5

I snestorm på sommerdæk – eller Aalborg/Toscana på en uge

Vi er lige kommet hjem fra en skøn, arbejds-relateret tur ned gennem Europa med stop et par steder i Tyskland og endestation i Toscana. Vi har været i snestorm på sommerdæk. Vi har oplevet lidt af hvert. Vi landede hjemme på Tjørnevang i går aftes og det var dejligt at se Oline og Oskar igen. Vi havde selvfølgelig haft kontakt i den forløbne uge, men uanset er det stadig dejligt at se, at de begge har det godt.

Turen blev planlagt lidt hastigt. Egentlig var jeg godt i gang med planlægningen af en tur til Visby Gotland, da vi blev kontaktet med muligheden for nogle rigtigt gode køb hos en af vores leverandører. Vi køber meget af vores garn direkte fra spinderier, hvor vi får det fremstillet efter vores specifikationer, men en del af idéen med Garnudsalg er også, at der altid skal være muligheden for at gøre ikke alene en god handel, men også den ekstraordinært gode handel og det betyder altså, at vi ind imellem opkøber små partier garn.

Denne gang var det noget særligt garn, der var tale om og det gav bedst mening at tage ned og selv pege på de farver og kvaliteter, vi gerne ville have i Garnudsalg. Det er luksus, så det skal være helt rigtigt.

Jeg aflyste og startede forfra

Jeg aflyste hotellet i Visby og kiggede i stedet i retning af Toscana. Jeg endte med at bestille på et hotel, vi har benyttet tidligere. Det ligger i en mindre, toscansk by omkranset af bløde bakker og vi kender efterhånden personalet, værelserne og omgivelserne så godt, at det gav fin mening at vælge netop det sted. Vi kunne være fløjet til Firenze, have lejet en bil og være kørt til hotellet oppe nordpå, men det er nu engang sådan, at vi arbejder fantastisk i bilen, når vi kører disse lange stræk. Det viser sig altid, at nogle af de bedste tiltag i Garnudsalg, har deres udspring i sådan en tur ned gennem Europa, for der er ro og overskud til at fin-tænke og det har vi ind imellem brug for at gøre – og så elsker vi disse lange køreture. Vi er så afgjort til at rejse på den måde.

Første stop på rejsen lå i Volpriehausen. Jeg havde booket værelse på Landhotel Am Rothenberg i naturskønt landskab ved foden af bjergkæden Solling.

I snestorm på sommerdæk - eller Aalborg/Toscana på en uge

Tysk når det er allerbedst

Hotellet er helt igennem så tysk, som du kan forestille dig. Vandrestave, vandrestøvler, jagthunde og ren og frisk luft findes til overflod i naturparken Solling-Vogler og hotellet selv byder på alverdens aktiviteter som pool og saunakompleks. Poolen er opvarmet året rundt, men vi droppede det. Kenneth startede ud med at tage en lur og jeg gik på opdagelse i omgivelserne, for det er forår i Tyskland. Faktisk er det forårsgrønt allerede i Sønderjylland. Nordjylland er langt bagefter, når det kommer til fint, friskt og saftigt løv, men jeg fandt det jo heldigvis lige her.

Jeg nød den friske luft og det gjorde godt at få bevæget kroppen efter så mange stillesiddende timer i bilen. Jeg gik op mod skoven og undervejs måtte jeg ind imellem stoppe og nyde den skønne udsigt. Jeg hilste på forbipasserende. De fleste var ældre tyskere med vandrestøvler, vandrestokke, hatte, rygsække, smukke smil og jagthunde.

Efter en times tid til at nyde den friske luft og naturen, gik jeg hjem. Kenneth var vågnet og det var ved at passe med, at vi ville ned på den tilhørende restaurant og spise. Vel ankommet blev vi mødt af de fineste kvinder klædt i dirndl og med varme, røde kinder, for de rendte stærkt for at gøre alle tilpas. Os inklusive.

Vi bestilte vildsvin og krondyr. Vi fik også bellis og underlig indbygget dessert i form af en appelsinskive med flødeskumstop garneret med friske jordbær, citronskal og mynte. Det smagte nu fremragende og der skal ingen klager lyde her fra over hverken mad eller betjening. Vi hyggede os stort.

Efter maden travede vi op ad bakken igen, for på toppen lå hotellets værelser. Det er vel mere en feriepark, end det er et hotel. Der er feriehuse, værelser og masser af aktiviteter at deltage i, hvis man vil det. De ejer endda deres egen dobbeltdækker-bus og i den arrangerer de ture ud i nærområdet. Vi havde en enkelt overnatning, så vi kunne med sindsro takke pænt nej. Vi gik direkte i seng og sov vidunderligt til næste morgen, hvor syngende fugle vækkede mig.

Forude ventede flere overraskelser. Blandt andet noget, der til forveksling lignede en snestorm

Vi spiste en overdådig og lækker morgenmad, inden vi pakkede bilen. I nattens løb havde vejret ændret sig. Det småregnede, men det var ingenting i forhold til det, vi skulle komme til at opleve senere den dag – men det vidste vi heldigvis ikke endnu.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide