15

Jeg kunne nok leve af brød og oliven

Jeg kunne nok leve af brød og oliven

Jeg kunne nok leve af brød og oliven. Godt, nybagt brød, som endnu er lunt og en god olivenolie at dyppe i, lidt saltflager at drysse over og så en smule af de gode oliven og jeg er tilfreds. Der vil gå dage, inden jeg begynder af efterlyse kødet, for jeg er ingen stor kødspiser, men desværre en af dem, der elsker al stivelse. Kartofler, brød, pasta og alle former for linser og bønner er lige akkurat, hvad jeg ville vælge, hvis du bad mig, men til gengæld ville der ikke gå lang tid, før jeg savnede mine grøntsager.

Jeg elsker grøntsager. Jeg elsker dem friske, kogte, dampede, syltede og alt der i mellem. Jeg kan lide dem og jeg synes, at de skal være en del af den daglige kost, men kød-frie dage kan jeg sagtens leve med. I en tid. Jeg elsker nemlig også kødet, men det er ikke sådan, at jeg synes, at jeg skal have det hver dag. Jeg kan sagtens leve med, at det er noget, jeg kun får hver anden eller tredje dag.

I disse dage snakker vi meget om de t-bones vi fik serveret på Il Cannicio i Toscana tilbage i 2012, da vi var på sommerferie i Regello. Det gør vi, fordi Kenneth og jeg snart stikker af til Toscana. Ned til nybagt brød, olivenolie og skønne, velsmagende oliven. Måske ned til en tur på Il Cannicio. Måske ned til andre og nye oplevelser. Intet ligger fast endnu, men ét er sikkert; Oline og Kenneth er kød-elskere om en hals. De bliver salige i blikket, når talen falder på en særligt god bøf og de er ikke begejstrede, når jeg har været kok og har valgt, at det er en af de kød-løse dage.

Glemte jeg at sige, at der er mellem 12-15 grader, hvor vi skal hen. Det er sådan set helt i orden. Jeg er mere end klar. Utålmodig faktisk.

Du vil sikkert også kunne lide