Snowflake

Jeg har en del opskrifter af Jared Flood, for jeg elsker hans rustikke og alligevel forfinede tilgang til strik. Der er løbet meget vand i åen, siden jeg første gang stiftede bekendtskab med ham. Nu har han skabt en blomstrende forretning og laver ikke længere alle opskrifter selv. Han har allieret sig med dygtige designere.

En af dem er Veronik Avery. Skal sandheden frem, er hun ikke den designer, jeg holder mest af i den kollaboration, men der er et par ting, jeg er vild med og en af dem er altså Snowflake.

fredag 004

Snowflake er oprindeligt strikket i en rustik tweed, men jeg ville have det let og luftigt, som fornemmelsen af snefnug, der rammer varm hud. Jeg startede med at strikke en i en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Superfine Alpaca. Resultatet var smukt, men ikke helt så åbent og luftigt, som jeg drømte om. Jeg ville gerne, at det fik mere tyngde og dermed en god sandsynlighed for, at retrillerne ville trækkes lange, som jeg synes, at de skal i dette stykke strik.

Snowflake

Ulla strikkede i to tråde Alpaca. Så gjorde jeg det samme. Det var lige det, der skulle til. Resultatet var, at jeg ramte den tyngde og samtidig den lethed, jeg efterlyste.

Snowflake

Det var ikke nogen nem opgave at strikke stolaen. Diagrammet man skal følge, er ikke nemt at danse med og jeg benytter mig ellers altid af min bedste ven, som hjælper mig med at holde styr på den slags og alligevel er jeg sikker på, at du vil kunne finde adskillige fejl. Det er dog ikke noget, som skæmmer det endelige resultat.

Snowflake

Fakta:

IdéforlægSnowflake af Veronik Avery

Garn:  Blackhill Superfine Alpaca fra Garnudsalg i farve 40. Jeg strikker med to tråde.

Pind:  4½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 144 gram.

Ny teknik: Ingen.

Snowflake

Bemærkninger: Modiciferet en smule. Jeg har ikke strikket til enden og med det mener jeg, at jeg ikke har strikket stolaen helt så lang, som opskriften foreskriver. Jeg kommer til at bruge dette stykke strik om halsen og jeg vil gerne, at det ikke har for lange snipper, så jeg stoppede en snes retriller før opskriften ville det.

Mål efter vask og tørring: Cirka 50 x 200 cm

PS – Nej, farven i Blackhill Superfine Alpaca er ikke på hylderne inde ved siden af lige nu, men den er på vej og ankommer snart, men ellers er der jo et hav af andre smukke farver, som også vil egne sig fortrinligt.

Relaterede skriv

20 kommentarer

 • Svar
  Sille Sigsgaard
  14. marts 2013 at 15:03

  Lækkert sjal, nu har jeg efter at have tjekket Jared Flood på Ravelry smæk forelsket mig i op til flere af hans opskrifter på cardigans… Men godt er det, at der er lækkert at købe og lidt på hylderne… ;-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. marts 2013 at 17:30

   Der er fristelser hos Brooklyn Tweed, Sille :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  23. februar 2013 at 09:41

  Tørklædet er skønt. Det fik sin ilddåb i går og det er superlækkert at have på :-)

 • Svar
  Jane
  23. februar 2013 at 00:28

  Meget smukt tørklæde. fornemmelsen af lethed og blødhed når helt herud på en regnfuld dag i Sydney. 

 • Svar
  Marianne
  22. februar 2013 at 20:52

   
  hvor er det smukt smukt smukt 
  øog fnuglet at se på 
  ønsker jer en dejlig weekend 
   

 • Svar
  Vibbedille
  22. februar 2013 at 20:40

  Utrolig lekkert! Ser så sart og nydelig ut!
  Skjønn farge ;)
   
  KOS deg og ha en strålende weekend ;)
  Klem Vibbedille ;)

 • Svar
  Gilette
  22. februar 2013 at 19:23

  Meget smukt, let og luftigt. Jeg tænkte lige som du: Man kan vel “bare” strikke x antal masker, retriller og drysse huller ind hist og pist… Tror det lyder som en plan. Det tørklæde er bestemt på to-do listen. Man kan ikke have for mange tørklæder, vel?…. 

 • Svar
  Sidsel
  22. februar 2013 at 18:32

  Hvor er det frug-let at se på. Det er blevet rigtigt lækkert. Mums;-)
  Har du set model: Storm mountain af Heidi Kirrmaier. Den ser lækker ud. 

 • Svar
  Gitte
  22. februar 2013 at 18:28

  Utroligt smukt!

 • Svar
  Torunn
  22. februar 2013 at 16:43

  Så delikat! Nydelig!!
  Ha en fin helg!

 • Svar
  Ulla Røjkjær
  22. februar 2013 at 13:03

  Whau, hvor er den blevet smuk Liselotte.
   

 • Svar
  Tina Hoeberg
  22. februar 2013 at 10:04

  Hvor er det dog en smuk stola, du der har begaaet:-) – og saa alt det arbejde med udstraekning… Men hvor har det vaeret det hele vaerd. SMUKT!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. februar 2013 at 10:25

   Jeg er svært tilfreds, Tina :-)

 • Svar
  Lene
  22. februar 2013 at 09:38

  Og jeg nyder bare dine strikkerier og fotos, jeg bliver nok aldrig superstrikker, men lidt har også sin ret :-) Rigtig god dag til jer

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. februar 2013 at 09:50

   Lidt har også ret, Lene :-)

 • Svar
  Marianne
  22. februar 2013 at 09:12

  Woww , det ser altså bare så puttelækkert ud – jeg tænker  at det kan strikkes kun i ret og alligevel ligne en halv million – nå det var vist bare tanker for mig selv ;0)

  • Svar
   Grethe
   22. februar 2013 at 09:18

   Jeg tænkte faktisk det samme som Marianne. Det er så smukt og luftigt.

   • Liselotte
    Svar
    Liselotte
    22. februar 2013 at 09:23

    Jeg er sikker på, at I har ret. Alene garnvalget gør jo, at det VIL blive utrolig lækkert :-)

    PS – man kunne jo også bare drysse huller tilfældigt ud over hele stykket ;-)

 • Svar
  FRØKEN LARSEN I/S
  22. februar 2013 at 09:11

  Anstrengelserne og de ømme knæ har givet pote…
  Hvor er det fint og smukt :D
  Kh. Lene.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. februar 2013 at 09:22

   Ja, det kunne betale sig, Lene ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)