Loading...
X

Snowflake

Jeg har en del opskrifter af Jared Flood, for jeg elsker hans rustikke og alligevel forfinede tilgang til strik. Der er løbet meget vand i åen, siden jeg første gang stiftede bekendtskab med ham. Nu har han skabt en blomstrende forretning og laver ikke længere alle opskrifter selv. Han har allieret sig med dygtige designere.

En af dem er Veronik Avery. Skal sandheden frem, er hun ikke den designer, jeg holder mest af i den kollaboration, men der er et par ting, jeg er vild med og en af dem er altså Snowflake.

fredag 004

Snowflake er oprindeligt strikket i en rustik tweed, men jeg ville have det let og luftigt, som fornemmelsen af snefnug, der rammer varm hud. Jeg startede med at strikke en i en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Superfine Alpaca. Resultatet var smukt, men ikke helt så åbent og luftigt, som jeg drømte om. Jeg ville gerne, at det fik mere tyngde og dermed en god sandsynlighed for, at retrillerne ville trækkes lange, som jeg synes, at de skal i dette stykke strik.

Snowflake

Ulla strikkede i to tråde Alpaca. Så gjorde jeg det samme. Det var lige det, der skulle til. Resultatet var, at jeg ramte den tyngde og samtidig den lethed, jeg efterlyste.

Snowflake

Det var ikke nogen nem opgave at strikke stolaen. Diagrammet man skal følge, er ikke nemt at danse med og jeg benytter mig ellers altid af min bedste ven, som hjælper mig med at holde styr på den slags og alligevel er jeg sikker på, at du vil kunne finde adskillige fejl. Det er dog ikke noget, som skæmmer det endelige resultat.

Snowflake

Fakta:

IdéforlægSnowflake af Veronik Avery

Garn:  Blackhill Superfine Alpaca fra Garnudsalg i farve 40. Jeg strikker med to tråde.

Pind:  4½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 144 gram.

Ny teknik: Ingen.

Snowflake

Bemærkninger: Modiciferet en smule. Jeg har ikke strikket til enden og med det mener jeg, at jeg ikke har strikket stolaen helt så lang, som opskriften foreskriver. Jeg kommer til at bruge dette stykke strik om halsen og jeg vil gerne, at det ikke har for lange snipper, så jeg stoppede en snes retriller før opskriften ville det.

Mål efter vask og tørring: Cirka 50 x 200 cm

PS – Nej, farven i Blackhill Superfine Alpaca er ikke på hylderne inde ved siden af lige nu, men den er på vej og ankommer snart, men ellers er der jo et hav af andre smukke farver, som også vil egne sig fortrinligt.

20 kommentarer til “Snowflake
 1. Marianne

  Woww , det ser altså bare så puttelækkert ud – jeg tænker  at det kan strikkes kun i ret og alligevel ligne en halv million – nå det var vist bare tanker for mig selv ;0)

   
  Svar
   1. Liselotte

    Jeg er sikker på, at I har ret. Alene garnvalget gør jo, at det VIL blive utrolig lækkert :-)

    PS – man kunne jo også bare drysse huller tilfældigt ud over hele stykket ;-)

     
    Svar
 2. Sidsel

  Hvor er det frug-let at se på. Det er blevet rigtigt lækkert. Mums;-)
  Har du set model: Storm mountain af Heidi Kirrmaier. Den ser lækker ud. 

   
  Svar
 3. Gilette

  Meget smukt, let og luftigt. Jeg tænkte lige som du: Man kan vel “bare” strikke x antal masker, retriller og drysse huller ind hist og pist… Tror det lyder som en plan. Det tørklæde er bestemt på to-do listen. Man kan ikke have for mange tørklæder, vel?…. 

   
  Svar
 4. Sille Sigsgaard

  Lækkert sjal, nu har jeg efter at have tjekket Jared Flood på Ravelry smæk forelsket mig i op til flere af hans opskrifter på cardigans… Men godt er det, at der er lækkert at købe og lidt på hylderne… ;-)

   
  Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)