26

Kartoffelcurry

Verdens nemmeste ret, tror jeg næsten det er. Lidt forberedelse er der, men så passer skidtet også sig selv og det smager fortrinligt med et stykke godt brød til, men i dag spiste vi det med kyllingebryst ved siden af.

Måske er det ikke kønt, men det smager så englene smider vingerne…

Kartoffelcurry

Ingredienser:

  • 750 g kartofler, skrællede og skåret i store firkanter
  • 2 tsk sennepsfrø
  • 2 spsk olie
  • 2 løg, skåret i ringe
  • 2 – 3 pressede hvidløgsfed
  • Et godt drys tørret koriander
  • Salt og peber
  • ½ tsk chilipulver eller lidt frisksnittet ditto
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk Garam Masala
  • 1½ dl vand
  • 1 dl ærter
  • 2 tsk friskhakket mynte

Sennepsfrøene ristes på en tør pande til de begynder at poppe. Pas på, for de har uro i kroppen og danser vildt, når de først går i gang.

Tilsæt olie, løg, hvidløg og koriander og sauter det under omrøring til løget er blødt. Tilsæt salt, peber, chili, spidskommen, garam masala og kartoffeltern. Bland kartofler og krydderier grundigt og tilsæt så vandet. Kartoflerne småkoger under låg i 15-20 min, eller til de er netop møre. Nu blandes ærterne i, og retten koger videre i et par minutter eller til al væden er opsuget af kartoflerne. Der vil formentlig være en tyk, lidt klæbrig sovs på bunden. Det er i orden.

Den friskhakkede mynte røres i, og curry’en serveres brændvarm.

Fornemmelsen af sennepskorn, som springer på tungen, når man tygger, chilien (som forøvrigt kan tilpasses dine smagsløg) der brænder lidt på læberne og den friske smag af ærter og mynte er helt igennem fantastisk.

Retten kan være del af et tilbud om flere forskellige småretter, men den kan også sagtens spises som hovedmåltid, hvis man supplerer med godt brød eller et lille stykke kød.

You Might Also Like

26 Comments

  • Reply
    Ugens madplan uge 49 – Milles mad
    2. december 2018 at 14:47

    […] Kartoffelcurry m. ris og måske også en spinat-curry. Vores er fra kogebogen “Forunderlige dufte“, […]

  • Reply
    Liselottes kartoffelcurry « Kammerknas
    28. oktober 2012 at 19:13

    […] er trofast læser her ovre hos Liselotte, hvor dagens opskrift er hugget fra. Hun mestrer ikke blot sproget på en måde, så jeg sluger […]

  • Reply
    Lone
    20. oktober 2012 at 11:38

    Mange tak for svar :-) Du har selvfølgelig ret….. har i mellemtiden fundet et sted hvor det kan bestilles. Men vil prøve i løbet af efteråret selv at lave det. Måske endda som julegave med opskrift til.
    Jeg er ret glad for at have fundet din side og venter spændt hver gang jeg aktiverer den. :-))))))

  • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    19. oktober 2012 at 10:57

    Velkommen Lone – og så tror jeg bestemt ikke, at garam masala er dansk, men om man lige kan finde blandingen, hvor du er, ved jeg ikke. I stedet kan du selv lave den. Prøv at se her :-)

  • Reply
    Lone
    19. oktober 2012 at 07:17

    Jeg er lige stødt på din kartoffelcurry ret – uhmmm den ville jeg gerne prøve!! Men jeg bor i udlandet og som det ser ud til på google er “garam masala” en dansk version, eller et dansk navn for et indisk krydderi. Sniff, er der nogen som kan hjælpe mig videre med et internationalt navn.
    tak for en skøn blog som jeg lige har opdaget :-) 

  • Reply
    Ugens madplan uge 33 « Milles mad
    13. august 2011 at 21:44

    […] Kartoffelcurry, m.hjemmelavet naan, yoghurt og […]

  • Reply
    ugens madplan uge 41 « Milles mad
    10. oktober 2010 at 14:31

    […] Kartoffelcurry m. naan og yoghurt.  Salat af grønne bønner og rødløg, med en “indisk” dressing m. […]

  • Reply
    Bedstefar på visit | Slagt en hellig ko
    28. marts 2010 at 18:03

    […] kan jo nåes endnu, for der er timer inden jeg skal starte kartoffelcurryen, pigerne har bestilt til aftensmaden. Vi er vegetarer i aften. Det er vi i varierende grad […]

