jeg tænkte på hvad er din garnforbrug har været? Mest ift. den sorte. Nåh ja, er den melerede også derfra? Er den lyserød eller noget andet? Jeg er nysgerrig :)
  Kram og hilsner
  Anne

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   15. august 2013 at 13:21

   Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med mængderne, for jeg skrev det ikke ned og hvis du ikke skal anvende samme garntype, kan du jo alligevel ikke bruge mine angivelser til noget eftersom det netop ER med Kid Mohair ;-)

   • Avatar
    Svar
    Anne
    15. august 2013 at 13:26

    Ok. Tak for dit hurtige svar til trods. Jeg havde nu tænkt mig at bruge det samme ;) Har haft øjnene på det længe, men har manglet et projekt, så nu er muligheden her jo!
    Hvordan med den melerede lyserøde? :)

    • Liselotte
     Svar
     Liselotte
     15. august 2013 at 13:44

     Åh… så misforstod jeg dig, for jeg troede, at du ikke ville have mohair :-)

     Jeg tror ikke, at hele trøjen vejer mere end omkring små 300 gram :-)

 • Avatar
  Svar
  Lizzi
  14. februar 2013 at 14:51

  Søgte på: bluse strikket i trekanter og dumpede ned i den flotteste af slagsen.Men jeg leder efter et GAMMELT (20 år??) mønster af en bluse lavet af strikkede trekanter. Er der nogen af jer, dere kender måske kender den. Den er nok bragt i “Hjemmet” dengang. Vi er to søstre, der er blevet svagtseende, men trekanter kan vi vist godt klare at strikke. Mvh og på forhånd tak

 • Avatar
  Svar
  Katrine/gugge
  29. januar 2013 at 22:53

  sikke en fed trøje!!

 • Avatar
  Svar
  TrineØC
  27. januar 2013 at 07:36

  Nå pølsefinger.. Der skulle altså stå – dejligt du er frisk igen… ;-)
  vh Trine. 

 • Avatar
  Svar
  TrineØC
  27. januar 2013 at 07:35

  Dejligt ddroslingen igen.. Super lækker trøje, må man spørge hvilken str pind du har strikket den på ..? 
  Mvh Trine. 

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  25. januar 2013 at 17:51

  Tusinde tak for alle jeres begejstrede kommentarer, men ideen er Tiinas og jeg har bare kopieret en fantastisk flot sweater, som jeg allerede elsker :-)

 • Avatar
  Svar
  Kat
  24. januar 2013 at 12:34

  Smukkeste sweater nogensinde!!
  jeg har ligget i over en uge nu med undtagelse af igår hor jeg gik på arbejde….det var dumt. Nu ligger jeg igen!

 • Avatar
  Svar
  Anita
  24. januar 2013 at 10:20

  Fantastiskt fin tröja!! Skönt att Du mår bättre!!

 • Avatar
  Svar
  mette
  24. januar 2013 at 09:07

  Megafed Liselotte :-)

 • Avatar
  Svar
  Helle K.
  24. januar 2013 at 08:33

  Den er for fed og fin og lækker – jeg vil tillade mig at lade mig inspirere – sort med nogle andre farver, hvis det er ok :)

 • Avatar
  Svar
  Pia Svendsen
  24. januar 2013 at 08:18

  Smuk trøje, helt patchwork-agtig….

 • Avatar
  Svar
  marremorr
  24. januar 2013 at 07:10

  Så skönt att gå till frisören, då blir man som en ny människa och född på nytt! Jag gjorde också det för två veckor sedan och klippte av 2 dm på mitt midjelånga hår. Fantastiskt skönt! Tröjan blev verkligen jättefin med superhärliga färger! Skönt att du mår bättre nu.

 • Avatar
  Svar
  Pernille
  24. januar 2013 at 00:28

  Selvfølgelig har du nået at strikke en sweater midt i febertågen.
  Jeg tænker Oline ikke skal vente længe på en egen version :)

 • Avatar
  Svar
  Anette
  23. januar 2013 at 21:33

  Dejligt at influenzaen er på vej væk – trøjen skulle være meget velkommen i min garderobe – den er super cool

 • Avatar
  Svar
  yt
  23. januar 2013 at 19:03

  Den er bare så for sej ;)
  Kan godt forstå Oline.
   
  Yt.

 • Avatar
  Svar
  Lis
  23. januar 2013 at 18:41

  Den kan jeg godt forstå du faldt for. Sejt at du er så dygtig at du bare lige strikke den ud af hovedet. Influenza eller ej, du kan da også koordienere med feber og smerter. 
   
  Super flot det er den bestemt blevet og når du nu har haft den på, så sender du den da ned til mig Ikke ??? 
   
