16

F R E D A G S L I S T E N

Fredag er her og dermed er det igen tid til F R E D A G S L I S T E N.

Solen skinner. Foråret anes i horisonten og det mærkes allerede på de tidlige morgener, jeg har fået forærende. Jeg vågner med solen året rundt og derfor er vinterhalvåret en plage for mig, fordi jeg skal tvinges op. Det er unaturligt at stå op i mørke, så jeg trives i den grad med, at der nu igen er ved at være tidligt lyst. Jeg er vågen allerede 5.30 og jeg er klar til at stå op, men tvinger ind imellem mig selv til at blive liggende, fordi aftenerne bærer præg af disse tidlige starter. Jeg er træt alt for tidligt, hvis du spørger mig. Jeg elsker sene, stille aftener, men de er en saga blot i sommerhalvåret, fordi jeg altså står op med solen.

I weekenden vender sommertiden tilbage. Jeg begynder at fungere som et rimeligt normalt menneske igen. Det er godt.

Weekenden rummer absolut ingen planer, hvilket passer mig utrolig godt. Jeg ved, at det hurtigt kan skifte. Der kommer sikkert et eller andet forbi, vi får lyst til at udforske og så trænger jeg til at bage lidt godt brød, så det er i hvert fald en af planerne for de næste par dage.

Om alt går vel, vil jeg også drikke en kop kaffe i solen på terrassen. Bare et øjeblik med næsen i solen og fornemmelsen med forår i maven gør en skøn forskel, så sol, du må gerne blive her længe endnu, tak.

Fredag er her og dermed er det igen tid til F R E D A G S L I S T E N.

Planlægger, det er mig. Nogen gange. Andre gange er jeg faktisk meget tilpas med ikke at planlægge noget som helst, men én plan er, at jeg hver fredag opsummerer de ting, der har optaget mig i løbet af den forgangne uge, så her kommer F R E D A G S L I S T E N:

 • Jeg beundrer hyber-realist Helnwein. Det er imponerende arbejder, du kan se på siden. I samme åndedrag vil jeg fremhæve Arinze Stanley, som forstår at bruge en blyant – skal jeg hilse og sige.
 • Hvor gad jeg godt bo i dette smukke, enkle hus. Lyst, let og minimalistisk. Jeg elsker det spartanske, grafiske udtryk. Jeg bor slet ikke på den måde, men jeg kunne sagtens. I min næste bolig, kunne dette være idealet og det, jeg ville stræbe efter. Sikke en oprydning, jeg skal i gang med inden ;-)
 • Jeg strikker farverigt sjal; Find Your Fade og jeg har valgt at strikke det i det skønne og farverige Alegria fra Manos del Uruguay. Det bliver helt igennem fantastisk – både i lækkerhed og glæde ved farver. Et rigtigt forårsstrikketøj!
 • Jeg gad godt få gjort lidt ved alle mine begrænsninger. Det ville passe mig rigtig godt, hvis jeg fik elimineret højdeskrækken, klaustrofobien og utrygheden ved at flyve. Jeg skulle i pariserhjul, elevatorer og fly til USA i en pokkers fart. Måske jeg skulle starte med at øve mig. I det små.
 • Jeg har opdaget, at jeg holder af Woody Allens film. Det troede jeg ikke. Jeg har forsøgt mig. Mere end en gang har jeg set film af og med Woody Allen. Jeg er altid endt med at blive irriteret på ham og har opgivet filmen, men med alderen er jeg tilsyneladende blevet rundere på mere end korpus. Min sjæl er blevet blødere. Jeg tilgiver og rummer, så nu elsker jeg hans irriterende, neurotiske figurer. Der er en lang række eventyr foran mig, når jeg dykker ned i hans omfattende bagkatalog.
 • Jeg vil prøve at lokke Kenneth med til søndagstur på KUNSTEN. Måske gider han og gør han ikke, finder vi sikkert på andet at bruge en skøn fridag på.
 • Jeg fanges af Alexander Petrosyans smukke, brutale og ærlige billeder af et Rusland, som tydeligvis stadig har mange udfordringer, men fortsat livsmod og -glæde. Især hans shortstories er skønne, men und dig selv lidt tid til at gå på opdagelse på hans side.
 • Jeg er spurgt mere end én gang om, hvor jeg finder mine smukke, praktiske og fine projektposer til mit håndarbejde. Det gør jeg primært her på Etsy. Gå på opdagelse. Der er masser af guld og endnu mere skrammel. Sådan er det jo. Der skal kysses en del frøer, ved du ;-)

