0

Hesteskoen

Hesteskoen ligger ned til Limfjorden. Jeg har altid vidst, at det sted fandtes, men jeg har aldrig været der. Spørg mig ikke hvorfor.

De senere år har stedet fået et lidt blakket ry efter solnedgang, men om der er noget om snakken, skal du nok spørge en anden om. Jeg har ikke erfaring med stedet, før forleden aften og der var der intet underlødigt at iagttage. Til gengæld var en flok skønne og glade mennesker i gang med at hygge sig med bål, snak og grin på lejrpladsen, der er anlagt derude. Det så misundelsesværdigt hyggeligt ud.

Ud over dem, var der os, der kom forbi på en improviseret aftentur.

Hesteskoen

Badestrand med kig til højspændingsmaster

Der er en fin, lille badestrand og kan du lide fjordlivet, og er du okay med at være midt i den tunge del af Aalborgs industri, er der virkelig fint. Udsigten er til Nordjyllandsværket på den anden side af fjorden, men er du okay med det, er der virkelig en fin mulighed for lidt hygge på den lille strand og fra badebroen.

Hesteskoen

Kolonihaver ved Limfjorden

Området rummer også en lille samling kolonihaver. Østhavnen, højspændingsmasterne og Nordjyllandsværket gør det til et helt unikt område at opholde sig i. Port of Aalborg og naboerne til havnen fylder landskabet godt ud og her er stadig den oprindelige Aalborg-stemning, som stammede fra liv levet langs Limfjorden.

Hesteskoen

I området omkring Hesteskoen er som sagt anlagt en virkelig skøn lejrplads. Der er desuden nogle bænkesæt og mulighed for at medbringe mad og grille derude. Der er grønt og smukt og fra strandkanten kan soppes og fra broerne er jeg sikker på, at der kan fanges krabber.

Min mors barndoms somre ligger på Hesteskoen

Hun og hendes søskende er opvokset i en lille lejlighed i arbejderboligerne, som i sin tid hørte til Aalborg Glasværk. Glasværket (i daglig tale) lå på kanten af havnen tæt på Vejgaard, den bydel i Aalborg, jeg er opvokset i. Her fra var der ikke langt ud til Hesteskoen, som dengang var et yndet udflugtsmål for hele kvarteret.

Sommersøndage med svømmeture i fjorden, madpakker i sandet og masser af voksne, som hyggede sig midt i det kaos en ordentlig flok børn afstedkom, hører med til min mors barndomserindringer.

Hun vil slet ikke kunne kende området i dag. En aften tager jeg hende med på den korte køretur ud til Hesteskoen, så hun ved selvsyn kan konstatere, at intet ligner hendes erindringer om varme sommerdage ved fjorden. Hun vil gerne.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide