Hvis jeg viser dig mine, viser du så mig dine?

En af mine bedste gaver nogensinde er min iPad. Den følger mig gennem tykt og tyndt og jeg elsker den for at være så fleksibel og smidig, brugervenlig og helt igennem uovertruffen underholdende. Jeg bruger den til alt. ALT!

iPad

Jeg hører musik på den (til Kenneths store græmmelse, fordi kvaliteten bare ikke er i orden, når man er hi-fi-nørd). Jeg gennemlever det ene mere fantastiske eventyr efter det andet, når jeg lytter til lydbøger. Jeg ser tv og nyder et hurtigt netf(l)ix  på energiforladte eftermiddage ved langbordet.

Jeg tjekker aftaler og mails. Jeg synkroniserer via gmail og har samlet alle mailadresser ét sted.

Jeg får besked via min kalender om alle aftaler, fødselsdage, tv-programmer, jeg gerne vil huske at se, medicin jeg skal tage og forberedelser, jeg gerne vil gøre. Jeg holder styr på store dele af mit liv via iPad’en og jeg elsker den.

Gesundheit

Jeg er ikke specielt god til at gå på jagt efter de gode, smart app’s, så jeg er lidt afhængig af, at Oline får mig guidet ud på nye græsgange ind imellem. Det gør hun med glæde, men ind imellem synes hun vist også, at jeg er ved at være sådan lidt små-sløv, når jeg endnu ikke har opdaget et eller andet nyt og smart. Jeg er bare alt for praktisk, for jeg opsøger kun, hvis jeg mangler.

Ind imellem kan jeg godt savne inspiration. Måske har du det på samme måde, så her kommer et lille udsnit af mine app’s. Måske du finder en af dem smart og brugbar. Så modtager jeg til gengæld gerne en idé til en god app nede i kommentarfeltet, hvis du har sådan én :-)

AppsFire er uundværlig for en som mig. Jeg opsøger ikke meget selv, men den kan inspirere mig og så er der det gode ved den, at den hele tiden sprøjter app’sene ud, som de periodevis bliver gratis til. På den måde har jeg afprøvet mere end en applikation, som enten er blevet en yndling eller kasseret igen og det helt uden omkostninger for mig.

Spil og sjov: Herefter synes jeg, at du skal introduceres til det sødeste, sjoveste lille spil, nemlig Gesundheit. Det er bare charmerende ud over det sædvanlige og også det har jeg fundet via ovenstående, hvor jeg i første omgang faldt for de sjove og lidt skæve tegninger. At det tillige med er godt tænkt og udført, gør det bestemt ikke ringere. Jeg selv spiller selvfølgelig Quiz Battle og det med stor fornøjelse ligesom jeg spiller Ruzzle og  IconPopQuiz lige nu. Jeg spiller ikke meget. Faktisk er det eneste, som har kunnet holde min interesse fanget Ruzzle og Quiz Battle, selvom jeg ind imellem fristes til at installere andet, men det varer sjældent længe.

Blogrelateret: Jeg holder meget af FlipBoard for æstetikken og fornemmelsen af, at jeg læser et lækkert magasin, Pinterest for at give mig så meget inspiration, at tiden aldrig kommer til at række, Instagram  for at lade mig kigge ind gennem vinduer, jeg passerer og Feedly for at give mig en lækker, hurtig oplevelse, når jeg skal følge med i alle mine yndlingsbloggeres liv og levned. Jeg elsker også iFontMaker, som gør mig i stand til at lave min egen font, uploade den og hente den ned til brug på maskinparken herhjemme og det hele i løbet af et øjeblik :-)

Strikkerelateret: JKnitHDPro holder styr på mine opskrifter og jeg er meget glad for den indbyggede lineal, som gør det nemt at strikke efter diagrammer eller bare holde styr på, hvor man er nået til i opskriften. Google Drive holder styr på mange af mine dokumenter og det er også herude, at jeg lagrer mine strikkeopskrifter, som jeg så – efter behov – henter ind i JKnitHDPro, som for øvrigt også kan hentes i den gratis version til test.

Praktisk: Convert Units til de hurtige regnestykker, jeg hele tiden har brug for. Forstå det hvem der kan. Ugenumre, fordi jeg aldrig kan huske, hvor jeg er i kalenderen. Åbent Nu, fordi det er nemt at se, hvor jeg kan få det, jeg lige står og mangler. Booking.com var praktisk at have med, da vi f.eks. turnerede en del i Skotland i efteråret. Jeg havde alle vores reservationer inklusive alle oplysninger om gps-venlige adresser og telefonnumre liggende lige ved hånden, for den fungerer også off-line. Tak, siger jeg bare. WomanLog er min hukommelse i de der situationer, hvor jeg bliver askegrå i ansigtet og allerede ser nattesøvnen forsvinde i horisonten. Den hjælper mig til at huske at trække vejret normalt, men den er god til alle kvinder og i alle livsfaser, synes jeg. Mænd vil sikkert finde den lidt overflødig og kedelig ;-)

Jeg har flere app’s, men jeg vender tilbage til dem ovenfor. Dem bruger jeg rent faktisk. Så kan jeg vist godt tillade mig at flashe dem her også :-)

Relaterede skriv

43 kommentarer

 • Svar
  Linda
  15. marts 2013 at 10:06

  Kære Lotte
  Jeg følger dagligt din blog og du er en stor inspirationkilde. Følger dig også via Pinterest. Mit sprørgsmål til dig er: hvordan for du sat Følg mig på Pinterest knappen på din blog. Jeg har nu selv forsøgt i flere dage uden held. Har du tid, lyst til at hjælpe?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   16. marts 2013 at 16:12

   Den har jeg selv lavet og selv kodet, så det kan jeg nok ikke hjælpe dig med, Linda :-(

 • Svar
  Johanne
  14. marts 2013 at 19:14

  Kender du iannotate? Jeg har den gratis version, den kan understrege, lave noter osv i pdf-filer, helt vildt smart :-)
  mvh. Johanne

 • Svar
  Lisbeth
  6. februar 2013 at 00:19

  Jeg supplerer ligevherfra med dba’s app, altså den blå avis ????
  Den har en super søge maskine, det er nemt at navigere i den, husker dinE tidligere søgninger.
  j

 • Svar
  Magda johnsen
  5. februar 2013 at 20:33

  synest cool hunting er kjempefin om man vil bli inspirert, design innenfor de fleste kategorier. Så har jeg glede av Crafty. 

 • Svar
  Dorthe
  5. februar 2013 at 12:00

  Ih, der reddede du lige min dag.
  Jeg har længe irriteret mig over, at der ikke var ugenr. på kalenderen. Det er der så nu. Tak.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   5. februar 2013 at 18:28

   Og sådan er det netop så fedt, at vi kan inspirere hinanden :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  4. februar 2013 at 18:59

  Hov, jeg så lige, at en spurgte, om jeg blogger fra min iPad. Nej, det gør jeg ikke. Jeg er grafiker og ekstremt hysterisk med, hvordan mine ting ser ud, så jeg skal føle, at det er mig der bestemmer og ikke iPad’en og det er der ikke rigtigt noget, der har fået mig til at føle, for det med billeder er så skide besværligt.

  Apropos billeder, så redigerer jeg aldrig på min iPad, men det ville da være interessant at høre, hvad andre gør og med hvad, synes jeg :-)

 • Svar
  Anne Holtegård
  4. februar 2013 at 11:36

  Forresten…. er der en god foto app til billedredigering, ikke alle de mærkelige filtre mm.????? En app til at beskære, rette op og sådan grundlæggende praktiske ting!

 • Svar
  Anne Holtegård
  4. februar 2013 at 11:34

  Ih, hvor skønt med input til iPad. Har fået min for et par månder siden og synes faktisk det er svært at finde de apps jeg har brug for/nytte af.
  Jeg har ledt efter en side/blog med tips og tricks for dummies!!! Findes den?
  Det bedste jeg indtil videre har anskaffet mig er Logitech tastaturet. Det er bare så meget nemmere at arbejde med iPad’en. 
  Apps: Pages og Numbers blev købt efter en frustreret ferie, hvor jeg ikke kunne skrive dagbog eller regnskab, der kunne bruges af andre!!! Faktisk er det nok min største frustration med Apple; det kan ikke bare snakke med andre. Efter et liv med Android, er det virkeligt en opgave at omstille sig til Apple’s tankesæt. Og jeg savner jævnligt at kunne bruge flash!!!
  Ellers hverdags apps som banken, e-boks.
  Strikke apps: Gaugefy og Raglanify, og sidste køb er Knitters book3, Handy top-down. JKnitHD blev hentet prompte efter anbefaling her på siden, og det er blevet brugt! Jeg strikker meget med mønster a la Seyfarth.
  Spil er ikke min hobby, gider kun kabaler og wordfeud. Men vil da gerne prøve andre med “hjernegymnastik”!
  Tak for inspiration til Liselotte og alle de andre!!

 • Svar
  Kira
  4. februar 2013 at 11:07

  iPad er en fantastisk opfindelse :-)
   
  Når man som jeg, shopper en del på nettet i udlandet, er app’en: “Currency Converter Extreme” uundværlig.
  Hvis jeg trænger til at slå hjernen fra, er “iMindfulness”-app’en virkelig god.
  DR-nyhedernes app er også ret god. Det samme er den fra TV2.
  Den aller mest uundværlige app jeg har (godt nok ligger den på min iPhone) er “ShopShop” som er en indkøbsliste. Jeg bruger den hver gang jeg kommer i tanke om noget jeg mangler at købe ind. Den er SUPER
  ….og så er der MANGE MANGE flere :-)
   

 • Svar
  Bebiane
  4. februar 2013 at 11:00

  Skønne Liselotte…..tak for dine gode råd, det har hjulpet mig rigtig meget :-)

 • Svar
  Mette
  4. februar 2013 at 10:33

  Jeg kan anbefale AccuRadio. Næsten 500 kanaler med alle mulige forskellige genrer. Tak for gode app tips :-)

 • Svar
  Mette
  4. februar 2013 at 09:55

  Skønt med ideer til nye apps. Jeg var ikke klar over, Machinarium fandtes til iPad. Det må jeg have.
  DropBox er totalt uundværlig. Jeg synkroniserer den med min pc, mobil og iPad, så har jeg altid dokumenter, opskrifter, etc. lige ved hånden. Min mobil uploader også automatisk “sine” fotos til en DropBox-mappe.
  FlipBoard er jeg også rigtig glad for. Dels æstetikken, men også fordi den samler og viser det meste af det, jeg abonnerer på.
  Evernote, SpringIt og Pinterest, hvor jeg gemmer alt den gode inspiration jeg finder på nettet.
  StumpleUpon, som fx viser mig sider ud fra de interesser, jeg har angivet, eller som mine StumpleUpon-venner har sat flueben ved.
  Eufloria, et fantastisk smukt og enkelt spil med skøn musik. 
  Osmosis – same, same.
  WordFeud og FeudFan til at holde styr på statistikken.
  Sudoku til at geare ned på inden søvnen
  Netflix og HBO. Jeg har lige opdaget “Game of Throne” – whauv,
   
  Jeg mangler en stylus til at tegne i Paper med, er der nogen, der kan anbefale en god?

 • Svar
  Anni
  4. februar 2013 at 09:40

  Jeg er også glad for min iPad-  MEN syntes lidt det er som med en vaskemaskine, der er så mange programmer men man bruger kun få og altid de samme. – så din inspiration er meget velkommen – jeg må igang

 • Svar
  FRØKEN LARSEN I/S
  4. februar 2013 at 09:38

  Du er fa…… genial, Liselotte. Tusind tak fra en, der slet ikke er kommet i gang med at nærstudere  den skønne julegave fra mine elskede børn, svigerbørn og børnebørn.
  Tak igen og rigtig god dag til dig.
  Kh. Lene.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  4. februar 2013 at 09:11

  Hvor er det her fedt! Jeg finder nye app’s og genkender en del fra min egen iPad, for jeghar kun jo kun nævnt en brøkdel, for ikke at fylde for meget ;-)

  Alle kan lade sig inspirere her :-)

  Min iPad står “bare” i mit tastatur fra Logotech .-)

 • Svar
  Tine
  4. februar 2013 at 08:45

  Prøv World of Goo. Det er det skønneste spil! Spændende og udfordrende – rigtig mange timers rigtig god underholdning. Tak for en super dejlig blog :-)

 • Svar
  Susan
  4. februar 2013 at 04:41

  Jeg elsker ogsaa min (vintage eller generation 1) iPad og min iPhone, ham der Steve Jobs kunne altsaa et eller andet.
  Nogle af mine favorit apps er:

  Kayak – soeger bredt efter fly, hotel, bil. Jeg er vild med dens sliders saa man tilpasse sin soegning.

  TripAdvisor CityGuide – ser meget lovende ud, jeg har hentet San Francisco, Koebenhavn og New York. Jeg har allerede fundet steder i San Francisco som jeg ikke kendte til og som ser meget spaendende ud.
   
  Shazam – til at finde ud af hvad den der sang i radioen er, naar nu de ikke siger det mere som de gjorde i “gamle dage” 
   
  Tunein Radio – til at hoere dansk radio, eller tysk eller engelsk, eller Country eller R&B eller alternative eller hvad man nu lige har lyst til lige nu.
   
  Tripit – til at holde styr paa alle detaljer paa rejsen
   
  Dropbox
   
  Single dad laughing – fed blog, skrevet af en herlig fyr i Utah

 • Svar
  Heidi
  3. februar 2013 at 23:14

  Bytte bytte glansbilleder …. eller brevpapir om man vil. Du har flashet dine; nogen af dem har jeg aldrig hørt om før. Mine er flashet også – måske man finder inspiration :)
  http://www.misshotpants.dk/hva.....er-for-en/
   

 • Svar
  Mie
  3. februar 2013 at 22:58

  Måske du kunne smide en kommentar om det smarte aggregat, du har som holder din ipad stående. Det ser smartere og mindre klodset ud end de varianter, jeg er stødt ind i her og der :-)

 • Svar
  Lotte
  3. februar 2013 at 22:02

  Splashtop2 vil tillade dig at styre din bærbare eller stationære computer hvor som helst fra.

  Den er genial. 

 • Svar
  Helle
  3. februar 2013 at 19:26

  Machinarium – flot spil
  startchart – stjerner og planeter
  dustbuster og virtuoso – hvis man vil spille klaver
  tvtid, kindle, logosquiz, find iPhone, Twitter, freebooks og Remote til AppleTV

 • Svar
  Mie
  3. februar 2013 at 19:10

  Elsker også min Ipad – og bruger den meget til strik, inspiration og til god hygge og almindelig surf.
  Jeg er en torsk til at regne indtagninger og udtagninger jævnt fordelt ud – og har fundet en app, der gør det for mig. KnitEvenly. Den er blevet uundværlig for mig. Det sammen med ButtonWizard som fordeler knaphullerne lige – uden at jeg skal tegne det op og regne og genregne og alligevel lave det om, fordi det ikke passer – men det er altså fordi jeg er matematisk analfabet….. 
  Spændende at se, hvilke app-forslag der kommer op her – følger med og håber på at få et par gode ideer :-) 
  God søndag aften til dig og dine

 • Svar
  Sidsel
  3. februar 2013 at 19:01

  Mobilporto. Så kan man altid sende kort/breve. Pengene bliver trukket over mobiltegningen. Smart! 

 • Svar
  Ulla Røjkjær
  3. februar 2013 at 18:18

  Sjov leg;)
  Jeg har stor glæde “Rejseplanen”.. Den bruger jeg når jeg ønsker at kører i bus i stedet for bil.
  “Calculator” kan jeg ikke undvære til at regne det ene og andet ud. 
  Jeg bruger bla. også Gps, verdensvejr, TV-Guide, Google translate og Krak, men mon ikke de fleste har dem.

 • Svar
  mereteveian
  3. februar 2013 at 17:56

  Takker for tips! I dag brukes iPaden mer enn den bærbare,her også. Jeg lurer på om du oppdaterer via nettsiden eller om du bruker en bloggerapp? Jeg fant til slutt blogsy og er storfornøyd med den, men har du andre å anbefale som ikke er så lett å finne (og som oppdateres jevlig fra de som laget den)?

 • Svar
  Lone Rafn
  3. februar 2013 at 17:34

  Skønt med vidensdeling :) jeg er glad for min Ifileconverter. Den laver pdf filer af det du ser på din skærm. 

 • Svar
  Gitte K
  3. februar 2013 at 16:47

  Her drømmer jeg stadig om en Ipad eller en anden tablet.

 • Svar
  Annegrete Olesen
  3. februar 2013 at 16:39

  Ja, iPad e

  • Svar
   Annegrete Olesen
   3. februar 2013 at 16:47

   Ja iPad er en fantastisk opfindelse. Nu vil jeg prøve at installere nogen af dine forslag. Jeg er ikke så god til selv at finde på nye. Da jeg er sejler har jeg en rigtig god vejr app og en app, der fungerer som GPS  til havs og hvor man inden sejladsen kan planlægge en rute. Jeg er rigtig glad for min app til banken og  har jeg fået en til mit fitnesscenter,som er meget overskuelig. Kh Ag

 • Svar
  Tante T
  3. februar 2013 at 15:52

  Tak for inspiration ;)
  Jeg har glæde af Boxers tv-guide, instagram og instaframe, wordfeud, ruzzle, en yoga-app, lommelygte (torchpro), og (man er vel kvinde) appen mirror :)
  Derudover er der app til ældstens efterskole og yngstens fodbold, – men detm er du nok ikke så interesseret i…

 • Svar
  Signe
  3. februar 2013 at 15:24

  Men Liselotte, hvad med Paper? Fra 53? Jeg elsker det og ville tro, det lige var dig. Bare sådan til grundskitser, hurtige ideer og den slags… Tjek det, det er en fed app :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   3. februar 2013 at 16:43

   Har den selvfølgelig, men jeg nævner jo kun en brøkdel her :-)

   • Svar
    Signe
    4. februar 2013 at 20:52

    Det var jo nok det, jeg tænkte ;)

 • Svar
  Connie
  3. februar 2013 at 15:19

  Elsker også min iPad.  Aner slet ikke hvordan jeg klarede mig før den kom ind i mit liv.  :-)  Craftsy appen er god, især hvis man har købt en workshop, som man så kan se derigennem.  Tak for info om JKnitHDPro — den er nu downloaded.  Jeg bruger også Dropbox til alle  mine opskrifter og andre vigtige dokumenter, samt fotos.

 • Svar
  Nola
  3. februar 2013 at 14:14

  iPad’en er den bedste opfindelse næstefter iPhonen ;-) Jeg bruger rigtig meget DropBox, så har man altid tingene på den rigtige plads. Og iFontMaker kan jeg også godt lide og lege med.
  tak for dine tips, god ide at bytte :-)

 • Svar
  Sofie Kn
  3. februar 2013 at 14:07

  Jeg kan dælme godt forstå du er glad for den!
  Hver gang jeg er hjemme ved min storebror eller han er her, så låner jeg hans ipad, for spille på den :D

  Som du har det med din ipad sådan har jeg det med min wp-mobil.
  Det er alle aftaler i kalenderen, mails, fb, venindeliv, sms’er, opkald, musik. det er A-L-T!

 • Svar
  Anne
  3. februar 2013 at 14:04

  Bruger nogle af de samme som dig :-) 
  pt bruger jeg lidt for sjov “snapchat” en app de unge vist har brugt længe, jeg finder det sjovt lige st kunne sende et hurtigt billede/lille filmsnas afsted.
  wordfeud og quissbattle, googleprogrammer og så meget mere er fast :-)
  på biblo har vi for personalet afholdt en app-aften..det var godt :-)

 • Svar
  helle
  3. februar 2013 at 13:20

  Ja så kom der lige et par nye ind på min IPad ;-) –kan ikke få opskrifter ind på JKnit pro men jeg finder nok nøglen ;-) Elsker også min PAD 

 • Svar
  Tone Lunden
  3. februar 2013 at 12:57

  Mors apps er god til børn :) Der fandt jeg Gesundheit. Story Creator er en sjov måde at fortælle historier på – sammen med børn. Flow free til lidt tidsfordriv. Rejseplanen.

 • Svar
  Aya
  3. februar 2013 at 12:47

  Tusind tak for inspiration. På http://elektronista.dk er der også inspiration at hente.

 • Svar
  HemmeLine
  3. februar 2013 at 12:37

  (Har i.n.g.e.n. guldkorn udi teknologi), vil blot sige; at jeg syntes du er SÅ stjernedygtig til det strikkeri! Åh, bare det dog var mig der kunne, især fordi min garderobe primært består af strik, men får stress i systemet af strikkepinde i mine hænder:)
  Så er det dejligt at have din dejlige blog at lure lidt på.
   
  Dejlig søndag til dig.
   
   

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)