14

Juleferie med familie, gran og god glögg

Så landede vi midt i juleferien. Forpustede, rundtossede og en smule slidte, men som vi da er klar til at tage hul på skønne dage med plads til grin, god mad, god glögg, masser af spil og ikke mindst familien, vi elsker.

Lillesøster Annemette og svigerinde Heidi er på vej nordpå og med i bilen er naturligvis Irma, Oskars søde kusine. Vi skal tilbringe nogle dejlige dage sammen og vi ved, at der kommer rusk og regn, men Tjørnevang bugner af gode sager, varme og masser af de spil, vi elsker at spille, så vi er så klar til at holde jul. Vi mangler bare lige at købe ind til den …

Juleferie med familie, gran og god glögg

Juletræet er i hus. Det er det fineste træ. Kenneth har virkelig gjort det godt denne gang. Harmonisk og akkurat til loftet står det i stuen og venter på den sidste pynt. Vi har haft meget spas med at få det i juletræsfoden, for stammen er kraftig og foden ikke helt samarbejdsvillig, men vi fik krammet på det hele til sidst.

Vi har ikke været meget hjemme denne december og når vi har, har det været arbejde, der har båret aftenerne, så det er et mindre julemirakel, at her rent faktisk hersker ro og fin julestemning. Lidt gran, stearinlys, nybagte småkager og en stor portion saltmandler bærer langt i den henseende og så er det i virkeligheden sådan, at det er mennesker frem for ting, der definerer min jul.

Traditioner er til for at håndhæves og Kenneths glögg er én af dem.

Jeg har lige talt med Annemette. De er godt på vej. Der er traditioner at håndhæve og derfor er der en fastlagt rute med små stop, som må og selvfølgelig skal følges, for at det, for dem, bliver rigtig jul. Vi følger dem undervejs og selvfølgelig har vi sat glöggen over. Røde kinder er også juletradition her i familien og dem får man med sikkerhed af Kenneths glögg, som også giver sådan et mildt, blødt skær til verden. Det kan vi vist alle bruge denne jul.

Jeg mangler at pakke julegaverne ind. Det er en disciplin, jeg elsker, så det er ren hygge.

I år har vi fundet gaver, som ingen ønsker. Det er noget nær en tradition også. Vi giver ikke gaver, som er uønskede, men gaver, vi tror, kan gøre modtager glad. Det betyder, at gaverne sjældent er at finde på ønskesedler og sådan kan vi godt lide det.

Solen skinner. Der er ikke skyggen af vinter derude og sådan bliver det vist i denne omgang. Grøn jul. Det er godt kørevejr og så afventer vi lige yderligere omkring den julestorm, de snakker en smule om. Indenfor er der godt og varmt, trygt og hyggeligt, så det går.

Der er udsigt til dejlige fridage. Jeg er klar til at nyde dem maksimalt.

Rigtig glædelig jul til dig og dine 

Du vil sikkert også kunne lide