17

En tur på Mols

Vi har været en tur på Mols. Jo, vi er levende endnu. Måske du nåede at blive i tvivl? Det er vist aldrig sket før, at der er gået 14 dage mellem en opdatering herinde, men sådan blev det altså.

Ind imellem overvejer jeg, om jeg skal kapitulere. Lukke ned. Droppe at skrive herinde og bare nøjes med at leve det stille liv uden nødvendigvis at skulle dokumentere det. Så mærker jeg et savn, for faktum er, at jeg elsker at skrive og jeg elsker at dokumentere hverdagen. Det er livet, der spænder ben for det i disse år.

Livet, der insisterer på, at jeg skal være til stede i en grad, der efterlader mig træt og tom for ord på de fleste af mine dage. Dage, hvor jeg kun orker at lande hjemme til en aftensmad, ganske lidt strik og så en seng med bløde dyner, som kalder på mig så tidligt, at jeg omtrent går i seng med solen.

En tur på Mols

Så er det godt med udflugt til dejlige venner

I torsdags tog vi en fridag. Vi kunne sikkert være fortsat med uformindsket styrke og fart, men ikke uden omkostninger, så det var tvingende nødvendigt, at insistere på en pause fra hverdagen.

Vi pakkede bilen med lidt fristelser, uld, strikketøj og det gode humør og drog syd over.

Vi startede i Tved, hvor vi hentede frokost hos slagter Kruse. Vi havde bestilt det hele hjemmefra. Vi skulle have smørrebrød og jeg skal love for, at det var både indbydende og lækkert, da vi fik sat tænderne i det lidt senere på dagen.

Smørrebrødet fik plads på bagsædet og der fra gik det videre ud i Mols Bjerge til et sted, vi elsker at besøge. Mest af alt for dets mennesker. Dernæst for det hjerterum, der er på stedet – og sidst, men indlysende nok, ikke mindst for de smukke omgivelser.

En tur på Mols
En tur på Mols

En ubetalelig udsigt til alle sider

Vi blev modtaget varmt og hjerteligt, som altid. At køre ind på gårdspladsen og blive modtaget med åbne arme, gør mig så utroligt glad hver eneste gang, jeg lander lige her.

Vi sidder altid med kig til alle sider. Kigget til kvæg og Fuglsø og Begtrup Vig, Helgenæs, Århus og Samsø i det fjerne er helt utrolig smuk, men der er nu også noget helt uimodståeligt ved kigget ned til dyreholdet. I hvert fald for sådan en, som mig, der elsker den slags.

Selvfølgelig kunne jeg ikke holde mig væk. Jeg måtte ned og nyde høns, kanariefugle og en flok glade og veltilpasse grise i alle størrelser og med skønne krøllede haler.

En tur på Mols

De lever det søde griseliv

Her er tale om en helt særlig type gris. En glad, sund og veltilpas gris. En gris med adgang til mudderbad, venner, leg, søde æbler og masser af opmærksomhed fra både søskende, voksne artsfæller og mennesker.

Der hersker en usædvanlig ro i grisestien. Der er fred og fordragelighed og ikke den skrigen og det leben, der ellers kan forekomme, når grise skal finde sig til rette med hinanden.

Jeg er vild med de grise. Jo, vel lugter de, men der er nu også noget helt særligt og herligt ved dem. Jeg kan ikke forklare det, men jeg synes altså, at det er et spændende og morsomt dyr. Og nysgerrigt.

En tur på Mols
En tur på Mols
En tur på Mols
En tur på Mols

Æbler i overflod

Ulla og Ole er nogle af de mest gavmilde mennesker, du kan forestille dig. Vi kom hjem med bilen fyldt med de skønneste ting.

En af dem var en kurv fuld af æbler og pærer. Friskplukkede fra træerne, der omkranser grisestien, så selvfølgelig delte vi nedfaldsæblerne med grisene. Det var de ikke kede af.

En tur på Mols

Fyldt op med alt godt

Vi tog fra Mols med hjerterne fyldt til randen med alt det gode. Dejlige samtaler, hjertelige ord og kærlig omsorg fylder altid vores samvær, så torsdag var naturligvis ingen undtagelse. Nærvær og gensidig interesse nærer sjælen. Jeg holder så meget af de to mennesker.

Bagsædet var også fuld af gode sager; hjemmelavet spegepølse, friske landæg og så en kurvfuld af den skønneste frugt.

Lidt bagværk til kaffen og fryseren

I dag forvandler jeg lidt af æblerne og pærerne fra Mols til små, søde kager efter Ullas opskrift. De er som hende; søde, fulde af kærlighed og så giver de smil på læben.

Rigtig god søndag til dig ♥

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide