30

Lidt om at vende hjem og så lige et Parrot fra bunden af bilen. Det overlevede.

Vi har sovet i egen seng i nat og jeg skal ikke være sen til at indrømme, at det slet ikke var så skidt endda. Vi er nået til den alder, hvor kroppen ikke restituerer lige så hurtigt, som den gjorde engang, hvor man bare sprang ud af sengen og var frisk uanset. Sådan er det ikke mere. Kroppen er forvænt og vil gerne det magelige og behagelige.

Jeg er oppe for længst, men Kenneth nyder stadig, at han har ferie nogle dage endnu. Han ligger under dynen og ser tv, mens han vågner i hans eget tempo. Det er ham vel undt og jeg synes bare, at det er hyggeligt, at vi kan tale sammen, mens jeg trisser rundt og lander.

Jeg pakker ud. Jeg skal i gang med at vaske. Det er sådan det er, når man vender hjem fra ferien uden at gide bruge tiden på at vaske, selv om muligheden har været til stede. Så venter vasketøjet og det gør ingenting, for Nordjylland er gråt og lidt blæsende. Under tag tørrer tøjet på ingen tid.

At være hjemme er godt, men det er alligevel underligt, at det ikke er mere end godt et døgn siden, at udsigten var sådan…

På billedet er vi lige kørt ind i Schweiz og jeg starter forsigtigt med “Næ…” og så fortsætter jeg ellers i nogle timer. Utrætteligt. Det var den fineste hjemtur gennem Alperne. Jeg ELSKER bjerge.

Vi nyder at være hjemme og jeg har kun fået føjet yderligere ønsker til listen over steder, jeg enten gerne vil gense eller besøge for første gang. Det gør mig rig at rejse ud. Jeg er utrolig taknemmelig for, at det er en mulighed, jeg har, for jeg bliver glad af det. Jeg har brug for at komme i andre luftlag. Jeg trives bedre hjemme, når jeg ind imellem er ude.

I går, da vi ankom ved 18-tiden, tømte vi bilen i en fart, for at lande indenfor og slappe af resten af aftenen. Blandt fundene på gulvet ved mine fødder var dette Parrot.

Jeg har strikket det i bare raseri over, at jeg tilsyneladende ikke kan finde ud af at læse en opskrift og derfor har et andet Parrot på pindene, som ender med at være MEGASTORT. Jeg havde i forvejen slået mere end tohundrede ekstra masker op og så havde jeg ved den søde grød ikke læst, at man skulle halvere maskeantallet efter blonden. Jeg havde læst, at man skulle reducere med hver femte maske. Jeg har altså rundt regnet en millionmilliard masker på pindene fortsat og derfor kom det i skammekrogen lidt. Det var ganske enkelt alt for stort til at agere forsædestrik i bilen på hjemturen.

Farverne er bestemt at det begrænsede udvalg jeg havde med på ferie, men jeg er slet ikke utilfreds.

Tørklædet er ikke vasket eller blokket endnu. Det er grebet fra bunden af bilen og smidt på gulvet på mit værelse, inden jeg greb kameraet.

Fakta:

Model: Parrot af Helga Isager

GarnBlackhill Højlandsuld.

Pind:  3½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 126 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Modificeret en smule. Jeg starter med at slå 762 masker op for at få et tørklæde, som er en smule større. Jeg er glad for, at jeg gjorde det, for jeg synes endda ikke, at det er voldsomt stort, hvis det skal kunne fungere om halsen, men det er akkurat stort nok.

– og så venter vasketøjet vist…

You Might Also Like

30 Comments

 • Avatar
  Reply
  Marianne Bentzen
  23. juli 2012 at 22:50

  Dit sjavl er blevet rigtig godt, med dejlige farver. Og velkommen hjem, jeg har nydt billederne meget. Indtil for 10 år siden kørte vi ofte til sydfrankig og holdt ferie, så det er skønt at se området igen.
  Det der med en strikkeklub ku da være en god ide, det kan vel ikke være så svært at smutte til Nordjylland engang imellem! Nej det kan godt være at jeg skal opsøge strikkeklubber her i mit område, for det lyder som en god ide.
  Kh Marianne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juli 2012 at 09:08

   Sydfrankrig vil altid bo i mit hjerte, Marianne, men jeg er utrolig glad for, at jeg fik lokket familien med til Toscana i år, for de kunne lide det og det udvider jo oplevelsesradius betragteligt, hvis jeg ind imellem kan få dem med ind i Italien ;-)

 • Avatar
  Reply
  Sarah
  23. juli 2012 at 21:43

  Velkommen hjem:0)
  Hvor er det blevet smukt, din modificerede parrot!
  -og jeg kender desværre alt for godt deted ikke at nærlæse opskriften ordentligt, for derefter at kule strikketøjet i skammekrogen;0) 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juli 2012 at 09:05

   Tja… når man er et fjols, er der jo kun én at bebrejde, Sarah ;-)

 • Avatar
  Reply
  Dorthe Johansen
  23. juli 2012 at 20:36

  Velkommen hjem til Aalborg, jeg har fulgt meget med i din ferierepotage. Fordi vi her i familien overvejer meget kraftigt at køre på ferie i 2014. Jeg har endelig fået overtalt min gemal til det, for Frankrig haraltid været på min ønskeseddel…men nu skal vi lige på en ferie fra gemalens ønskeseddel først til feb. 2013.. 3 uger i Thailand lyder vel heller ikke dårlig vel.

  Strikkekursus må du simpelhen gøre noget ved, jeg forhåndstilmelder mig i så fald. 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juli 2012 at 09:05

   Jeg håber for dig, at I kommer af sted, for der er dejligt i Frankrig :-)

   En tur til Thailand lyder slet ikke tosset! :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  23. juli 2012 at 18:07

  Billederne fra jeres ferie har været dejlige – især billederne af poolen kunne få mig til at sukke og længes efter varmere vejr. Det er nu kommet til Danmark – SKØNT!!!

  Parrot nr. 1 er flot. Håber nr. 2 kan bruges til et eller andet……

  Jeg elsker også min egen seng :-) Det er altid helt fantastisk at krybe under dynen den første nat efter at man er kommet hjem. Min ryg er ikke alt for glad for andre senge. Så “kadaveret” får det altid lidt bedre når “den rigtige madras” kommer under igen.    

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juli 2012 at 09:04

   Jeg kan godt sige dig, at vi har nydt det hele, Gitte. Den sidste uge var lige flødeskummet med pool. Jeg flød der i konstant ;-)

 • Avatar
  Reply
  Maj-Britt
  23. juli 2012 at 16:55

  Ja, jeg kan kun tilslutte mig de andres begejstring. Personligt var jeg aldrig faldet for sjalet i Isager-udgaven, men din str og din farvesammensætning er så fin og lige noget for mig, og derfor synes jeg jo det ser vanvittig lækkert ud ;-) Også velkommen hjem herfra! Nu til lidt godt vejr ;-) Perfekt timet!
   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juli 2012 at 09:03

   Ja, det er altså ikke skidt at komme hjem til sommer, Maj-Britt :-)

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  23. juli 2012 at 14:34

  Velkommen hjem til det nu fine sommervejr. Vejrmæssigt er I ikke gået glip af noget.
  Dit parrot er meget sødt og et rigtig godt resteprojekt. Synd du fik læst opskriften forkert. Sådan går det tit med de Isager opskrifter synes jeg. De er ikke så nemme at læse. 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juli 2012 at 09:03

   De Isageropskrifter er ikke nemme at læse. Vi er helt enige, men denne gang var det vist mig, der var et fjols ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anna
  23. juli 2012 at 13:13

  Dit Parrot er blevet ualmindelig smukt :-) Hilsen Anna

 • Avatar
  Reply
  Britta A
  23. juli 2012 at 12:06

  Velkommenhjem, Liselotte og tak for mange skønne billeder!! Dejligt at samle overskud tilhverdagen. Åj, jeg sukker efter ferie… Om 14 dage… Jubiiii ! 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. juli 2012 at 13:30

   Jeg forstår, at du glæder dig til ferien, Britta. Jeg har nydt hvert sekund af min foreløbig og jeg har tænkt mig at fortsætte en tid endnu ;-)

 • Avatar
  Reply
  Trine F
  23. juli 2012 at 10:42

  Velkommen hjem, og tak for at have bragt solen med til Danmark. Her i Ringsted er der 20 grader, sol og megen vind i dag, men det er skønt.

  Flot farve sammensætning i din udgave af Parrot. Rigtig jeans tilbehør ;-)

  Har lige siddet og læst op her på bloggen, og nydt dine billeder fuldt ud ;-) 

  Ha’ en dejlig dag 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. juli 2012 at 11:24

   Tak og en dejlig dag til dig også, Trine… og så går jeg næsten aldrig med jeans ;-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  23. juli 2012 at 10:24

  Jeg synes det er smukke farver :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. juli 2012 at 11:23

   Det synes jeg også, Pernille. De er bare delvis bestemt af det, der tilfældigvis kom med på ferie :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  23. juli 2012 at 10:13

  Velkommen hjem, jeg sender dig en mail i løbet af dagen, så vi kan aftale et besøg :-) Det har været så godt at læse om jeres tur, genopladning må der til.

 • Avatar
  Reply
  Erika
  23. juli 2012 at 09:30

  Parrot er blevet utroligt smukt i din udgave. Jeg venter med at prøve kræfter med den til en eller anden rammer den perfekte størrelse. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. juli 2012 at 11:22

   Tak Erika og jeg er også meget tilfreds. Jeg mangler lige kvasterne :-)

   Denne størrelse rækker lige til et par sving om halsen til vinter, Erika. Det er en størrelse, jeg vil gentage, fordi jeg ikke mangler sjaler, men sagtens kan bruge endnu en “halsklud” eller to ;-)

 • Avatar
  Reply
  henriette hald
  23. juli 2012 at 09:23

  Nu er jeg jo vild med kæmpesjaler så jeg er ret begejstret, selvom jeg i første omgang slet ikke syntes om opskriften. Det er faktisk ikke helt dumt og farverne.. ja de er da helt gode synes jeg :)) 
   
  Har lige lavet en chunky Leftie2 og heller ikke jeg er tilfreds med mit resultat. Mine farver er alt alt for lig med den grå og kedelige sommer vi har haft, man bliver sågu helt depri af at kigge på det haha.
   
  Vore sjaler skal nu nok blive brugt alligevel for man kan aldrig.. få for mange sjaler nej.
   
  God mandag
  kh Henriette :-))

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. juli 2012 at 11:21

   Jeg er faktisk meget tilfreds med farverne, Henriette :-)

   Sjalet er sjovt at strikke og jeg må have gang i et mere i andre farver, har jeg besluttet :-)

 • Avatar
  Reply
  hellefravejgaard
  23. juli 2012 at 09:12

  velkommen hjem i det nordjydske, og tak fordi du tog solen med, den skulle vist komme lige om lidt-eller i morgen ;0)
  Holder du snart et strikkekursus eller skal jeg bare nøjes med at misunde dig dine evner? og det du får lavet, det er så smukke ting!!!!
   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. juli 2012 at 11:21

   Tak Helle og det der med strikkekursus, det er da en glimrende ide. En vinteride, tænker jeg ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. juli 2012 at 09:09

  For en i Uganda, hvor var jeg hysterisk, Hanne! Det var slet ikke spor sjovt ;-)

  Nej, andet forsøg er slet ikke ringe og det første hviler jo bare, til jeg igen orker tretusinde masker ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  23. juli 2012 at 09:08

  Åh, som det gjorde godt, altså at se dig for mit indre blik viklet ind i ufatteligt mange kilometer Parrot, mens du arrigt tramper på opskriften :-)
  Andet forsøg er nu ikke så skeløjet – og velkommen hjem.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)