Rigtig god og forårslys weekend til dig og dine ♥

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Betina
  25. marts 2017 at 17:57

  Spændende side du linker til med det dejlige hus. Den ville jeg aldrig selv have fundet, ej heller søgt efter . Men skønt at se noget andet.
  Kan også hel klart anbefale Tigers poser. Helt perfekte til strikketøj.
  Vi vil se til vores campingvogn i morgen, sæsonen starter lige straks. Vi er fastligger på Løkken Klit Camping. Skøn plads.
  Rigtig god og forhåbentlig solrig søndag.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. marts 2017 at 15:45

   Rigtig god fornøjelse med campingvognen. Jeg forestiller mig, at man næsten ikke kan vente med at få åbnet op for den igen efter en lang vinter :-)

 • Reply
  Helle
  25. marts 2017 at 09:58

  Er det en reklame nederst på siden? Jeg synes at kunne huske, at du engang skrev en post om ikke at ville have reklamer på siden. Det er selvfølgeligt dit valg, jeg har i princippet ikke noget imod det, bare at det er for pels og pythonskind etc., der har meget lidt om ingen dyrevelfærd.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. marts 2017 at 10:24

   Det er vel en reklame, men en selvvalgt og vigtigst ikke betalt af slagsen – og jeg kalder det derfor en anbefaling og dem giver jeg mig ofte og gerne af med, når jeg synes, at de er fortjent :-) Det er en af mine ældste veninders butik/værksted. Hun er hamrende dygtig og fortjener, at jeg sender lidt mennesker omkring hendes sted. Jeg reklamerer/anbefaler faktisk temmelig ofte, men uden nogen andre bagtanker, end at dele min egen begejstring :-)

 • Reply
  Therese
  24. marts 2017 at 21:18

  Åh jeg elsker Woodys film. Der er en der venter på mig (Café Society), en dag hvor jeg tidligt går i seng og ta’r iPaden med under dynen.

  Du rammer hovedet på sømmet med dine tanker om utryghed. Jeg overvejer et “fly tryg”-kursus. Samtidig er jeg nervøs for at køre bil, bange for højder og bli’r frygtelig hurtigt stresset over småting….Der er egentlig et par ting at ta’ fat i :-p

  Rigtig god weekend, skønne kvinde.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. marts 2017 at 10:18

   Jeg skal vist bare i gang med både film og øvelsen at udfordre mig selv på grænser, jeg har trukket alt for snævert op :-)

 • Reply
  ingridtunheim
  24. marts 2017 at 18:45

  Jeg er helt enig ang. Woody Allen. Tidligere så trodde jeg ikke jeg likte jeg hans filmer, men nå elsker jeg dem. Ønsker deg en fin weekend. Beste hilsen Ingrid

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. marts 2017 at 10:15

   Tak og i lige måde. God weekend og så må jeg vist få set de film :-)

 • Reply
  Annette Steen Bach
  24. marts 2017 at 18:26

  Tak for tippet om strikke poserne. Jeg vil straks igang med at prøve at sy en

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. marts 2017 at 10:15

   – rigtig god fornøjelse :-)

 • Reply
  Fru Moll
  24. marts 2017 at 15:27

  Apropos strikkeposer! Et godt alternativ er de kraftige papirposer med hank fra enten Søstrene Grene eller Tiger. De koster ca. en femmer, fås i forskellige størrelser/farver/mønstre, og så har de bund, så de kan stå på gulvet. De holder til flere arbejder!

 • Reply
  Pi Andrea
  24. marts 2017 at 14:26

  Jeg elsker Woddy Allans film – især “Midnight in Paris” ❤

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. marts 2017 at 10:13

   Jeg har masser at glæde mig til :-)

 • Reply
  frnielsen
  24. marts 2017 at 13:50

  Jeg er så glad for mine lyse morgener, så jeg er ikke fan af sommertid.
  God fornøjelse med somertid, søndag med Kenneth og ellers bare en dejlig weekend.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. marts 2017 at 10:13

   Jeg synes netop ikke sommetiden gør skår i de lyse morgener, Helle. De er der jo og jeg elsker dem også :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)