13

En kovending eller hvordan Kenneth reddede min ferie

Vi skulle være gået på ferie i går. Når vi slukkede og lukkede i GARNUDSALG, skulle det være indgangen til tre ugers sommerferie for vores vedkommende, men sådan bliver det ikke. Planer er til for ind imellem at ændres og vejrudsigten for de næste mange uger siger regn, regn og atter regn. Det magter jeg ikke, så Kenneth insisterer på en kovending.

Du må gerne kalde mig forkælet, men jeg kan slet ikke overskue tre ugers regn i et endda meget skønt sommerhus i et utrolig smukt område af Danmark. Det kan jeg bare ikke.

Den kovending handler mest af alt om at passe på mig

Jeg bruger min sommerferie til at lade op til resten af året. Jeg bruger den til at samle kræfter til at udstå vinterhalvårets mørke. Jeg bruger den til at lade op og igen være i stand til at udvikle vores virksomhed, vores familieliv og mit eget indre. Jeg bruger den til at samle energi til at være den person, jeg hver dag stræber efter at være.

Jeg er med andre ord meget påpasselig med, at min sommerferie indeholder alt det, der kan hjælpe mig i mål med ovenstående. Det kan blandt andet udeliv indeholdende middage forberedt af skønne råvarer og i godt selskab og meget gerne udenfor. Det kan masser af solskinstimer, hvor jeg tanker op på lys og d-vitamin. Det kan lange stræk af at gøre ingenting liggende på en solseng i skyggen af en smuk trækrone. Det kan udflugter, nye omgivelser og oplevelser, som spontant opstår i kølvandet af netop at have vejr til at tage ud i det blå uden andre mål end at få givet hinanden ro, tid og de eventyr, der falder af på vejen.

Tre uger i regnvejr ved Vesterhavet kan ikke gøre det for mig og jeg har måttet erkende, at skal jeg gennem vinteren med humøret i behold, må vi ud at opleve noget. Kenneth mærkede det, inden jeg gjorde og torsdag aften afblæste han sommerferien og flyttede den ind i september, hvor vi alligevel har planer om en tur ned til nogle af vores leverandører.

En kovending eller hvordan Kenneth reddede min ferie

Nu drømmer jeg allerede

Nu drømmer jeg om franske markeder. Jeg drømmer om cikader, lavendler og dejlig vin. Jeg drømmer om Provence. Jeg drømmer helt ukontrollabelt om at stikke af helt ned til bunden af Frankrig. Jeg drømmer om, at vi får chancen for at komme ned og kombinere arbejde og fritid. Jeg kan allerede smage fougasse, artiskok og rosé.

Jeg drømmer om Toscana. Jeg fantaserer om pasta med masser af skaldyr, markedspladser, små smalle gader og det smukkeste sprog i verden. Jeg drømmer om oste, vin og store bøffer fra yndlingsrestauranten på en bjergside i baglandet omkring Pistoia.

Jeg drømmer helt vildt om, at vi lykkes med et eller andet og ender det alene med en arbejdsferie, er det også okay med mig, hvis vi kan henlægge den til sydligere himmelstrøg. Der er trods alt aftenerne til at nyde, at vi er er, hvor temperaturerne stadig er sommerlige og vejret dejligt.

Arbejdsferie er jo også en slags ferie

Det er ikke første gang, vi har undværet sommerferien for en arbejdsferie og sidste gang fik turen – alene på grund af de nye omgivelser – karakter af ferie alligevel. Vi nød at arbejde fra et helt andet sted og vi fik meget ud af køreturene ud til og hjem fra vores leverandører, så vi snakkede begge om dengang, at det sagtens var en model, vi kunne bruge en anden gang.

Det ender nok med at være nu.

Jeg håber fortsat på sol ind imellem

Jeg håber fortsat, at vejret alligevel vil arte sig ind imellem, for det er vigtigt at holde fri og vi er ikke gode til at gøre det. Kommer der gode dage i de kommende uger har vi lovet hinanden, at vi smider alt, vi har mellem hænderne og sørger for at holde fri.

Vi bor en stor del af tiden i sommerhuset, hvor fra jeg også nu skriver. Jeg sidder midt i klitterne med den smukkeste udsigt til en lyng, der er begyndt at springe ud. Marehalmen er nu blandet smukt med lilla lyng, gule strå, der vajer i vinden og enkelte vilde kaprifolie. Her er vidunderligt, men jeg orker ikke at sidde indenfor fra morgen til aften i tre uger. Så hellere gemme de uger. De kan tidsnok mangle. Kommer der solskinsdage, kører vi til stranden og bader, samler strand-guld i form af skaller og drivtømmer og hygger os i det hele taget bare med at leve livet udenfor.

Det går nok, siger jeg til mig selv, når jeg lige skal sluge, at jeg skal arbejde igen på mandag. Det går sagtens … og med udsigt til en tur ud i verden om en måneds tid, kan jeg klare det meste. Jeg elsker eventyr og jeg trænger til et.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide

13 kommentarer

 • Svar
  Vi fastholder hviledagen og har doven søndag af Slagt en hellig ko
  11. august 2019 at 21:21

  […] er så glad for, at vi besluttede at udsætte ferien lidt og jeg har frygteligt ondt af de, som er tvunget til at holde ferie nu og allermest af dem, som […]

 • Avatar
  Svar
  Frk.Anemone/Ulla
  11. august 2019 at 20:50

  Jeg kan sagtens følge dig. Sommerferie med sol på er enormt vigtig og basis for ens kreativitet. Mon nu ikke der alligevel kommer nogle gode dage her i august. Jeg håber det.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   12. august 2019 at 11:13

   Jeg håber sandelig også, at det ind imellem bliver godt, men nu har vi i hvert fald taget konsekvensen af udsigten de næste mange dage :-)

 • Avatar
  Svar
  Marina
  11. august 2019 at 10:09

  Jeg synes det lyder som en super god beslutning. I dag er det jo nærmest vintervejr og selvom det også er dejligt ved Vesterhavet så er det jo altså ikke sommerferie. Jeg håber der bliver masser af tid til at slappe af og lade op også selvom det er en arbejdsferie.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. august 2019 at 10:26

   Det håber jeg også, at vi ender med, for det her er i hvert fald ikke sommerferie-vejr :-)

 • Avatar
  Svar
  Kirsten Asmussen
  10. august 2019 at 22:32

  Simpelthen løsningen! Jeg har også foreslået det her, mest fordi min mand (brygmester på et mikrobrygeri)har måttet på arbejde nogle timer de fleste dage i første ferieuge og han har kun to ferieuger. Sådan er det når ens arbejde er en livsstil. Desværre er der heller ikke tid senere i år, så jeg nyder min følgesvend Louii landseer. Det gik først op for mig nu, at du hører til en af mine garnpushere – fedt!! Det er så spændende at se, hvad der nu er kommet af garner, når mailen kommer :-) Rigtig god september sommerferie

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. august 2019 at 07:56

   Der er job, hvor det ikke er en mulighed selv at bestemme. Som selvstændige mener vi f.eks. også, at de ansatte skal have den sommerferie, de ønsker sig. Den ferie er vigtig. Det betyder så, at vi venter og tager de uger, der er tilbage. I år var det her i august, men vejret…. så det er en luksus at kunne aflyse og gemme :-)

 • Avatar
  Svar
  mormorsweb
  10. august 2019 at 21:08

  Mænd er (nogen gange) bare gode. Min bookede 14 dage på Bali i september.

 • Avatar
  Svar
  Joanna Callesen
  10. august 2019 at 17:39

  Hvor var det dejligt. Vi gemmer også altid vores ferie i Spanien til september. Så jeg glæder mig også til at strikke på balkonen, nyde grøntsagsmarkedet, osv

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. august 2019 at 07:52

   Ja, det er ikke noget tosset tidspunkt for ture sydpå, men det er de færreste, der har muligheden :-)

 • Avatar
  Svar
  venterpaavinblog
  10. august 2019 at 17:32

  Hvor var det en god idé – så er der tid at drømme i; håber I finder den helt rigtige idé til opladning i solskin, med ost, vin og oplevelser – mine tre favoritting.

  A

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. august 2019 at 07:51

   Det er der og denne morgen er jeg ekstra tilfreds med den beslutning, for her er gråt, blæsende og det trækker op til regn. Godt det ikke længere er min sommerferie ;-)

  Byd gerne ind