26

Mariajakken

Så fløj tre dage forbi med lynets hast og jeg halsede bagefter, så ingen skal være i tvivl om, at weekenden er mere end velkommen. Jeg trænger i den grad til den.

Jeg er landet i en lørdag formiddag, der endnu ikke har indeholdt kaffe, men til gengæld er flankeret af Mads & Monopolet, langsom start og færdig strik, som er blevet foreviget på en efterårs-ramt terrasse med bare ben og tæer, Oskar dansende ved siden af og udsigt til en kop varm, frisk-brygget kaffe med mælk lige om et sekund eller to.

Mariajakken fra Skappelgenseren

Jeg har fået færdiggjort 609 gram rendyrket luksus. På Fanø var jeg fuldstændig monogam. Jeg har meget begrænset strikketid for øjeblikket, så mine vaner med at starte op på flere projekter på én gang fungerer ikke, fordi jeg alt for ofte får nye og mere interessante idéer, end dem jeg startede på for nogle dage siden. Jeg skal helst være i flow, når jeg strikker. Jeg skal ikke have flere dages eller en uges pause på strikketøj, for jeg mister gejsten og interessen og starter bare op på endnu et projekt.

Jeg tager et solidt tag i nakken på mig selv for øjeblikket og tvinger mig til at strikke én ting ad gangen. På Fanø blev det til Mariajakken fra Skappelgenseren. Jeg kunne sagtens have fundet andre projekter at starte op, for jeg var sammen med en flok kvinder, som alle strikkede sjove, smukke og spændende ting, men jeg blev ved min læst. Jeg strikkede sort/hvid og jeg ved ikke en tomme.

Mariajakken fra Skappelgenseren

Mariajakken fra Skappelgenseren

FAKTA:

OpskriftMariajakken af Skappelgenseren.

Garn:  Alpaca Surpreme Once i farven Antracit samt  CashSilk Once i farven Nature fra Garnudsalg. Jeg har lagt CashSilk dobbelt.

Pind: 6

Garnforbrug: I alt 609 gram fordelt på 22 nøgler CashSilk og tre nøgler Alpaca Surpreme.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Her går det stærkt og der er fremdrift nærmest minut for minut ligesom opskriften er meget nem at følge også for ikke-norsk-kyndige. Du kan sagtens finde billigere alternativer i garn, men jeg er jo så forkælet, at der er frit valg på alle hylder, så jeg gav den hele armen og det ene ben med, da jeg valgte kvaliteter :-)

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide