21

Vi havde reserveret bord på Fiat

Fredag lige over middag kørte vi af sted mod København. Vi havde reserveret værelser på Hotel Alexandra. Det skulle vise sig at være et rigtig godt valg. Vi boede omtrent midt på Rådhuspladsen og med bilen sikkert parkeret i underjordisk garageanlæg med vagt lige ved siden af hotellet. Vi havde nem adgang til offentlig transport og ellers var bilen kun et stenkast væk. Vi var klar til en weekend i inspirationens tegn.

Vi skulle ikke andet end ud at spise fredag aften. Ingen aftaler eller messer at besøge. Bare os.

Jeg elsker Kongens Nytorv, som er indbegrebet af København for mig. Jeg måtte dog leve med, at pladsen ikke lignede sig selv. Den er pakket ind i plankeværk, men når det er sagt, så er byen skøn at skue og dejlig at være i. Jeg elsker stadig at være midt i vrimlen. Vi skulle på visit i en af de smukke bygninger lige her ved torvet.

Gothersgade

Vi havde reserveret bord på FIAT. Det var heller ikke noget skidt valg. Skøn aften med dejlig, italiensk inspireret mad. Vi lod kokken bestemme og det gjorde godt. Vi spiste fire, skønne retter og fik serveret de dejligste vine til.

Jeg gjorde mig umage og prøvede at elske trøffel, men det er altså bare ikke noget, der gør mig salig. Nærmest det modsatte og så er jeg måske mærkelig, men den lille knold har aldrig kunne udøve sin magiske tiltrækning på mig. Jeg prøvede endnu en gang og jeg kan endnu en gang konstatere, at den lille kostbare juvel er helt og aldeles spildt på mig. Resten var intet mindre end magisk. Mmmm …

Efter maden tog vi Strøget ned til Rådhuspladsen, skråede over H.C. Andersen Boulevard og landede mætte og glade hjemme på hotellet lige omkring midnat. Det er ikke sidste gang, vi besøger FIAT. Bestemt ikke.

Du vil sikkert også kunne lide