11

Rumper – nostalgisk gensyn med fortiden

Jeg har strikket lidt småt. Jeg startede forsigtigt fredag og gjorde rumper færdig i går. Det er nostalgi for alle pengene, når jeg strikker sådan en lille dragt, for den bringer minder om min barndom, hvor disse små dragter var comme-il-faut og en del af enhver babys garderobe og helst i forskellige udgaver.

Jeg er så heldig, at jeg har den sødeste, vordende mor i nærheden, som holder af den nostalgiske stil. Det giver mig mulighed for at svælge i alle de retro-modeller, der er så oppe i tiden. Her er det altså de små, korte smæk-bukser, der får en renæssance.

Rumper

Fakta:

Opskrift: Rumper, fra Eli Østgård & Mette Harbos Strikk til smårollinger, strikket i str. 9-12 mdr.  

Garn:  Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg i skøn forening med  Blackhill Superfine Alpaca samme sted fra giver de skønneste, fine babybukser.

Pind: 3 – 3½

Rumper

Garnforbrug: I alt 65 gram nogenlunde fordelt med 37 gram alpaka og 28 gram uld.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Bukserne er så fine og selvom jeg fik lavet en fejl i mønsterborten, gjorde det ingenting for det endelige resultat. Jeg droppede mønster på bagdelen, men ellers er opskriften fulgt og nem at gå til- også op norsk, som bogen her er.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide