43

Sådan samler jeg masker op til forkanter

Der er flere både her og ude på facebook, som beder om at se bagsiden af trøjekanten, efter jeg har hæklet og strikket kanter. Det skal I selvfølgelig have lejlighed til. Den ser ud som følger…

Bagsiden

Jeg har hæklet med grønt garn. Siden er kanten klippet op – efter denne metode – og som de andre gange, forsvinder de små trådender på magisk vis ind i kanten, når man begynder at arbejde med strikken.

Da jeg var færdig med at klippe op, valgte jeg denne gang at hente masker lidt længere inde på trøjen, end jeg tidligere har gjort. Tidligere har jeg samlet op lige indenfor rækken af fastmasker, men denne gang har jeg flyttet mit tre masker ind, for at gøre trøjen en anelse mindre og desuden giver dette også en smuk og lidt bredere kant, som kan stikkes fast til bagsiden med en tynd tråd.

Hvordan gør jeg?

Jeg starter med at finde den maske, jeg gerne vil lægge min kant omkring. Når jeg har fundet den, bukker jeg strikken omkring denne maske, så den ligger i min venstre hånd, som et smukt bånd, der er nemt at følge, når maskerne efterfølgende skal samles op.

Jeg tager mit garn – denne gang et stykke blåt, så du kan se, hvad jeg laver – og stikker min nål gennem begge ben på den maske, jeg vil strikke kant op omkring og henter garnet op gennem maskelænkerne, som du kan se. Sådan fortsætter jeg, indtil alle masker er samlet op, men jeg strikker kun masker op i 3 ud af 4 rækker/masker. Altså samler tre op, springer en over. Samler tre op, springer en over… og så videre.

Dette gør jeg for at sikre, at kanten lægger sig pænt og ikke bliver for løs og kommer til at flagre.

lordag 005

Når jeg er færdig med at samle masker op, strikker jeg den valgte kant. I går var det en smal stribe retriller, men det kunne i princippet være hvad som helst. Knaphullerne placererede jeg kun på det øverste stykke af cardiganen, fordi jeg ved, at jeg altid kun knapper toppen alligevel, men det kan man jo gøre, som man vil.

Vupti… en sweater er forvandlet til en cardigan. Skønt :-)

Du vil sikkert også kunne lide