11

Udlængsel og Harzen i én og samme sætning

En eftermiddag

I dag, hvor vejret igen er gråt og vådt, finder jeg billedet af et øjeblik i Dordogne. Tænk at sidde under kastanjen med en kande te og et godt strikketøj i et selskab, man elsker. Det ville nu ikke være ringe, tænker jeg.

Stedet ligger ikke langt fra Issigeac, hvor vi var på et skønt marked, da vi var af sted i juli. Jeg drømmer om det marked og jeg drømmer om at vende tilbage til egnen. Gad vide hvor vi ender denne sommer. Vi har ikke bestemt os endnu. Der er god tid, men det er altså en beskæftigelse, man kunne blive lidt forfalden til, det der med at drømme sig væk til den kommende sommer. Specielt i dagens vejr.

Jeg har fået udlængsel. Lyst til at stikke af. Det skulle ikke tage mig mange sekunder at pakke nellikerne og smide stængerne ind i Raketten. Jeg siger det bare. Fornuften sejrer. Jeg bliver. Sådan er det vist at blive voksen. Så ved jeg, at det ikke nytter at stikke af, men bedst betaler sig at blive, ordne og give plads til, at jeg kan stikke af, når tiden er rigtig, for det bliver den jo.

I julegave var blandt andet et weekend-ophold. Det ligger og luner i lommen. Det kildrer min udlængsel ind imellem og jeg er ikke sikker på andet end, at det må holde for, når jeg ikke længere kan vente. Man behøver jo ikke rejse langt for at føle, at man er midt i eventyret og her var det så, at jeg igen huskede, at jeg så frygteligt gerne vil til Harzen. Jo! Jeg tør godt sige det højt. Jeg vil gerne til Harzen. Der er så smukt og luften er krystalklar. Jeg bliver et nyt og bedre menneske af at være, hvor naturen er så smuk og stilheden så total. Jeg gider gerne. Måske den der weekend kunne henlægges der til.

Man kunne jo forsigtigt begynde at arbejde på det …

You Might Also Like

11 Comments

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  8. januar 2015 at 21:27

  Dejligt at have udlængsel – og drømme om alle de steder, man kan komme hen. Der ER så mange steder.

 • Avatar
  Reply
  Karin Laursen
  8. januar 2015 at 21:27

  Jeg kan kun istemme din lyst til Harzen. Indtil for et par år siden, ræsede vi bare igennem men sommeren 2013 skulle vi finde en sommerferie, der både var overkommeligt Mht afstand og pris og det blev til et par overnatninger lige lidt uden for Goslar. Vi var så heldigt at komme på toppen af BlocksBerg en dag med klar og blå himmel. Omkring grundlovsdag i år har vi været så heldige i at kunne leje en ferielejlighed i en uge via mit arbejde. Jeg glæder mig så meget til at oplevet forsommeren i Harzen.

  • Avatar
   Reply
   Karin Laursen
   8. januar 2015 at 22:20

   Nå, der var så lige nogle trykfejl. ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. januar 2015 at 00:36

   Jeg tror, at der er skønt i forsommeren, så du kan vist roligt glæde dig, Karin :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi Bevensee
  8. januar 2015 at 18:31

  Harzen er fantastisk! Vi har tilbragt flere dejlige sommerferier i det bakkede landskab med 3 unger. Og vi elskede det alle 5. De to “gamle” vil gerne derned i efteråret og opleve atmosfæren med naturens forfald i næsen :-) Glæder mig til at se og læse, når I har været i det tyske landskab.

  Og tusind tak for en dejlig blog – bliver inspireret både fra dine billeder og skriblerier.

  Kh Heidi

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. januar 2015 at 00:37

   Naturen er så smuk dernede og også efteråret må være utrolig smukt på den plet :-) Tak for roserne :-)

 • Avatar
  Reply
  Solvejg Bøger
  8. januar 2015 at 16:16

  Godt du tør sige Harzen, for det er da et dejligt sted. Ærgerligt at det i manges opfattelse ikke rangerer så højt.
  På plussiden er også afstanden, så ikke overskueligt, hvis man ikke har så mange dage at gøre godt med.
  Jeg kunne også snart få pakket……..

  • Avatar
   Reply
   Solvejg Bøger
   8. januar 2015 at 16:17

   Der skulle selvfølgeligt stå uoverskueligt………

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. januar 2015 at 00:38

   Jeg tror snart, at jeg må få pakket :-)

 • Avatar
  Reply
  www.bedstesblog.dk
  8. januar 2015 at 15:56

  Jeg vil helt bestemt også gerne til Harzen. Jeg har kun været der en enkelt gang, men håber da at vende tilbage – der er jo skønt :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)