  Godt du er i bedring.
   
  kh.Lis

 • Avatar
  Svar
  Kari
  23. januar 2013 at 18:00

  Knall fin genser.Du er kjempe dyktig. Artig å følge deg på bloggen. Klem

 • Avatar
  Svar
  Citronmoster
  23. januar 2013 at 18:00

  Hvor er den flot. Glade farver der kan pynte på en kold vinterdag :)
  Betina

 • Avatar
  Svar
  Sidsel
  23. januar 2013 at 17:55

  Godt at det går levesiden!! Og vil se vil se vil se, det fine korte? hår…
  Utrolig smuk sweater, meget grafisk, meget dig <3

 • Avatar
  Svar
  Annemette
  23. januar 2013 at 17:40

   
  Godt at höre at det gär bedre ;-)
  Smuk tröje og sikke nogle flotte farver, kan godt forstä at Oline gerne vil have en ogsä ;-) Jeg ville önske jeg havde bare en brökdel af dine strikketalenter :-)

 • Avatar
  Svar
  lene skipper
  23. januar 2013 at 16:17

  Vil bare sige dig tusinde tak for din skønne blog, du er meget inspirerende, det skal du vide. Skønne skønne trøjer, du får fremstillet og så i den fart :-) Hej fra mig

 • Avatar
  Svar
  Wong Wai
  23. januar 2013 at 16:01

  Wwaaawwuuuu, knald hamrende flot bluse/sweaters :-)
  Herligt at “kommer ud i verden, igen”! Må vi se det nye hår? :-)
  God dag til dig og dine :-)

 • Avatar
  Svar
  Anette
  23. januar 2013 at 15:27

  Skøn trøje – selvfølgelig skal Oline have en :-)

 • Avatar
  Svar
  FRØKEN LARSEN I/S
  23. januar 2013 at 14:55

  Smuk som i SMUK….
  Kh. Lene.

 • Avatar
  Svar
  Anne-Mette
  23. januar 2013 at 14:37

  Den er vildt fed! Tillykke med den og det tilranede gode helbred…

 • Avatar
  Svar
  Nola
  23. januar 2013 at 14:33

  Dejligt at sygdommen er sendt væk og wouh for en sweater og nogle skønne farver, perfekt i denne ellers lidt triste tid.
  god dag :-)

 • Avatar
  Svar
  Grethe
  23. januar 2013 at 14:32

  smuk trøje
   

 • Avatar
  Svar
  Rikke
  23. januar 2013 at 14:14

  …og så er det jo cool at den matcher kaffekoppen :)

 • Avatar
  Svar
  Birgitte
  23. januar 2013 at 14:09

  Sindssygt fed sweater! Den er helt sikkert perfekt sammen med dit nye hår – kort er godt :)

 • Avatar
  Svar
  Helle D
  23. januar 2013 at 13:47

  SUPER FLOT! – lækre farver! 

 • Avatar
  Svar
  Gitte K
  23. januar 2013 at 13:44

  Hvor er den fed, kan virkelig godt lide det grafiske design som bliver udfordret af en asymetri i farverne. Tillykke med det nye hår, det er helt utrolig hvad en tur ved frisøren kan gøre ved en.

 • Avatar
  Svar
  Frau Putz
  23. januar 2013 at 13:39

  Halløj…  Du kan da ikke bare fortælle om hår og kolde nakker…  Vi vil da se billeder også   ;o)  
  (Også selv om du sikkert bliver hånet for at være “korthåret”, host…!)
   
  Den er godtnok fin, din sweater.  Selv har jeg ikke mod på at trække en tråd på bagsiden over ti masker eller mere. Det plejer sjældent at blive godt hos mig – og hvis det går godt og ikke resulterer i bæk-og-bølge, så ender det altid med, at jeg hænger fast i løkkerne med en ring eller en finger, og så har vi misæren…   (Egentlig utroligt, at jeg har strikket så mange “norske sweaters” engang… Før jeg gik død i at strikke med to-tre farver samtidig…)
  Jeg håber Nemesis holder sig langt væk og lader dig komme ud i verden igen.
  ~ Karina

 • Avatar
  Svar
  Susanne
  23. januar 2013 at 13:36

  Bedre anbefaling kan man ikke få. Det er også en ualmindelig sød trøje. Dejligt at du har det bedre. 

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  23. januar 2013 at 13:35

  WowWow og hold da op og – hvor er den skøn den kunne jeg også godt bruge, ja helt ærligt hvem kunne ikke det – du er en knag Liselotte :0))
  dejligt du er på vej ud i verden igen .

 • Avatar
  Svar
  Mette
  23. januar 2013 at 13:34

  Så fint at du er bedre. Skjønner godt  at Oline kan tenke seg en sånn genser, den er knallfin :-)

 • Byd gerne ind