Slagt en hellig ko

Snowflake

fredag 22. februar 2013 · 20 kommentarer · Strik & Hækling

Jeg har en del opskrifter af Jared Flood, for jeg elsker hans rustikke og alligevel forfinede tilgang til strik. Der er løbet meget vand i åen, siden jeg første gang stiftede bekendtskab med ham. Nu har han skabt en blomstrende forretning og laver ikke længere alle opskrifter selv. Han har allieret sig med dygtige designere.

En af dem er Veronik Avery. Skal sandheden frem, er hun ikke den designer, jeg holder mest af i den kollaboration, men der er et par ting, jeg er vild med og en af dem er altså Snowflake.

fredag 004

Snowflake er oprindeligt strikket i en rustik tweed, men jeg ville have det let og luftigt, som fornemmelsen af snefnug, der rammer varm hud. Jeg startede med at strikke en i en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Superfine Alpaca. Resultatet var smukt, men ikke helt så åbent og luftigt, som jeg drømte om. Jeg ville gerne, at det fik mere tyngde og dermed en god sandsynlighed for, at retrillerne ville trækkes lange, som jeg synes, at de skal i dette stykke strik.

Snowflake

Ulla strikkede i to tråde Alpaca. Så gjorde jeg det samme. Det var lige det, der skulle til. Resultatet var, at jeg ramte den tyngde og samtidig den lethed, jeg efterlyste.

Snowflake

Det var ikke nogen nem opgave at strikke stolaen. Diagrammet man skal følge, er ikke nemt at danse med og jeg benytter mig ellers altid af min bedste ven, som hjælper mig med at holde styr på den slags og alligevel er jeg sikker på, at du vil kunne finde adskillige fejl. Det er dog ikke noget, som skæmmer det endelige resultat.

Snowflake

Fakta:

IdéforlægSnowflake af Veronik Avery

Garn:  Blackhill Superfine Alpaca fra Garnudsalg i farve 40. Jeg strikker med to tråde.

Pind:  4½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 144 gram.

Ny teknik: Ingen.

Snowflake

Bemærkninger: Modiciferet en smule. Jeg har ikke strikket til enden og med det mener jeg, at jeg ikke har strikket stolaen helt så lang, som opskriften foreskriver. Jeg kommer til at bruge dette stykke strik om halsen og jeg vil gerne, at det ikke har for lange snipper, så jeg stoppede en snes retriller før opskriften ville det.

Mål efter vask og tørring: Cirka 50 x 200 cm

PS – Nej, farven i Blackhill Superfine Alpaca er ikke på hylderne inde ved siden af lige nu, men den er på vej og ankommer snart, men ellers er der jo et hav af andre smukke farver, som også vil egne sig fortrinligt.

20 kommentarer indtil videre ↓

Jeg bliver glad for hver eneste kommentar, jeg modtager,så hold dig endelig ikke tilbage.

Liselotte