  • Reply
    Lidt lørdag | Slagt en hellig ko
    31. januar 2010 at 09:07

    […] så der skal også tænkes i vegetarmad, for sådan er det nemlig med Maria. Vi er vist endt med en kartoffelcurry til alles store tilfredshed. Mens jeg forbereder den, er Kenneth gået i gang med at samle de […]

  • Reply
    Ugens madplan uge 4 – 10 « Milles mad
    24. januar 2010 at 16:02

    […] Kartoffelcurry, pappadums, ris og […]

  • Reply
    Pirogpigen slår til… | Slagt en hellig ko
    16. januar 2010 at 18:40

    […] – min allerbedste version af piroggerne er når vi har fået kartoffelcurry og resterne suppleres med en god creme fraiche og anvendes som fyld. Det kan anbefales. […]

  • Reply
    Rice and Curry « Milles mad
    31. marts 2009 at 23:15

    […] 31, 2009 Gemt under: ugeplaner — camsej @ 9:15 pm – hot n strong! Skønt! Fulgte *næsten* opskriften – jeg synes nemlig den bliver bedre med kokosmælk end vand. Jaja, det forhøjer kalorieindholdet, […]

  • Reply
    Ugens madplan uge 14 « Milles mad
    29. marts 2009 at 10:19

    […] Kartoffelcurry m.brød og youghurt (rest til børnene) + frugt […]

  • Reply
    Deborah’s» Blogarkiv » Kartoffelcurry - 5 points
    10. september 2008 at 17:50

    […] læste om kartoffelcurry her og her, og blev inspireret til at lave en idag. Jeg har udeladt et par få ting, som jeg enten ikke bryder […]

  • Reply
    Deborah’s » Blog-arkiv » Feeling better and blogtrip
    1. juli 2007 at 10:12

    […] hun roede for meget – Godt det kunne rettes tilbage igen!!! Ikke nok med det, så serverede hun llovely Potatoe Curry kartoffelcurry – Uhm, that looks delicious and I have to try it, as well as Birthes Potatoe Pizza! That […]

  • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    1. juli 2007 at 09:13

    God fornøjelse, Anne :-)

  • Reply
    Anne
    1. juli 2007 at 07:59

    Opskriften er printet ud — nu ventes der bare på den dag, hvor jeg trænger til et par billige point. ; )
    Afsted- afsted til snitning af 15 kg. frugt til sultne roere.

  • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    30. juni 2007 at 23:37

    Ha ha… ja, men jeg er også frygteligt forkælet i den retning. Jeg har en mand, som laver guddommelig mad, men så er det så dejligt forfriskende med mine uopfindsomme hverdagsretter med mellemrum. Man kan score billige point på den konto, Anne ;-)

  • Reply
    Anne
    30. juni 2007 at 23:34

    med madlavning? Øh, da jeg i sin tid serverede koteletter i fad for tredie gang, faldt ti-øren vist.

  • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    30. juni 2007 at 23:31

    Måske du skulle prøve at overraske ham en dag, Anne :-)

  • Reply
    Anne
    30. juni 2007 at 23:30

    Yes. Her skal din opskrift også prøves en dag, det ved Eddie bare ikke endnu ( Eddie –ham jeg deler gæld og avis med–og det er ham der laver den skønneste mad her i huset)

  • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    30. juni 2007 at 23:26

    Det lyder som en skøn dag, Anne – skidt med trætheden, bare energien er brugt godt :-)

    Sifka, selv tak og god fornøjelse, hvis du vælger at prøve :-)

  • Reply
    Sifka
    30. juni 2007 at 23:24

    Tak Liselotte, den bli’r nok afprøvet en af dagene:)

  • Reply
    Anne
    30. juni 2007 at 23:21

    Nej, det har været en god dag, med eller uden Marie, jeg har besøgt mine forældre og set mine to henrivende niecer Emilie og Elise. De kan køre os alle trætte, –godt og dejligt.

  • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    30. juni 2007 at 23:15

    Det er ikke nogen ringe dag, når englene har sunget, Anne – og det er ligegyldigt hvorfor. Bare de synger :-)

  • Reply
    Anne
    30. juni 2007 at 23:13

    Hos os har englene sunget i dag. Vi fik sprængt svinekam med “smuk sovs”. Det er den ret min mor laver, når hun inviterer til fødselsdag, og det havde hun gjort i dag. Kors hvor de sang —-englene.

  • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)