16

Snestorm på vej eller man skal passe på med, hvad man ønsker sig…

– man risikerer at få det :-)

Jeg syntes jo frygteligt godt om sneen forleden. Jeg havde bare ikke forudset, at der i dag varsles snestorm heroppe i løbet af aften- og nattetimerne. Det gider jeg faktisk ikke rigtigt. Ikke snestorm. Sne er velkommen, men ikke snestorm. Oveni snakker de om mellem 20 og 40 centimeter sne. Der skal skovles. Sne, der skal fjernes fra fortov og hoveddøre. Smukt som bare fanden, men umanerlig besværligt at have med at gøre.

Sidste år var masser af sne. Vinteren bragte enorme mængder med sig. Vi skovlede konstant. Vi nød lyset og vi brugt adskillige sække grus til sti og fortov. Oskar er en sne-hund, så han var i sit es hele vinteren. Han var ikke spor svær at lokke med i Østerådal. I år kigger han oftest plaget på mig, når jeg foreslår en regnvejrs-tur derned. Han logrede og kastede sig ud i sneen i sidste uge, så der er ikke tvivl om, at den vil være velkommen for hans vedkommende. Måske har han noget at glæde sig til.

Snestorm

De snakker om, at vi ligger lige på grænsen mellem regn, slud og sne. Jeg er ambivalent. Jeg elsker det hele, men allermest elsker jeg knitrende sne og lyset, der bringer med sig. Mon det falder som sne, dette nedbør, der ligger nord for os og er på vej?

I morgen tidligt ved jeg det. Måske endda i nat. Man kan jo blive nødt til at tjekke ;-)

Du vil sikkert også kunne lide